Astma - za jak dlouho zaberou léky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1951
6.3.17 06:55

To je zvláštní, možná to nebude astma. Byla jsi na bronchoprovokačním testu? já mám středně těžké astma, měl jsem Alvesco, už ho ale neberu. Jen si občas stříknu Ventolin, ten zabírá hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
6.3.17 07:13

@Dovesilke Je to možné. Každý jsme jiný. Taky nesnesu většinu léků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4604
6.3.17 07:18
@-Evka- píše:
@Dovesilke Je to možné. Každý jsme jiný. Taky nesnesu většinu léků.

Jj, já jen tak, že nám to nesedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.17 07:43

@-Evka- symbicort jsem mela rano a vecer jeden vdech. Nepomahalo to vubec, tak jsem ted dostala relvar ellipta a zatim take nepomaha. Mam ho tyden a snad se mi zda, ze je to jeste horsi, hlavne ta dusnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.17 07:49

@Havran007 take uz me to napadlo, ale mam velky alergicky podklad na astma a naposledy jsem mela nejakou. hodnotu na spirometrii spatnou.. test mi budou delat za tyden, bronchodilatacni s ventolinem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
6.3.17 11:50
@Baletka.Mirka píše:
@Havran007 take uz me to napadlo, ale mam velky alergicky podklad na astma a naposledy jsem mela nejakou. hodnotu na spirometrii spatnou.. test mi budou delat za tyden, bronchodilatacni s ventolinem

jo já chodím taky na spirometrii, těžko říct jakou vypovídající hodnotu mají ty vystupy z měření, protože doktorka nepoznala, že už léky neberu. Taky záleží na tom alergickém podkladu, já vím, že se musím vyhýbat prachu. Stačí když u zametání trochu rozvířím prach a hned mi to sedne na průdušky nebo plíce. Když jsem spravoval barák, tak jsem bral léky a míval jsem 2-3 krát ročně zánět průdušek nebo zápal plic, ale s celkem pohodovým průběhem. Dělal jsem v tom období hodně s maltou. Teď nedělám s maltou a neberu ani léky a jsem celkem v pohodě. Ještě jsem mívál problém s nočním „dušením“ s bolestmi na hrudi při nádechu, ale to bylo asi od zad. Vracelo se mi to zhruba co dva týdny. Od nového roku trochu cvičím, hlavně kliky, zpevnil se mi hrudník, tolik se nehrbím a zatím jsem v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.17 17:46

@Havran007 taky me napadlo, ze t

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.17 17:47

To ma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.17 17:48

To mam od patere, ale trapi me kasel :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.17 13:14

@Dovesilke tak je to 14 dni, co beru novy inhalator a teprve dnes se mi to zda lepsi. Ve ctvrtek jsem myslela, ze pojedu na pohotovost. Je to hrozna nemoc :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4604
12.3.17 13:21

@Baletka.Mirka Tak aspoň něco, já přes týden ze začátku 3-4× denně ještě ten úlevový Atrovent k tomu Symbicortu, jinak bych se zadusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
12.3.17 14:06

@Baletka.Mirka není to nic strašného. Da se s tím žít. Ale musí být správné léky. Mně ten symbicort dělal špatně na srdce. Teď mám seretide a je to ok.!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.17 16:19

@j-p symbicort mi vubec nepomal, predtim alvesco take ne a ted mam relvar ellipta. 14 take nic, az dnes j

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
12.3.17 16:22

@Baletka.Mirka no ja myslím, ze to bude dobre.Chce to vydržet. A kdyžtak o další léky k tomu.Ale to musí pousoudit vás doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.17 20:57

@j-p dekuju za povzbuzeni, zitra jdu na kontrolu, tak uvidim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat