Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
já mám tak akorát,ani dlouhé,ani krátké. Ostré rozhodně nejsou. Mám gelové,přiměřeně nanesený gel. Někdo ale dává hodně gelu, to pak vypapdá nepřirozeně, fuj.Ustřihnout nůžkami fakt nejdou. Třeby nůžkami na plech by to šlo, jsem ale nezkoušela.Zatím jsem ani stříhat nemusela.Jen občas dopiluji,když už povyrůstá můj nehtík. Jinak OK. Měla jsem je 5 let, kvůli těhu jsem se sundala, půl roku se mi dávali dohromady,teď mám zase „geláče“ a neměnila bych.
Tak ja mam po 8 letech klidu ekzem na rukach,hlavne na jedny a to nejvic mezi prstama,odtamtud to ne a ne0dostat,nicim,a to mam doma asi 5 masticek,tak cekam co mi da na koznim,no ale aspon to nemam po celym tele jako kdysi,jen je to vic videt,a vypada to jako bych mela svrab. Takze ted se modlim,aby to zustalo jen na tech prackach:-(
Natule- prý existuje i gelový lak, který se nanese přímo na vlastní nehty a tím pádem se nehty neničí, nevíš, jestli by to mohlo taky pomoct, že by se ten koneček jakoby ztlustil a tímpádem, by nebyly nehty tak ostré?
cancerka píše:
Natule- prý existuje i gelový lak, který se nanese přímo na vlastní nehty a tím pádem se nehty neničí, nevíš, jestli by to mohlo taky pomoct, že by se ten koneček jakoby ztlustil a tímpádem, by nebyly nehty tak ostré?
Určo něco takového je,ale v tom Ti neporadím. To se chce zeptat v onom daném Neht.studiu. Myslím, že toho je už ba trhu tolik, že si určitě vybereš.Určo Ti poradí.Držím palečky
Ahojte, hlásím se do klubu. Ekzém mám od dětsví, od půl roku, suchá pokožka po celém těle, nejvíce postižené ruce. Asi po měsíci kojení se mi to rozjelo i na prsou a vůbec se mi zdá, že mě svědí všechno jako čert. Už jsem si říkala, jestli nemám cukrovku, raději to odťukávám. Teď jsem vyčetla, že na ekzémy je výborné pít kopřivu. Jak píšete, teď v zimě je to mnohem horší a jsem taky zralá na psychinu.
Vanda9 píše:
Také mám ekzém od malička. Jen v pubertě mi přestal otravovat život, ale zase se asi před 4 roky objevil (po cca 10ti letech).Antikoncepce u mě na to vliv neměla. Nejhorší to mám na podzim a teď v zimě.
V těhu jsem se mazala různými mlíčky, krémy a hlavně excipialem. Nějak jsem to období zvládla, ale trpěla jsem.
Teď už můžu cokoliv, tak je to „snesitelnější“.
Vando, mám úplně stejn průběh jako ty.
Holky, co kdybychom založii skupinu, kde si můžeme radit? Postarala bych se o to, jestli by byl zájem.
Ahoj
,
já bych se k vám do skupiny určitě přidala
, mám AE od narození. V těhotenství to docela šlo, čekala jsem, že bude hůř.Teď jsem 2 měsíce po porodu a ekzém je stejný jako před otěhotněním.
Ahojte holky, zrovna nedávno mi ekzém strašně vyskočil a to jsem ho naposledy měla ve školce (plus někdy velmi slabý flíček sem tam na ruce). Vůbec nevím co stím.. byla jsem u kožařky, ale ty její rady!? Jsem z toho zoufala, tak bych ráda pokecala s někým kdo má zkušenosti…
Ahoj holky, taky bych se přidala do skupiny, mám AE od malička, v pubertě to nějak přešlo a měla jsem klid 16 let, teď v mých 32 letech, 3 měsíce po porodu se mi zase objevil, na kožním jsem byla a napřed jsme zkoušeli léčbu bez kortikoidů - pouze nějaký zinkový krém (pastu) a promazávat, nepomohlo to, tak už zase mažu kortikoidy ![]()
Ale spíš bych byla pro uzavřenou skupinu ![]()
Založit ji opravdu není problém tak do toho ![]()
Ahoj, já se taky hlásím do „klubu“, mám AE od kojeneckého věku, zmizel mi akorát v šesti letech a na4 roky byl klid. Od 10 let se sním potýkám nanovo, klasika, vždycky období lepší, horší. Loni v těhu jsem dokonce skončila v nemocnici na kožním, bylo to hrozný
.
Petronilla píše:
Ahoj, já se taky hlásím do „klubu“, mám AE od kojeneckého věku, zmizel mi akorát v šesti letech a na4 roky byl klid. Od 10 let se sním potýkám nanovo, klasika, vždycky období lepší, horší. Loni v těhu jsem dokonce skončila v nemocnici na kožním, bylo to hrozný![]()
.
To je hrozný
Pomohli ti aspoň v nemocnici?
Jé, mě by nenapadlo, že by někomu vadila otevřená skupina s tímto tématem. ![]()
MeloryNox píše:
Jé, mě by nenapadlo, že by někomu vadila otevřená skupina s tímto tématem.
No spíš jde o to, že jak je to veřejně přístupné, tak by admini mohli otravovat s tím, že dáváme odkazy na určité výrobky, lékaře apod. V uzavřené se to snad ani nekontroluje. A taky do takové otevřené diskuze můžou lézt anonymové a otravovat se „zaručenými“ šarlatány a kouzelnými kapkami.