Atopický ekzém dospělých

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6532
9.3.12 20:59

Tý jo, to mě nenapadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
9.3.12 21:02
MeloryNox píše:
Tý jo, to mě nenapadlo…

A taky případné fotky - nikomu není nic do toho (myšleno ti co tím netrpí a nemají k tomu co říct), jak AE mám a co dělám proto, abych od AE měla klid. Já jsem prostě na netu trochu opatrná, třeba to je přehnané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
9.3.12 21:06

No a nejde ještě zažádat (kvůli těmto důvodům) admini o uzamčení skupiny? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
9.3.12 21:09
TeaTereza píše:
No a nejde ještě zažádat (kvůli těmto důvodům) admini o uzamčení skupiny? :think:

Jde, stačí požádat adminy, že přece jen budeme uvádět osobní informace o sobě a jestli by nebyli tak hodní a nezamkli to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
9.3.12 21:11
JanaK88 píše:
TeaTereza píše:
No a nejde ještě zažádat (kvůli těmto důvodům) admini o uzamčení skupiny? :think:
Jde, stačí požádat adminy, že přece jen budeme uvádět osobní informace o sobě a jestli by nebyli tak hodní a nezamkli to :D

MELORYNOX tak bys jim napsala jako zakladatelka? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
9.3.12 21:12
JanaK88 píše:
Petronilla píše:
Ahoj, já se taky hlásím do „klubu“, mám AE od kojeneckého věku, zmizel mi akorát v šesti letech a na4 roky byl klid. Od 10 let se sním potýkám nanovo, klasika, vždycky období lepší, horší. Loni v těhu jsem dokonce skončila v nemocnici na kožním, bylo to hrozný :zed: :zed: .
To je hrozný 8o Pomohli ti aspoň v nemocnici?

No mazali mě nějakými mastmi s dehtem a jinak toho v těhu moc nemohli. Po těch mastech se to zlepšilo na únosnou míru, ale stejně bez kortikoidů nic moc. Pak jsem si už doma přečetla, že ty dehty jsou taky pěkný svinstva :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
9.3.12 21:22

Petronilla

Tea, to sis taky vytrpěla… ono kortikoidy asi nic moc, ale mě někdy přijde, že bez nich to nejde - když je kůže už hodně napadená. Já to teď mám rozjete na nohách i rukách (ale ne v jamkách - všude možně jen ne tam) a zkouším to mazat mastmi bez kortikoidů, ale zatím nic moc…jen to svědí a furt stejné, někdy mi přijde i horší :((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
9.3.12 21:32

Jdu napsat adminům o uzamčení nebo změnu na uzavřenou sk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
9.3.12 22:11

Ahoj holky, taky mám AE, tak bych se k vám přidala do uzavřené skupiny. Tuto zimu jsem to měla hrozný, ale ted jak se oteplilo, tak mi to začíná mizet :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
9.3.12 22:12
MUFICE píše:
Ahoj holky, taky mám AE, tak bych se k vám přidala do uzavřené skupiny. Tuto zimu jsem to měla hrozný, ale ted jak se oteplilo, tak mi to začíná mizet :dance:

Se přidej! Zatím je otevřená… jinak to se máš že ti to mizí, mi se to naopak zhoršuje :( Ale těším se na léto, jedeme k moři, tak kdyby nezabrali masti doufám, že moře jo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
9.3.12 22:14
TeaTereza píše:
MUFICE píše:
Ahoj holky, taky mám AE, tak bych se k vám přidala do uzavřené skupiny. Tuto zimu jsem to měla hrozný, ale ted jak se oteplilo, tak mi to začíná mizet :dance:
Se přidej! Zatím je otevřená… jinak to se máš že ti to mizí, mi se to naopak zhoršuje :( Ale těším se na léto, jedeme k moři, tak kdyby nezabrali masti doufám, že moře jo!

No, mně se to vždycky objeví na prstech rukou tak koncem října a jak přijde jaro, tak mi to samo mizí. Na jiné diskuzi mi někdo poradil konopnou mast a ta na to fakt pomohla, ale je šíleně drahá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
9.3.12 22:18
MUFICE píše:
TeaTereza píše:
MUFICE píše:
Se přidej! Zatím je otevřená… jinak to se máš že ti to mizí, mi se to naopak zhoršuje :( Ale těším se na léto, jedeme k moři, tak kdyby nezabrali masti doufám, že moře jo!
No, mně se to vždycky objeví na prstech rukou tak koncem října a jak přijde jaro, tak mi to samo mizí. Na jiné diskuzi mi někdo poradil konopnou mast a ta na to fakt pomohla, ale je šíleně drahá :roll:

Já dnes viděla konopnou mast od Saloosu a draha nebyla…taky jsem o ni kdysi cosi četla, ale nějak jsem tomu nevěřila. I když teď snad vyzkouším postupně všechno, jak to tak vypada :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
10.3.12 11:50

Uzavřená skupina

ZDE

Račte vstoupit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
14.9.15 11:27

Prvni vysky AE po porodu

Ahoj holky,
tady s vi vsechno, tak treba nekdo poradi.
Jsem 14mesicu po porodu, kojim 2× denne. Asi pred 14dny se mi v podkoleni jamce vyskytl nejspis AE. Nikdy nikdo v nasi rodine na to netrpel. Akorat syn cca 6mesicu jej asi mel na tvarich, dostal kortikoidy, ktere jsem mu ovsem neaplikovala, mazala konopnou masti a ekzem zcela zmizel.
Ted se nejspis vyskytl u me, pracuji ve skolstvi, takze jsem uz par atopaku videla, svedi to, kuze je ohranicena cervenym flekem…
Proc to ale pisi-cetla jsem, ze se AE muzu vyskytnou prave vlivem hormonalnich zmen jako je kojeni a porod…chtela jsem se zeptat, zda li to nektera z vas ma prvni zkusenost prave treba po porodu?
diky za vas cas :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1292
14.9.15 12:44
@teckaa píše:
Ahoj holky,
tady s vi vsechno, tak treba nekdo poradi.
Jsem 14mesicu po porodu, kojim 2× denne. Asi pred 14dny se mi v podkoleni jamce vyskytl nejspis AE. Nikdy nikdo v nasi rodine na to netrpel. Akorat syn cca 6mesicu jej asi mel na tvarich, dostal kortikoidy, ktere jsem mu ovsem neaplikovala, mazala konopnou masti a ekzem zcela zmizel.
Ted se nejspis vyskytl u me, pracuji ve skolstvi, takze jsem uz par atopaku videla, svedi to, kuze je ohranicena cervenym flekem…
Proc to ale pisi-cetla jsem, ze se AE muzu vyskytnou prave vlivem hormonalnich zmen jako je kojeni a porod…chtela jsem se zeptat, zda li to nektera z vas ma prvni zkusenost prave treba po porodu?
diky za vas cas :kytka:

Mě se vyskytl dva měsíce po porodu na rukou. Myslím, že kromě rozhozených hormonů v tom určitě hrálo roli i neustálé mytí rukou, které narušuje přirozenou ochranou vrstvu kůže. Nyní sice každou chvíli promašťuji, ale když se to rozjede, tak mi reálně pomůžou jen ty kortikoidy. Jinak u nás v rodině nikdo atopický ekzém nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí