Atopický ekzém dospělých

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.1.17 15:32
@ajulenka píše:
Ahoj, obnovuji toto téma a všechny pozdravuji. Mám AE od malička, stále s ním bojuji zkouším pořád nové krémy, které chvilku sednou a pak začínám od začátku. Ted jsem začala užívat chlorellu, četla jsem recenze, kdy lidem pomohla. Ted jsem v období, kdy se mi AE trochu zhoršil, ale neví :nevim: jestli je to chlorelou nebo tím, že mám své dny. Chtěla bych se zeptat žen, které trpí AE, zda se jim taky zhoršuje při svých dnech a co Vám na to zabírá a jaké krémy a masti používáte. A prosím všechny atopiky kteří užívají chlorellu jak probíhala detoxikace, zda se jim AE zlepšil po jak dlouhé době nebo ne. :mavam:

Ahojky, já trpěla na trvalou dermatitidu, nic nepomáhalo, pouze tzv. protiplísňová dieta, na které jsem víceméně vydržela rok. Bez dermatitických příznaků jsem 5 let, stav udržuji bezlepko-bezlaktózovo-bez cukrovo dietou a jím tak, abych neměla překyselený organismus. Ale občas zhřeším.

• Citovat
  • Upravit
244
31.1.17 15:35
@Anonymní píše:
Ahojky, já trpěla na trvalou dermatitidu, nic nepomáhalo, pouze tzv. protiplísňová dieta, na které jsem víceméně vydržela rok. Bez dermatitických příznaků jsem 5 let, stav udržuji bezlepko-bezlaktózovo-bez cukrovo dietou a jím tak, abych neměla překyselený organismus. Ale občas zhřeším.

Ahoj děkuji, :mavam: mohla bys mi napsat víc o protiplísňová dieta a co papkáš proti překyselení. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
31.1.17 15:45
@ajulenka píše:
Ahoj děkuji, :mavam: mohla bys mi napsat víc o protiplísňová dieta a co papkáš proti překyselení. :kytka:

Pro někoho kdo to slyší poprvé je nejlepší, když si najdeš informace na internetu. Najdeš o tom vše co potřebuješ. Je to docela těžký, než si zvykneš, musíš vynechat spoustu potravin.
Pokud jde o překyselení, nesmíš sycené vody, cukr, lepek, minimum mléčného (býlý jogurt lze), žádné uzeniny… I maso překyseluje. Např po občasné konzumaci kyselinotvorných potravin lze zásaditost navrátit citronovou šťávou či jednou sodou (např v tabletkovr formě). Bylo by to na dlouho, opravdu doporučuju internet, tam si vše ujasníš, vyhledáš a nebude hrozit že ode mě přečteš nějakou hloupost :lol: Každopádně to opravdu pomáhá, mě se zmírnily příznaky (velké zarudlé příznaky ;) ) po pár dnech, úplně zmizely po dvou týdnech. Ale chce to fakt vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
31.1.17 15:47
@ajulenka píše:
Ahoj děkuji, :mavam: mohla bys mi napsat víc o protiplísňová dieta a co papkáš proti překyselení. :kytka:

Samozřejmě to byl zlomek jmenovaných potravin, je jich strašně moc co nesmíš… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
31.1.17 15:48
@ajulenka píše:

Jsem se odtajnila :mrgreen: :mrgreen: Děti mi hážou koule do okna a mě to znervóznilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
20.11.17 10:04

Muj poznatek. Začíná zima a mě opět ekzém na rukou, škrabala jsem brambory a šťáva a škrob z čerstvých brambor, mi to trochu popravil… Docela dobré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
23.11.17 09:26

Nemáte prosím některá zkušenost s ekzémem, u kteréhé je i otok? Mě se asi před týdnem na noze těsně pod prsty utvořila taková červená mapa, nevěnovala jsem tomu pozornost. Až včera jsem si ráno všimla, že mi otekly dva prsty na noze, jsou zarudlé a pod nimi je jakoby ta červená skvrna. Byla jsem u obvoďačky, ta mi napsala mast Locoid Lipocream s tím, že by to mohla být nějaká forma ekzému. Zatím jsem to tedy mazala jen 3×, ale žádné zlepšení nepozoruji. Pokud se to nebude lepšit, půjdu k dr znovu, ale zajímalo mě, jestli opravdu můžou u ekzému otéct třeba i ty prsty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
9.1.19 11:52

Máte nějaké nové tipy, triky? Za mne stále vede na mokvající sudocrem a koupel v octu nebo černém čaji. Na suché, koupel v soli z mrtvého moře a mazání dexerylem. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
9.1.19 13:05

@cancerka já piju Aloe vera drink gel,ať se vyčistim a Colostrum na ochranu…plus ještě krém s propolisem. :) pomaha to a jsem ráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
2.5.21 07:46

Můj brat s tím trpí pár let, ale až mu začal otékat obličej, lopat se kůže i s uší a v podstatě se týden vůbec nevyspal, začalo být opravdu zle.
Zjistili jsme, že hlavní problém je ve střevech, nejde o stravu, ale o letité zanešení, které ani ta nelepší dieta neodstraní.
Začal střeva intenzivně čistit Zaječicí hořkou, dělat domácí klystýr a konečně to má výsledky, začíná to ustupovat.
Velmi dobrá je i nive byby sos, jedna paní to zde zmínila, ta je opravdu dobrá.
Proti svědění, aby se člověk neškrábal i ve spánku a nebudil se celý od krve, je moc dobrá mast mast s apatiky E. V.Havelky.
No prostě je to boj, ale dá se to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
2.5.21 07:48

Nivea baby sos

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
4.5.21 11:17

Díky za tip. :palec:
Zkoušel jste někdo užívat Atopona? teď mi to doporučila známá, že by to mohlo být dobré. Asi vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
22.3.22 11:10

Ahoj, už vícekrát jsem se setkala s názorem, že pomáhá na mokvající ekzém Sudocrem..Máte někdo dobrou zkušenost? Když je rozjetý ekzém na obličeji, mohu i tam použít Sudocrém? Případně čím prosím mažete v akutní fázi, když je ekzém rudý a mokvající…? Zkoušela jsem obklady z černého čaje na vysušení, ty docela pomáhají, ale stále tápu čím potom namazat - přece jen po černém čaji je kůže hrozně vysušená a pne.. Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
24.8.22 12:57

Sudocrem či jiná zinková mast - vysušuje také, pokud zabírá černý čaj, případně šalvěj, zůstala bych u toho a pak sem tam tence mázla dexeryl.
Navíc u zinkovek pozor, nesmí se dostat do očí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.25 07:18

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli někdo neví jestli se jedná o ekzém? Občas to svedi prez den převážně, v noci se to uklidí a skoro zmizí ale zase ráno začne bejt pomalu víc a víc červený. Někdy je to suché a když dám mastnej krém tak to začne pálit a je to víc červený. Mám to jenom na jedním místě na noze. Děkuji za odpověď 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí