Atopický ekzém dospělých

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4058
18.9.11 18:33

Ahoj,měla jsem atopák jako malá,pak mi sám vymizel,a znovu pak v dospělosti v hodně stresovým období,nejdřív na rukou flíčky,pak se to postupně zhoršovalo i na ostatní části těla-hnus(kromě nohou a obličeje..),byla jsem i 2krát v nemocnici na kožním cca vždy tak na týden až 10 dní,a zlepšilo se mi to jen na chvilku.. :zed:
Dohromady mně dal až Mudr.Jonáš,z Institutu celostní medicíny Praze na Floře.Léčba trvala cca 4 měsíce,něco to stálo,ale od té doby mám ÚPLNÝ klid, a je to už skoro 8 let :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
18.9.11 23:16

Ahoj holky,
tak se k vám taky přidávám. Patřím k bohužel k té skupině, která má AE totálka po celém těle :cry: Trpím tím od 2 měsíců, ve 12 jsem zkusila homeopatii a 6 let jsem měla pokoj. Kolem 18ti mi našli problém s krví, nedostatek destiček, nakonec sem skončila rok na prednisonu a nakonec mi vzali slezinu :zed: Tím se problém s krví sice vyřešil, ale jelikož sem dlouhodobě užívala silné kortikoidy, rozjel se mi ekzém tak jako nikdy v životě :nevim: Nového „dobrého“ homeopata jsem zatím nenašla. Každý mi radil, ať otěhotním, že mi to určitě pomůže. No, tak jsem ve 38tt a změna naprosto žádná. Zrovna dneska jsem musela na pohotovost, kde mě nadopovali hydrokortisonem a dithiadenem v infuzi. Vyzkoušela jsem už naprosto všechno a začínám být zoufalá. Ještě mi zbývá psycholog, páč mi z toho začíná pomalu a jistě hrabat. Občas prostě jen sedím bez hnutí a i myšlení mě bolí…Jen čekám, co to se mnou udělá po porodu, páč horší už to vážně být nemůže… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
18.9.11 23:31

Ještě k tématům - HA jsem brala, ale nepozorovala jsem žádné zhoršení ani zlepšení. Nakonec na radu kožní dr jsem HA úplně vysadila :roll: Spánek je někdy šílenej mazec a i když si teď můžu dovolit ten luxus proležet v posteli celý den, tak si stejně připadám jak po práci v kamenolomu, absolutně neodpočinutá. Beru 2× denně dithiaden, naštěstí po něm nebývám unavená, takže můžu fungovat jakž takž normálně. Praní prádla - naprostá šílenost, hlavně teda ložního. Neustále zanesená pračka a prádlo i po třech vypráních stejně mastné :nevim: Neustále zkoušíme něco nového, ale zatím jsme na nic nepřišli :-( Pohledy ostatních lidí už neřeším, taky jsem se s tím musela nějak vyrovnat a nakonec si myslím, že se mi to i podařilo. Když se mě někdo zeptá, tak v pohodě vysvětlím a je pro mě přijatelnější, když ostatní ví, o co se jedná, než když na mě koukají jako kdybych měla lepru…Připomínky ostatních - neškrábej se, podívej, jaký to máš…atd. už taky neřeším, i když mě to štve, ale když si vezmu že prostě nikdo s AE neví, jaké to je, tak se do nich dokážu vcítit.
Na promazávání používám už delší dobu míchanou mast cutilan a musím říct, že je to nejlepší promazávací mast kterou znám. Dlouhou dobu jsem taky používala ambiderman, ale časem mi přestal stačit. Na zarudlé mokvavé plochy používám zinkový olej, ten hodně vysušuje a chvilku to trvá, než se kůže uklidní, ale musím zaklepat, zatím docela pomáhá. Před tím, než jsem otěhotněla jsem používala Beloderm mast, docela silný kortikoid, teď mám povolen Advantan, ale je to pro mě jako nic :cry: Také jsem používala Locoid, ale časem jsem zjistila, že se osypávám i po něm. A musím přiznat holky, že i já závidím. Když vidím, že si někdo tu krásnou kůži ničí řezáním, nebo poškozováním, tak bych vraždila :pocitac: Teď řeším, jestli to po mě podědí naše malá :cry: Chjo, takový trápení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
19.9.11 00:09

Jee tak to tě moc moc lituju,to musí být úplně šílený :-( Já když si vzpomenu,co jsem se s tim natrápila,jak jsem se kolikrát tak strašně přemáhala,abych si to nerozškrábala,a pak v noci ve spánku jsem to dohnala a ráno celá rozdrbaná.. :zed: a jak na mně furt všichni,ať se neškrábu :cert: ale nikdo si nedokázal představit jaký to je!!! Měla jsem z toho i depky,bývala jsem skoro pořád nervozní,jednak z toho jak to pořád svědilo,mokvalo atd.,a taky z toho že je to vidět.. :zed: pořád jsem se jen sledovala,kde co přibylo,zhoršilo,a měla z toho nerva jak sviň,kolikrát jsem i bulela protože to bylo nekonečný a já už si nevěděla rady,takže jsem šťastná,že jsem se dozvěděla o týhle alternativní možnosti a i když jsem byla trochu skeptická,tak to vyšlo a byla to strašná úleva!!!
Co kdybys to po porodu taky zkusila tam? Je to taková „poslední“ možnost,patlat mastičkama se můžeš vlastně pořád..Já teda měla problém jen s mojí-dnes už bývalou-kožařkou,pač ta když se dozvěděla,že jsem se začala léčit i u někoho jinýho a jinak,tak mně odmítla dál předepisovat kortikoidy,takže jsem se musela spokojit jen s promazáváním Lenienskou a vazelínou. Ale to je jen o přístupu,ona se prostě sekla,ale normálně uvažující doktor by se zády neměl otočit,když vidí,že pacient trpí a zkouší to i jinak..no přeju hodně síly a pevný nervy!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bilbo007
1.10.11 08:09

AE a HA

Ahoj,

podle těhle videí by HA na atopák neměla mít vliv: http://www.atopickyekzem.org/lekce-1-01/

• Citovat
  • Upravit
882
9.1.12 22:08

Ahoj děvčata - atopičky - spolutrpitelky! :( Dlouho v této diskuzi nebyl přípěvěk. Tak se chci zeptat jak to u vas jde? :?:
U mě nic moc, přes zimu je to horší. Sice nejsou vidět růžové fleky jak v lete,ale přijde mi, že se drbu nějak více než v lete. :oops: Extra vysusená pokožka,fakt hruza, uplne ze mě lítají supiny :,( , zase budu muset vysavat. Dosla mi masticka na promazávaní po koupání, se budu muset objednat na kozni. :roll: Jinak, co jsem si nechala udelat gel.nehtiky :palec: ,uz zádné srábance do krve. :) Pisnete jak ste na tom? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
9.1.12 22:12

Tak já měla AE od malička v pubertě mi zmizel v 1. těhu se zas objevil a od té doby zatím nic.Občas se mi na rukách udělají suchá místa, tak je hned namažu a zatím Ok a je to už 7 let bez AE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
9.1.12 22:20
Klovasa píše:
Michaelakkk píše:
Klovasa píše:
Taky sem myslela, že budu diskutovat za manžela,ale antikoncepci by stopro bral, kdyyby mu pomohla :D :D :D Jinak to má hrozný, nejvíc v zimě na rukou, popraskáno, hnus děs :(
JO v zimě to mám taky nejhorší :-/ ale jak jsem to namazala tou NIVEA BABY SOS zlepšilo se to a ted po 3 dnech mazání jsem bez exému!! huá!! At to manžel zkusí taky když to nezabare zlikvidujete krém pro mimčo :-)
No nevim, jestli ho donutím… Už vyzkoušel cokoliv, nějaké ty lázně, mastičky, krémíčky a začal to bojkotovat, že mu nic nepomůže, tak už se ani ničím nemaže :( Čas od času se to samo zlepší,ale taky i o dost zhorší. :zed:
Zkoušel také si ve vaně udělat koupel z mořské soli? To prý hodně pomáhá.Mě na mazání pomohla konopná mast přímo na fleky a ne ruce Cien z Lídlu s tím světle modrým víčkem.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
9.1.12 22:23

Ahoj,
tak já mám docela ted klid mě přijde. Je to lepší jak lonská zima. Nemám ani praskliny (ale mažu ruce stále), tak jestli je to tím, že je zima mírná :nevim: , ale vliv to asi má.
O gel. nehtech jsem slyšela, že jsou dobrý a i přemýšlela o nich.
A jak to je se škrábáním s něma? Je to pocit takový ten v tu chvilku dobrý :mrgreen: a nebo to je tlumený, že to není ono, ale je to tak dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
10.1.12 08:15

No já to mám hrozný,ale právě jsou to tři měsíce, co jsem znova začala brát HA, nevím jestli to velké zhoršení přisuzovat HA,zimě nebo strestu…asi kombinace všeho.
HA sama o sobě to asi moc nezhoršuje, ale nemám to sice potvrzené,ale rozum pocit a instinkt mi říká, že mám problém s kvasinkami ve střevech a HA kvasinky ve střevech právě podporuje, takže to bude asi tím.
Holky teď jsem začala užívat stoprocentní šťávu z aloe vera…žadné gely, žádné konzervanty, žádná kyselina citronová.
Bere se 20 ml 3× denně cca hodinu před jídlem.
Beru to 6. den a změnu opravdu pociťuji, přirovnala bych to k pocitu po šankhaprakšaláně,akorát, tam to nastává hned a tady je to pozvolné. Kůže je jakoby odolnější, všechno se nějak lépe hojí a po prvních ukrutných dnech svědění,protože se to fakt začalo hodně hojit,už se cítím lépe.Tím že je ta šťáva bez kyseliny citronove,tak když budu chtít můžu jí i na hodně špatná místa potírat, zatím jsem to ale nedělala.Šetřím si ji na pití :D
Teď jdu s malou plavat…au au au, to zas bude štípat, ale co bych pro tu prďolku neudělala že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
10.1.12 10:58
mikami píše:
Ahoj,
tak já mám docela ted klid mě přijde. Je to lepší jak lonská zima. Nemám ani praskliny (ale mažu ruce stále), tak jestli je to tím, že je zima mírná :nevim: , ale vliv to asi má.
O gel. nehtech jsem slyšela, že jsou dobrý a i přemýšlela o nich.
A jak to je se škrábáním s něma? Je to pocit takový ten v tu chvilku dobrý :mrgreen: a nebo to je tlumený, že to není ono, ale je to tak dobře.

No, samozřejmě se svými nehtíky se člověk pěkně pošrábe,úleva,slast ale pak ty škrábance a strupy - Fúúúúúúúúúúúj. S gelový se moc nejde poškrábat,jsou tupé. Ale zase nemáš boláky po celém těle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
10.1.12 11:23

Tak jsem si to myslela dobře ;) .
To je pravda, že je to úleva, když se poškrábeš, ale jen chvilková a pak to vypadá škaredě. Tak aspon něco co zas trochu v něčem nám „pomůže“ :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
10.1.12 11:55

Holky s těma gelovýma nehtama, přemýšlím, když se znám jak se škrábu,že když to moc necítím, víc tlačím, tak se obávám, že bych tlačila tak, že by se asi odlepily :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
10.1.12 15:10

Neboj, neodlepí,teda záleží na kvalitní nehtařce.Já se drbu jako blázen a zatím drží.Už žádné krvavé škrábance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
10.1.12 17:36

a když je nechci mít tak dlouhé, ale spíš středně dlouhé, to jde? když se ustřihnout, tak by to zas bylo ostré ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí