Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
pudlo - solamyl jsem do koupele starší dcerce jednu dobu taky přidávala, ale je to spíš na potničky a možná tudíž i na mokvavý ekzém, asi to má vysušovat. Na sebe jsem to nezkoušela, ale malé to tehdy na potničky zabralo hned po druhé koupeli
jani - zrovna jsem si uvařila černý čaj a dnes se naložím, mám to mokvavé a zánětlivé. Na suché bych to být tebou nedávala.
Tak jsem po koupeli, namazaná a tak na nějakou tu hodinku se budu cítit docela dobře.
Už mi zase dochází indulona, budu muset zas nakoupit zásoby, myslím,že bych si už zasloužila velkoobchodní cenu ![]()
Ještě jsem chtěla napsat k tomu moři, jak zmiňujete.
Když jsem se svým manželem ještě chodila, tak jsem si dost těžko našetřili na dovolenou u moře. Těšila jsem se, jak mi to pomůže.
Do vody jsem byla schopná vlézt pouze dva dny a pak už to šlo jen z kopce. Dovolenou jsem více méně přetrpěla a užívala si aspoň zmrzliny a večer jsem měla strašnou chuť na pivo, normálně pivo nepiju, ale asi si tělo řeklo, co potřebuje.
Takže nevím nevím, kdy se odvážím k moři znova i když v TV a na fotkách to všechno vypadá tááák lákavě a krásně.
cancerka píše:
Tak jsem po koupeli, namazaná a tak na nějakou tu hodinku se budu cítit docela dobře.
Už mi zase dochází indulona, budu muset zas nakoupit zásoby, myslím,že bych si už zasloužila velkoobchodní cenuJeště jsem chtěla napsat k tomu moři, jak zmiňujete.
Když jsem se svým manželem ještě chodila, tak jsem si dost těžko našetřili na dovolenou u moře. Těšila jsem se, jak mi to pomůže.
Do vody jsem byla schopná vlézt pouze dva dny a pak už to šlo jen z kopce. Dovolenou jsem více méně přetrpěla a užívala si aspoň zmrzliny a večer jsem měla strašnou chuť na pivo, normálně pivo nepiju, ale asi si tělo řeklo, co potřebuje.
Takže nevím nevím, kdy se odvážím k moři znova i když v TV a na fotkách to všechno vypadá tááák lákavě a krásně.
Já když kdysi byla u moře, tak když jsem tam poprvé vlezla do vody tak se to nedalo vydržet jak to štípalo. Později to už šlo a i ten ekzém se mě pak na necelý rok zmírnil o dost. Ale opravdu na ten skoro rok jen
. Říkají že nejlepší je jet k Mrtvýmu moři, že to i dost vyléčí. Ale jestli teda tuhle hnusnou nemoc úplně…
.
téma JAK PERETE TO MASTNÉ OBLEČENÍ ?
To je děs pořád mastné a krvavé oblečení a povlečení.
Teď peru tak, že nejprve máchám ve vodě s žlučovým mýdlem a jarem a pak teprve peru v pračce.
Ahoj, mastný pyžamo přejedu jarem a pak hodím do pračky. Peru v Arielu a ten mě tu krev vezme pěkně. I Vanishem to občas poleju. Ale to povlečení každou chvilku povlíkat
.
navíc jsem zjistila, že musím častěji používat čističe odpadu, protože se ta mastnota v odpadových trubkách pěkně usazuje ![]()
Jo, jo s těma odpadama to je pravda.
Je to stím ekzémem celý na nic
.
téma KDYŽ OBJETÍ BOLÍ
Je strašně těžké, když děti nebo manžel za mnou přijdou, že se chcou přitulit či obejmout. Pokud se přitulím, bolí to, pokud se nepřitulím, je mi to strašně líto a říkám si, jak tím oni musí trpět, že je odmítnu ![]()
Lidičky napište mi sem občas někdo, ať nemám pocit, že jsem v tom sama…
cancerka, jestli se můžu připojit, HA jsem brala 5 let, ekzém na ruce (dlaň, prsty, klouby) vypadal hrozně, tady místy do krve, boláky, záněty… Sotva jsem vysadila, exzém skoro zmizel! Takže u mě to přisuzuju z velké části antikoncepci. Ale je mi jasný, že to každý máme jinak ![]()
Jinak , co jsem tu četla, mi úplně připomíná mě - úleva, když jsem dala ruku pod horkou vodu, jak mě přítel v noci budil, ať se neškrábu, že ho ten zvuk taky budí,jak jsem se nemohla na nic soustředit, když měl ekzém „svůj“ den… Teď mám ruku „jen“ suchou, tak mažu. Ale i tak - člověk si pořád myje ruce atd.,takže je to pořád dokola.
A chtěla jsem se zeptat, jestli některá nemáte zkušenost - ekzém na prstech mi, nevím, jak to napsat, zhrbolatěl nehty - ty tři nehty, kterých se ekzém týká (je na celých prstech), vypadají děsně
Nemáte to některá? Spravilo se to? Mám už to dlouho, ale teda neodrůstá to.
cancerka píše:
Lidičky napište mi sem občas někdo, ať nemám pocit, že jsem v tom sama…
cancerko
nejsi v to sama, jsme tady
.
Ahoj holky já se k vám taky ráda přidám,páč na ten hnusnej exem trpím od malička.naštěstí zmizel skoro z celýho těla,a vyrašil my na rukách,tedy na prstech ,dlaních i pod nechtama,no hnus.
Chtěla jsem se vás zeptat na jednu věc
já vyzjistila že se my to nejvíc zhoršuje v době kdy to dostanu,a pak jak mám plodný dny,no prostě to bude něco společného s hormonáma,máte to taky tak?Jsem zoufalá a fakt mě to děsně nervuje a přenáším to na malou atd.právě se snažíme o druhý dítko,a jak každý měsíc píchám pregnyl,pak utrouš,tak je to šílené.
Už jsem si zašla ke kožařce pro hor.mast-belogent a koupila jsem si ATOPOS z konopí a zatím se to dává do klidu,ale nebude to nadlouho.
![]()
abbee,
zkušenost s ekzémem, mám velikou
ted v zimě nejvíce. Mám chvilkama tak popraskaný ruce, že ani prsty nemůžu pořádně ohnout.
S nehtem se mě to stalo u jednoho prstu, jsou tam hrbolky, ale není to zas tak moc.
Minulý týden jsem šla za dr. at mě něco na ty prsty dá, tak mě napsala nějakou dělanou mast a ještě v tubě mast Kuterid na ty ruce.
Praskliny mám stále ale už o hodně mín, dost se to zlepšilo. Večer namažu tím i v noci a přes den mažu Neutrogenou.
Jinak stím ekzémem to je celý na nic, kůže bolí i když člověk nic nedělá. Ale jsem na to zvyklá.
Když je období a zlepší se to, tak je to vždy úleva (na chvilku) a je hned líp
.