Atopický ekzém dospělých

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2986
19.1.11 19:57

JOjo horka voda, to je úleva co? i když se to taky nemá, ale ten pocit je prostě super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
19.1.11 20:19

Horká voda je velká úúúleva :-D , ale vůbec se to nemá, protože to ještě víc vysušuje.
Ale ten pocit v tu chvilku :mrgreen: .
Horší potom. A to si říkám furt nebudu se pařit, a jen tam vlezu....... :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20950
19.1.11 20:50

Mně se spí i v tom mém nejhorší období (podzim, zima) docela dobře. Namažu se Excipialem U Lipolotio a tak 1× v noci zopakuju. Jen to tedy nesmím mít rozškrábané a oděrky, to pak šíleně pálí. Ale toto mlíčko je jediné, co mi opravdu na to svědění prozatím pomáhá. Ani mastička s kortikoidama nepomohla jako tohle. :nevim:
Dneska jsem se naložila do nějaké olejové koupele, tak jsem na to zvědavá.
Malý za sebou má dneska poprvné ovesnou koupel, tak jsem taky zvědavá, jaký to u něj bude mít efekt. :nevim: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
19.1.11 22:35

Ovesná koupel je docela fajn,ale je to spíš na suchý ekzém. Na mokvavý to má přesně opačný efekt, teda aspoň mám pocit.
Na mokvavý, je zas fajn černý čaj. Člověka to nespasí,ale aspoň malá pomoc to je.
Jednu dobu jsem zkoušela koupel olejovou+ syrovátku a taky to nebylo špatný. Jen té syrovátky nesmí být moc a bez toho oleje taky ne, docela to štípe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
19.1.11 22:45

na oprvadu hnusnej mokvavej exém kterýho jsem se nemohla zbavit přez zimu na horách dýl jak 4 dny a zhoršoval se jsem použila fialovou vodičku(genciánku?) a strašně se mi to zlepšilo za ty fialový ruce mi to stálo…

• Citovat
  • Upravit
2986
20.1.11 13:59

Míšo tak to si sebe dokážu představit jak jsem celá fialová :lol: :lol: :lol: aspoň by to byla změna oproti té červené :pankac:
Ty jsi v prosinčatech? Říkáš, že malý má AE taky? Zajímá mě, jestli je mazlivější a jestli je takový citlivější na odloučení od tebe?

další téma POHLED DRUHÉ POLOVIČKY NA ATOPICKÉHO PARTNERA
je váš partner atopik? jak to vnímáte vy? je vám ho líto nebo vás to štve. Když se škrábe, máte pocit, že byste na jeho místě svědění zvládli lépe, že byste se neškrábali či se škrábat přestali na povel? Uvědomíte si,že když vás v noci zbudí jeho škrábání, že vy se můžete jen otočit a klidně spát dál, kdežto on je vzhůru třeba už několik hodin a dalších několik hodin vzhůru třeba ještě bude?
Uvědomíte si, že když se začne škrábat, že se třeba několik hodin předtím velkou vůlí ovládal, aby to nedělal a teď už to prostě nevydržel? Pochválíte ho někdy za to, jak dlouho to vydržel?
Hladíte ho či jemně škrábete na svědivých místech,aby aspoň jednou za den cítil něco příjemného a přitom si sám neublížil, protože své škrábání nedokáže zastavit a ovládnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
20.1.11 14:55

cancerko - nekritizuji, nenadavm, lituji, hladim, mažu a drbu ..... je to chudak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
20.1.11 15:49

Manžel to bere v pohodě, prostě je to nemoc. Jen pořád NEDRBEJ SE, NAMAŽ SE atd.
Když jsem se drbávala hodně v noci tak mi dokonce chytal ruce abych se nedrbala :) a že prý jsem ho tím budila :)

EDIT: Aha blbě jsem to pochopila - ten pohled z druhé strany :)
Manžel atopik není, a zatím se nic neprojevuje ani u malé :)

• Citovat
  • Upravit
20950
20.1.11 17:25

No, já mám právě ten suchý ekzém. Málokdy to doženu až tak, že je mokvavý. To jsem mívala jako malá, teď naštěstí ne (doufám, že už ani mít nebudu). Si pamatuju, jak mi mamka na noc mazala místa a vždycky mi je zafáčovala, abych se tam nedostala. Ale většinou se mi tam podařilo ten prstík stejně dostat a ulevit si. :pankac:
Manža ekzém nemá. Myslím, že bych ho litovala ale na druhou stranu by mi lezlo na nervy, jak by se furt škrábal. :nevim: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
20.1.11 22:31

Téma spánek a AE
Já mám pro takovýhle případy, kdy se ve spánku šíleně škrábu od doktora prášky - Atarax. Jelikož to nejsou úplně zdravý prášky, tak si beru jen když už je to hrůza a jen půl tabletky večer.

Téma pohled partnera
I kdžz jsem to já, kdo má AE, tak mě přítel neuvěřitelně podporuje a pomáhá mi. Dokonce se mnou jezdí na týden do lázní, kde se mi to vždycky trošku zlepší.

Jinak AE mám od malička a poslední roky je to horší a horší. Teď mi momentálně nejvíc zabírají homeopatika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
20.1.11 23:00

Když to čtu, tak jsem šťastná za svůj malinký rozsah atopáku. Loni jsem měla dost problémy se škrábáním před spaním a když přítel řekl: „neškrábej se a namaž si to“, tak jsem odpověděla ať mi to namaže on, že já nemůžu (když se mažu, tak se občas u toho drbu) a když viděl, jak to bolí na dotyk a cítil strukturu kůže (mám suchý), tak už ohledně atopáku ke mě mluví jinak - hodněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
22.1.11 19:25

Jo to by bylo příjemné, kdybych si to nemusela mazat sama.
Kdysi mi manžel aspoň záda mazal, ale teď už ne, nesnáší mastné ruce, toď jeho vysvětlení, trošku mě to mrzí, vždyť si pak může umýt ruce…nu což :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
22.1.11 19:46
Přítel taky moc nechce - moje mastička mu smrdí, ale pokud chce, aby mi bylo lépe, tak namaže. To s tím mytím rukou je pravda, chce to trochu vydírat, trošku slziček a hlavně chválit, že to je potom o hooodně lepší.
cancerka píše:
Jo to by bylo příjemné, kdybych si to nemusela mazat sama.
Kdysi mi manžel aspoň záda mazal, ale teď už ne, nesnáší mastné ruce, toď jeho vysvětlení, trošku mě to mrzí, vždyť si pak může umýt ruce…nu což :-(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
23.1.11 07:01

Holky pomáhá vám škrobová koupel? me pediatra doporucila pro mladýho udelat jednu lzicku skrobu na hrnecek vody z rychlovarky - to je míra na detskou vanicku. Nemám pocit, ze by to neco extra delalo.

a vůbec, co vám pomáhá do koupele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
23.1.11 09:51

Nejvíc pomáhá moře, ale to si do vany opravdu nemůžu přenést.
Mám suchý atopák (ruce a obličej) - občas si dávám sůl z mrtvého moře - pak je to sice příšerné, ale když se pořádně promastím, tak je to pak lepší (ale je těžké si to nerozškrábat).
Jinak vyzkouším ten černý čaj do vany - zní to dobře a že by mi to mohlo pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí