Atopický ekzém dospělých

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20518
19.1.11 09:16

AE mám asi od 4 měs. Co si pamatuju, nejhorší byly holomrazy v kombinaci s předchozím pobytem ve vodě (bazénu) a nedostatešně namazané ruce. To šla kůže dolů ve dvou vrstvách …

Jediné, co pomáhalo, byla aloe. Listy rostliny. Vymačkat šťávu a potírat.

CCa od 15 let patrný ústup. Z celých mokvavých polí byly jen drobné puchýřky, nejčastěji v místech, kde se člověk potí - mezi prsy, v ohanbí, atd. A ruce.

Těhoteství, kojení - znaprosté vymizení. Bohužel na podzim jsem přestala kojit a na zimu opět návart. Spíš jde o nepříjemnost než nějaké vážné omezení. Mazat, mazat, mazat. Používám obyčejnou kalciovku, a zatím vyhovuje.

AE začínám pozorovat u staršího syna, dra potvrdila. Zatím taky stačí jen mazat kalciovkou, indulonou. Koupu v Dove, běžná dětská kosmetika ani omylem (když přímo nevadí, rozhodně nepomáhá tak jako Dove. Teď mi dala kamarádka Komsteiku Menalid, a super!).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
19.1.11 09:40
Michaelakkk píše:
Klovasa píše:
Taky sem myslela, že budu diskutovat za manžela,ale antikoncepci by stopro bral, kdyyby mu pomohla :D :D :D Jinak to má hrozný, nejvíc v zimě na rukou, popraskáno, hnus děs :(
JO v zimě to mám taky nejhorší :-/ ale jak jsem to namazala tou NIVEA BABY SOS zlepšilo se to a ted po 3 dnech mazání jsem bez exému!! huá!! At to manžel zkusí taky když to nezabare zlikvidujete krém pro mimčo :-)

No nevim, jestli ho donutím… Už vyzkoušel cokoliv, nějaké ty lázně, mastičky, krémíčky a začal to bojkotovat, že mu nic nepomůže, tak už se ani ničím nemaže :( Čas od času se to samo zlepší,ale taky i o dost zhorší. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
19.1.11 09:57

Já mám asi týden krém od JUSTu - Levandulový a potom SanActiv krém a musím říct že mi ekzém ustupuje.

Mám ho jen na rukách, na prstech - takže je momentálně pro mě nejhorší umývat nádobí a vozit kočár bez rukavic je snad ještě horší :) - ale teď když se namažu tím levandulovým krémem od Justu a jdeme ven tak je to lepší :)

• Citovat
  • Upravit
2986
19.1.11 11:29

Tak koukám,že s HA, zatím ještě počkám.

MichaelaK - ten krem SOS, by na hodně suchou kůži mohl zabrat a i kdyby to bylo jen na přechodnou dobu, je to fajn :palec:

nanga - sudocrem??? jsem myslela, že vysušuje a když si k němu čichnu, tak mám pocit, že na otevřené rány musí bolet ne? ale nezkoušela jsem

Co se týče sexu - tak to je kapitola sama o sobě, před prvním těhotenstvím jsem si to ještě užívala, od té doby jsem v ekzému přímo utopená, tak to spíš přetrpím.
Sperma mi nevadí, ale zjistila jsem, že některé kondomy mi vadí, teda přesněji jejich lubrikant, takže musím jen osvědčené značky.
Ale pokud jsi alergická na sperma, tak to bude asi problém pak s početím potomka.

petko - jojo bez rukavic ani ránu, dokonce si pak připadám jako krkavčí matka, když já jsem v rukavicích a moje starší dcerka bez nich, protože je nechce a je docela teplo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
19.1.11 11:33

téma SPÁNEK

Jak jste na tom se spaním? Já mám ekzém na 90 % těla, takže si dokážete představit, že se pořád jen drbu a drbu a drbu a než se dostanu k tomu, abych usnula tak je ráno.
Mám permanentně nedostatek spánku. Nejlépe se mi spí ráno, kdy už musím vstávat k dětem :pocitac:
Jak to děláte, abyste usnuly bez drbání? Prostě bych si chtěla jen lehnout do postele, zavřít oči a spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
19.1.11 11:41

SPÁNEK
To já večer usnu, ale v noci mě probudí to jak se škrábu, že už je to bolestivý :-( . Ráno pak jen koukám jak to zas vypadám a kde všude něco zas mám :-) . Hrůza.
A jak píšeš pak je člověk nevyspalý a i mě se chce spát nejvíce k ránu, když už musím vstávat kuli dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
19.1.11 12:59

Holky, tak koukám že jsem na tom docela dobře.

I v nejhorším stádiu jsem měla ekzém jen na rukách a to ještě takový suchý, ne mokvavý. Nejhorší to bylo v zimě a v tričku s dlouhým rukávem, anebo když jsem se spotila (na kole, na horách atd.)

Teď po porodu se mi to vrátilo zatím pouze na ruce a naštěstí se už v noci ani neškrabu :) a pokaždé když malé dávám jíst v noci (teď už pro mě bohužel jen jednou) tak se řádně namažu, protože na těch prstech je to na pytel - mažu se i přes den, jenže za pět minut si vzpomenu že musím umít lahvičku, za dalších deset minut se malá pokadí a já si pak myju ruce a krém je vždy pryč. Takže já teď mažu hlavně v noci :)

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
19.1.11 13:14
petka.konecna píše:
Holky, tak koukám že jsem na tom docela dobře.

I v nejhorším stádiu jsem měla ekzém jen na rukách a to ještě takový suchý, ne mokvavý. Nejhorší to bylo v zimě a v tričku s dlouhým rukávem, anebo když jsem se spotila (na kole, na horách atd.)

Teď po porodu se mi to vrátilo zatím pouze na ruce a naštěstí se už v noci ani neškrabu :) a pokaždé když malé dávám jíst v noci (teď už pro mě bohužel jen jednou) tak se řádně namažu, protože na těch prstech je to na pytel - mažu se i přes den, jenže za pět minut si vzpomenu že musím umít lahvičku, za dalších deset minut se malá pokadí a já si pak myju ruce a krém je vždy pryč. Takže já teď mažu hlavně v noci :)

Tak to se máš :dance: To já to mám všelijak různ na očních víčkách mívám mokvavý exém ten nejvíc bolí pálí nic nevidím dělají se strupy vypadám jak kdybych roky nespala :roll: :-( na rukou mívám suchý a pod kolenama taky…

• Citovat
  • Upravit
43035
19.1.11 13:22

Manzel se kolikrat drbe, ze me to vzbudi.,Nosi dlouhy pyramo a striha si nehty nakratko, jak jen to jde. Bere antihiostaminika mel i protazin. dycfky resi, jestli se ma vykoupat, nebo ne - jestli to bude lepsi, nebo horsi. na svedeni mu pomaha i fenistil gel, ale to se neda na cele telo, to by byla tuba na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
19.1.11 13:27

Michaelakkk

Jé tak to musí být hrozný na těch víčkách. Tam jsem to ještě neměla, jinak skoro všude pomalu. Ted to mám nově i na loktech :-( což jsem nikdy nemývala.
Je to s ekzémem celý na … jak bolí ta kůže i když člověk nic nedělá.
Už se těším až bude sluníčko :-D pak je mnohem líp :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
19.1.11 13:42
nanga píše:
Já mám exém od narození a antikoncepce neměla žádný vliv. Mám vždycky hrozné přes zimu. Moc mi pomáhá krém LETI-AT 4 a Sudocrem. Nemůžu teď žádné kortikoidní mastičky a bez těchto dvou bych asi nepřežila. Snad to někomu pomůže :mavam:

A proč nemůžeš kortikoidy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
19.1.11 17:27
mikami píše:
MichaelakkkJé tak to musí být hrozný na těch víčkách. Tam jsem to ještě neměla, jinak skoro všude pomalu. Ted to mám nově i na loktech :-( což jsem nikdy nemývala.
Už se těším až bude sluníčko :-D pak je mnohem líp :-) .

No to já to mám celoročně nejhorší to mívám v létě a v zimě podzim a jaro jsou takový klidy před bouří :roll:

• Citovat
  • Upravit
3153
19.1.11 17:45
Michaelakkk píše:
mikami píše:
MichaelakkkJé tak to musí být hrozný na těch víčkách. Tam jsem to ještě neměla, jinak skoro všude pomalu. Ted to mám nově i na loktech :-( což jsem nikdy nemývala.
No to já to mám celoročně nejhorší to mívám v létě a v zimě podzim a jaro jsou takový klidy před bouří :roll:
Michaelakkk píše:
mikami píše:
No to já to mám celoročně nejhorší to mívám v létě a v zimě podzim a jaro jsou takový klidy před bouří :roll:

Aha, já to mám taky celoroční, ale v létě teda mnohem mín. To akorát a dost v jamkách - kolena, lokty.
Zato zima ta je úplně nejhorší. Kolikrát už nevím , kde všude se dřív mazat :-( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
19.1.11 19:22

Já to mám taky celoročně, vlastně si ani nepamatuju, kdy jsem měla relativní klid. U porodu jsem to nevnímala to je pravda :lol: asi to přebyl jiný pocit :think: :mrgreen:

téma NEŠKRÁBEJ SE, NEDRBEJ SE, NAMAŽ SE

Jak tyhle věty snášíte? Ti lidi ani netuší jak moc riskují, když tohle slyším, mám přímo vražedné myšlenky. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
19.1.11 19:37

Jo, jo to znám doma to poslouchám NEŠKRÁBEJ SE,tak si to NAMAŽ, ale to mužou říkat akorát ti co nevědí jaký to je. A hlavně jaká je to úleva, když se člověk pořádně poškrábe :-) . Ale jen chvilková pak je to o to horší.
A nebo NEPAŘ se tak, když se sprchuji.
Těžko vysvětlovat tomu kdo neví co to je :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí