Atopický ekzém dospělých

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3153
9.8.11 11:02

Ahoj, tak já už neporadím čím se mazat, protože sama se už chytám všeho. Vypsala jsi další nevyzkoušené :-), tak uvidíme. Měsíčkovou tedá už né, po té to bylo ještě horší, ta mě i štípala a svěděla že jsem ji musela umýt.
A horká sprcha ani nemluvím. To je úleva, ale pak to je o to horší. Člověk to ví, že se to nesmí,ale jak já se na ni vždy těším, až se spařím :-D ale kdo to nemá nepochopí.
Mě teda pomáhá sluníčko hodně na AE i když vyleze prvně, tak mě naskáčou pupínky, kde je ekzém, ale pak už pomáhá. V zimě se nemůžu dočkat léta, no ale letos žádná sláva, takže ekzém je jen o trochu lepší.
Zima je nejhorší, to mám praskliny na rukách, že ani prsty nemůžu pořádně ohnout.
Tak úspěšný boj, je nás hodně :cry: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.8.11 16:25

Ahoj, ráda se přidávám k tomuto tématu, je dobré vědět, že v tom nejsem sama :-) AE mám už od malička, asi od dvou let. V dětství to bylo nejhorší, ekzém po celém těle, praskliny na všech prstech.. V pubertě se mi to hodně zlepšilo. Nyní už se AE vyskytuje jen na rukách a občas na obličeji a krku.
Taky mi připadá, že už jsem vyzkoušela snad všechno, např. konopná kosmetika mi vůbec nepomáhá, naopak namazané místo červená a ještě více se vysušuje :zed: Ale posledních pár měsíců se mi celkem osvědčila neutrogena. Řekla bych, že umí promazat líp než míchané mastičky od kožní lékařky!!! :dance:
A ještě mám takovou jednu malou vychytávku: a sice gelové nehty. Samozřejmě AE nijak nevyléčí, ale gelové nehty jsou mnohem silnější než přírodní a díky tomu se nerozškrábu do krve, ikdyž se o to fakt snažím :pankac:
No a co se týče HA, tak tu už neberu cca 4 měsíce a ekzému to nepřineslo žádný změny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
10.8.11 15:51

Natule - s tou konopnou mastí, jakou jsi zkoušela? z lékárny nebo tu pravou?
některé konopné výrobky v lékárně obsahují ureu a ta někoho hodně dráždí např. mě
Já Chorvatsko naopak protrpěla, párkrát jsem do moře vlezla a pak se to zhoršovalo tak, že už jsem do něj vlézt nemohla :cry:
joooooo horká voda joooooo to je úleva :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.8.11 11:18
cancerka píše:
některé konopné výrobky v lékárně obsahují ureu a ta někoho hodně dráždí např. mě
Já Chorvatsko naopak protrpěla, párkrát jsem do moře vlezla a pak se to zhoršovalo tak, že už jsem do něj vlézt nemohla :cry:
joooooo horká voda joooooo to je úleva :pankac:

Zkoušela jsem přípravky od canadermu, doporučila mi je sestřenka, jí to na AE pomáhá.. Mě naopak urea ani nevadí, kožní mi z ní míchá promazávací mast, občas jí používám na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
13.8.11 14:34
jita85 píše:
cancerka píše:
joooooo horká voda joooooo to je úleva :pankac:
Zkoušela jsem přípravky od canadermu, doporučila mi je sestřenka, jí to na AE pomáhá.. Mě naopak urea ani nevadí, kožní mi z ní míchá promazávací mast, občas jí používám na noc.

Mě Canaderm nepomáhal, pro mě je třeba lepší CutisHelp. Kéž by existovalo něco, co by pomáhalo naprosto všem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
13.8.11 15:27
JanaK88 píše:
Kéž by existovalo něco, co by pomáhalo naprosto všem :mrgreen:

:palec: přesně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
13.8.11 16:33

Ahoj cancerka, konopnou mast od Cutishelp, tu fakt nemůžu, ta mě brutálně svědí a štípe. :pocitac: :cry: :zed: A to jsem zkoušela normální i na lupénku.

Ahoj Jita85, souhlasím s tebou, gelové nehty jsou fakt vychytávka. :palec: Ale když jsem přišla od manikérky, tak byly stejně ostré (čerstvě zpilované),tak s nimi šlo taky pěkně poškrábat. :dance:

Ahoj janoK88, jojo kéž by pomáhalo něco nám všem!!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
13.8.11 16:35

Ahoj holky,vidím tuhle diskusi,tak sjem se rozhodla,že přispěju-nevím jestli jste to některá nezkoušela,ale mě dooost pomáhá od Avonu krém-nevím jak se jmenuje,ale je z edice s olivovým olejem a má v sobě takové zelené granulky,krásně voní a je fakt úžasnej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
13.8.11 22:05

Já ale používám od CutisHelp mastičku Defekt - je to snad na ohromné akné, ale mě to teda pomáhá. Teď se mi ale atopák zlepšil opravdu hodně - po propálení u moře spíš vymizel a používám garnier - Nutri skin (noční krém, s obsahem hroznového vína), je to hydratační krém a pomohl mi docela hodně, ale bylo to štěstí, v drogerii mi řekli, že nic více hydratačního za normální cenu nemají a opravdu mi to sedí :mrgreen:

Měsíčkovou mast jenom očuchala a bylo mi špatně, zinková mast byla pro mě naprosto k ničemu, mám suchý atopák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
15.8.11 10:22

Ahoj děvčata, vím že trochu odbíhám od tématu (zakladatelky), ale prostě se vás na to musím zeptat!!! Určitě se vám už stalo, že když jste šli po ulici a viděli jste nějakou pěknou ženskou, a řekli jste si ta má: pěknou postavu :palec: , pevné bříško :palec: , hezká prsa :palec: , hustou hřívu :palec: , velké oči :palec: …atd. a tak trošku záviděli… :oops: Já mám podobný problém, taky „závidím“ :zed: ,ale ne ony zmiňované věci, ale KRASNÉ A HLADKÉ RUCE!!! :palec: :palec: :palec: Jako atopička, mám lepší i horší období,trpím převážně na ruce. Teď zrovna nic moc :cry: a chodit s dlouhým rukávem není řešení. Takže když vidím něhoko jaké má pěkné pacičky :-) , ano přiznávám ZAVIDÍM :oops: :-( . Ty moje nejsou teď zrovná výstavní, momentálně rozedřené, popraskané a červené. :pocitac: :cert: Tak jsem se chtěla zeptat, jestli máte podobné pocity? :roll: děkuji za odpovědi.
Teď užívám: na promazávaní leciderm a na lečbu saloxyl a calcium panthothenicum. Zase to chvilku pomůže. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
15.8.11 20:36

Jo joo,je to přesně tak, když jsem na bazéně a vidím holky v plavkách, tak nekoukám na postavu, ale na to jak mají hladkou kůži a prostě fakt závidím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
26.8.11 07:20
cancerka píše:
Jo joo,je to přesně tak, když jsem na bazéně a vidím holky v plavkách, tak nekoukám na postavu, ale na to jak mají hladkou kůži a prostě fakt závidím :oops:

ahoj Cancerko, tak to vypadá, že jsme asi jediné „závistivky“ v AE. :-(
Musím říct, že jak jsou teď ty tropy 8-) , tak jsem si AE pěkně na sluničku vypálila :pankac: a sama se i trochu opálila :wink: , samozřejmě doma na zahradě. :lol: Na veřejné koupálko bych asi s těmi růžovými fleky na tělě nešla,asi by mě ani do vody nepustili, ale :nevim: . I když teď,co je to trochu opálené a už to není skoro vidět, tak možná jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
26.8.11 08:05

Natule - ostatní závidí taky, jen to nepřiznají :-D
Mě se to teď zas naopak začalo zhoršovat, ale měla jsem teď dlouhé období klidnější.(skoro dva měsíce 8-o ) V neděli se chystám, že znovu udělám šanku a snad pak budu mít zas na delší čas pokoj.
Bože jak já jsem šťastná, že to holky po mě nepodědily a to byla tak velká pravděpodobnost, že to budou mít. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
26.8.11 08:13

Holky, já jsem jak na horské dráze. Po druhém dítěti se dala na ústup lupénka ve vlasech, ale objevil se mi atopák v podkolenních jamkách :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
26.8.11 09:33

Joo holky taky závidím :mrgreen: čistou a hladkou kůži.
Ted jsem se zbavila od zimy popraskaných prstů u rukou :dance: i když nevím na jak dlouho. Ale ten pocit, bez bolesti je teda něco po té době :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí