Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, tak já už neporadím čím se mazat, protože sama se už chytám všeho. Vypsala jsi další nevyzkoušené
, tak uvidíme. Měsíčkovou tedá už né, po té to bylo ještě horší, ta mě i štípala a svěděla že jsem ji musela umýt.
A horká sprcha ani nemluvím. To je úleva, ale pak to je o to horší. Člověk to ví, že se to nesmí,ale jak já se na ni vždy těším, až se spařím
ale kdo to nemá nepochopí.
Mě teda pomáhá sluníčko hodně na AE i když vyleze prvně, tak mě naskáčou pupínky, kde je ekzém, ale pak už pomáhá. V zimě se nemůžu dočkat léta, no ale letos žádná sláva, takže ekzém je jen o trochu lepší.
Zima je nejhorší, to mám praskliny na rukách, že ani prsty nemůžu pořádně ohnout.
Tak úspěšný boj, je nás hodně
.
Ahoj, ráda se přidávám k tomuto tématu, je dobré vědět, že v tom nejsem sama
AE mám už od malička, asi od dvou let. V dětství to bylo nejhorší, ekzém po celém těle, praskliny na všech prstech.. V pubertě se mi to hodně zlepšilo. Nyní už se AE vyskytuje jen na rukách a občas na obličeji a krku.
Taky mi připadá, že už jsem vyzkoušela snad všechno, např. konopná kosmetika mi vůbec nepomáhá, naopak namazané místo červená a ještě více se vysušuje
Ale posledních pár měsíců se mi celkem osvědčila neutrogena. Řekla bych, že umí promazat líp než míchané mastičky od kožní lékařky!!! ![]()
A ještě mám takovou jednu malou vychytávku: a sice gelové nehty. Samozřejmě AE nijak nevyléčí, ale gelové nehty jsou mnohem silnější než přírodní a díky tomu se nerozškrábu do krve, ikdyž se o to fakt snažím ![]()
No a co se týče HA, tak tu už neberu cca 4 měsíce a ekzému to nepřineslo žádný změny ![]()
Natule - s tou konopnou mastí, jakou jsi zkoušela? z lékárny nebo tu pravou?
některé konopné výrobky v lékárně obsahují ureu a ta někoho hodně dráždí např. mě
Já Chorvatsko naopak protrpěla, párkrát jsem do moře vlezla a pak se to zhoršovalo tak, že už jsem do něj vlézt nemohla ![]()
joooooo horká voda joooooo to je úleva ![]()
cancerka píše:
některé konopné výrobky v lékárně obsahují ureu a ta někoho hodně dráždí např. mě
Já Chorvatsko naopak protrpěla, párkrát jsem do moře vlezla a pak se to zhoršovalo tak, že už jsem do něj vlézt nemohla
joooooo horká voda joooooo to je úleva
Zkoušela jsem přípravky od canadermu, doporučila mi je sestřenka, jí to na AE pomáhá.. Mě naopak urea ani nevadí, kožní mi z ní míchá promazávací mast, občas jí používám na noc.
jita85 píše:cancerka píše:Zkoušela jsem přípravky od canadermu, doporučila mi je sestřenka, jí to na AE pomáhá.. Mě naopak urea ani nevadí, kožní mi z ní míchá promazávací mast, občas jí používám na noc.
Já Chorvatsko naopak protrpěla, párkrát jsem do moře vlezla a pak se to zhoršovalo tak, že už jsem do něj vlézt nemohla
joooooo horká voda joooooo to je úleva
Mě Canaderm nepomáhal, pro mě je třeba lepší CutisHelp. Kéž by existovalo něco, co by pomáhalo naprosto všem ![]()
přesně ![]()
Ahoj cancerka, konopnou mast od Cutishelp, tu fakt nemůžu, ta mě brutálně svědí a štípe.
A to jsem zkoušela normální i na lupénku.
Ahoj Jita85, souhlasím s tebou, gelové nehty jsou fakt vychytávka.
Ale když jsem přišla od manikérky, tak byly stejně ostré (čerstvě zpilované),tak s nimi šlo taky pěkně poškrábat. ![]()
Ahoj janoK88, jojo kéž by pomáhalo něco nám všem!!!! ![]()
Ahoj holky,vidím tuhle diskusi,tak sjem se rozhodla,že přispěju-nevím jestli jste to některá nezkoušela,ale mě dooost pomáhá od Avonu krém-nevím jak se jmenuje,ale je z edice s olivovým olejem a má v sobě takové zelené granulky,krásně voní a je fakt úžasnej…
Já ale používám od CutisHelp mastičku Defekt - je to snad na ohromné akné, ale mě to teda pomáhá. Teď se mi ale atopák zlepšil opravdu hodně - po propálení u moře spíš vymizel a používám garnier - Nutri skin (noční krém, s obsahem hroznového vína), je to hydratační krém a pomohl mi docela hodně, ale bylo to štěstí, v drogerii mi řekli, že nic více hydratačního za normální cenu nemají a opravdu mi to sedí ![]()
Měsíčkovou mast jenom očuchala a bylo mi špatně, zinková mast byla pro mě naprosto k ničemu, mám suchý atopák.
Ahoj děvčata, vím že trochu odbíhám od tématu (zakladatelky), ale prostě se vás na to musím zeptat!!! Určitě se vám už stalo, že když jste šli po ulici a viděli jste nějakou pěknou ženskou, a řekli jste si ta má: pěknou postavu
, pevné bříško
, hezká prsa
, hustou hřívu
, velké oči
…atd. a tak trošku záviděli…
Já mám podobný problém, taky „závidím“
,ale ne ony zmiňované věci, ale KRASNÉ A HLADKÉ RUCE!!!
Jako atopička, mám lepší i horší období,trpím převážně na ruce. Teď zrovna nic moc
a chodit s dlouhým rukávem není řešení. Takže když vidím něhoko jaké má pěkné pacičky
, ano přiznávám ZAVIDÍM
. Ty moje nejsou teď zrovná výstavní, momentálně rozedřené, popraskané a červené.
Tak jsem se chtěla zeptat, jestli máte podobné pocity?
děkuji za odpovědi.
Teď užívám: na promazávaní leciderm a na lečbu saloxyl a calcium panthothenicum. Zase to chvilku pomůže. ![]()
Jo joo,je to přesně tak, když jsem na bazéně a vidím holky v plavkách, tak nekoukám na postavu, ale na to jak mají hladkou kůži a prostě fakt závidím ![]()
cancerka píše:
Jo joo,je to přesně tak, když jsem na bazéně a vidím holky v plavkách, tak nekoukám na postavu, ale na to jak mají hladkou kůži a prostě fakt závidím
ahoj Cancerko, tak to vypadá, že jsme asi jediné „závistivky“ v AE. ![]()
Musím říct, že jak jsou teď ty tropy
, tak jsem si AE pěkně na sluničku vypálila
a sama se i trochu opálila
, samozřejmě doma na zahradě.
Na veřejné koupálko bych asi s těmi růžovými fleky na tělě nešla,asi by mě ani do vody nepustili, ale
. I když teď,co je to trochu opálené a už to není skoro vidět, tak možná jo.
Natule - ostatní závidí taky, jen to nepřiznají ![]()
Mě se to teď zas naopak začalo zhoršovat, ale měla jsem teď dlouhé období klidnější.(skoro dva měsíce
) V neděli se chystám, že znovu udělám šanku a snad pak budu mít zas na delší čas pokoj.
Bože jak já jsem šťastná, že to holky po mě nepodědily a to byla tak velká pravděpodobnost, že to budou mít. ![]()
Holky, já jsem jak na horské dráze. Po druhém dítěti se dala na ústup lupénka ve vlasech, ale objevil se mi atopák v podkolenních jamkách ![]()
Joo holky taky závidím
čistou a hladkou kůži.
Ted jsem se zbavila od zimy popraskaných prstů u rukou
i když nevím na jak dlouho. Ale ten pocit, bez bolesti je teda něco po té době
.