Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Na kožním mi doktorka vysvětlila, že se to čerstvým matkám stává, často právě kvůli neustálému mytí, utírání, kontaktu s nejrůznějšími látkami a tak. Taky že se jedná o genetickou záležitost, prostě že to v člověku je od narození, ale čeká to na nějaký spouštěč. Naštěstí se mi to drží jen na rukou a nikam jinam to nejde (i když teda popraskané polštářky prstů je teda lahůdka). Vždycky nějaký čas mívám klid, pak se to rozjede, nějaký čas mažu a pak zase dobrý. Ložiska se na rukou různě mění.
Mě se udělal atop pár dní po porodu syna…dlouho to bylo jen na prstech, pak se začal objevovat i na tváři a nakonec ho mám i na nohách
nikdy dřív jsem ho neměla a v rodině taky nikdo nemá…
Holky, mohl by to být atopák?
Už přes měsíc mě tohle trápí na rukách a loktech. Nikdy jsem na ekzémy netrpěla, tak nevím…mažu vším možným a zítra jdu na kožní.
Jinak dítko atopák má od malinka a přitom ho ani jeden s manželem nemáme a nikdy předtím něměli.
Svědí to i přes den nebo v noci, někdy vůbec. Mažu indulonou, niveou, excipialem a menalid olejem, ale nevím jestli to po tom není náhodou ještě horší :-/
Třeba má zkušenost někomu pomůže - asi 5 let jsem měla ekzém na rukou. Obešla jsem všechny dermatology v okolí - je to atopický ekzém. Sice pouze jen na jedné dlani, nikde jinde po těle… Zkusila jsem detoxikace Jonáše, tradiční čínskou medicínu, pila zelený jíl, chodila k léčitelce… Před dvěma měsíci jsem zkusila dát pryč gelové nehty (měla jsem je 10let) a ejhle, jsem bez problému. Dlaň sice trochu sušší, ale promašťuju Excipialem a mám konečně pokoj!!!
Me se to na první pohled jak atopak jeví, klobouk dolu zes vydzela mesic bez léčiv. Ja když to mam v rozjete fázi tak mam pocit ze me upadnou bolesti ruce
Z vlastní zkušenosti vim ze NIC volně prodejného ti to nevyleci. Jen se trapis, ještě ze jdeš ztr k mudre.
Po preleceni farmaky doporučuju jako prevenci kosmetiku Uriage (má jen dr.Max) a ochrané prostredky-ja v chir. rukavicich i varim. A vysleduj si co ti to drazdi a zhoršuje. Jsou to leckdy bezne veci, u me např. to je korenova zelenina, brambory, ovoce, syrové maso atd a to fakt staci jen kontakt s pokozkou
Bolí te to? Mas to popraskane?
Bolí to, když to praská, jak je to suché, ale ruce jako takové ne :-/ Svědí to.
Nic nového jsem nejedla, jím pořád stejně, peru ve stejném prášku, tak z čeho? To může vzniknout jen tak z ničeho nic? Když se koupu, tak mi to celé zrudne a ty největší fleky vystoupí
Jasne, alergie vznikaji bohuzel v prubehu zivota a take mne to pekne se…snad ti zitra doktor pomuze ![]()
@mumisek79 Trochu doufám, že to atopák bude - protože když jsem gůglila, vypadl na mě svrab a jiné lahůdky ![]()
Krásné poledne ![]()
I já se přidávám… vyfasovala jsem Belogent mast a Lipobase - máte s tím zkušenosti? Nikdy jsem žádný ekzém neměla a teď najednou tohle ![]()
Lipobase je promašťovací - mám ji ráda, mažu s ní i záda manželovi.
Belogent na mě moc neúčinkoval.
Vypadá to tak, teda hlavně na těch rukou to na mě tak působí. Lipobase Repar je super, nebo domácí konopná mast. Tisíc lidí, tisíc krémů. Já mám atopák na rukou a je to teda lahůdka, dopraskané prsty, atd. Na to mi právě pomáhá dobře ta konopka a přes den dávám tu Lipobasi. Po prvním porodu jsem to měla šílené a skončila jsem na kortikoidech.
Mám dobrou zkušenost s regeneračním krémem YBE (Silk Care Line), je to z čínské medicíny, objednávám přes internet, není drahý.
diky za sdileni tve situace..
muzu se zeptat, co ti rekli na koznim? rozsiruje se ti to?