Atopický ekzém dospělých

Napsat příspěvek
Velikost písma:
teckaa
14.9.15 12:57
@Ancek píše:
Mě se vyskytl dva měsíce po porodu na rukou. Myslím, že kromě rozhozených hormonů v tom určitě hrálo roli i neustálé mytí rukou, které narušuje přirozenou ochranou vrstvu kůže. Nyní sice každou chvíli promašťuji, ale když se to rozjede, tak mi reálně pomůžou jen ty kortikoidy. Jinak u nás v rodině nikdo atopický ekzém nemá.

diky za sdileni tve situace..
muzu se zeptat, co ti rekli na koznim? rozsiruje se ti to?

• Citovat
  • Upravit
1292
14.9.15 13:12

Na kožním mi doktorka vysvětlila, že se to čerstvým matkám stává, často právě kvůli neustálému mytí, utírání, kontaktu s nejrůznějšími látkami a tak. Taky že se jedná o genetickou záležitost, prostě že to v člověku je od narození, ale čeká to na nějaký spouštěč. Naštěstí se mi to drží jen na rukou a nikam jinam to nejde (i když teda popraskané polštářky prstů je teda lahůdka). Vždycky nějaký čas mívám klid, pak se to rozjede, nějaký čas mažu a pak zase dobrý. Ložiska se na rukou různě mění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
14.9.15 13:23

A jak dlouho po porodu jsi?

• Citovat
  • Upravit
19606
14.9.15 14:30

Mě se udělal atop pár dní po porodu syna…dlouho to bylo jen na prstech, pak se začal objevovat i na tváři a nakonec ho mám i na nohách :-( nikdy dřív jsem ho neměla a v rodině taky nikdo nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
14.9.15 17:56
@teckaa píše:
A jak dlouho po porodu jsi?

Teď už dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.16 13:06

Holky, mohl by to být atopák?

Už přes měsíc mě tohle trápí na rukách a loktech. Nikdy jsem na ekzémy netrpěla, tak nevím…mažu vším možným a zítra jdu na kožní.

Jinak dítko atopák má od malinka a přitom ho ani jeden s manželem nemáme a nikdy předtím něměli.

Svědí to i přes den nebo v noci, někdy vůbec. Mažu indulonou, niveou, excipialem a menalid olejem, ale nevím jestli to po tom není náhodou ještě horší :-/

• Citovat
  • Upravit
2008
28.4.16 13:13

Třeba má zkušenost někomu pomůže - asi 5 let jsem měla ekzém na rukou. Obešla jsem všechny dermatology v okolí - je to atopický ekzém. Sice pouze jen na jedné dlani, nikde jinde po těle… Zkusila jsem detoxikace Jonáše, tradiční čínskou medicínu, pila zelený jíl, chodila k léčitelce… Před dvěma měsíci jsem zkusila dát pryč gelové nehty (měla jsem je 10let) a ejhle, jsem bez problému. Dlaň sice trochu sušší, ale promašťuju Excipialem a mám konečně pokoj!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
28.4.16 13:19

Me se to na první pohled jak atopak jeví, klobouk dolu zes vydzela mesic bez léčiv. Ja když to mam v rozjete fázi tak mam pocit ze me upadnou bolesti ruce
Z vlastní zkušenosti vim ze NIC volně prodejného ti to nevyleci. Jen se trapis, ještě ze jdeš ztr k mudre.
Po preleceni farmaky doporučuju jako prevenci kosmetiku Uriage (má jen dr.Max) a ochrané prostredky-ja v chir. rukavicich i varim. A vysleduj si co ti to drazdi a zhoršuje. Jsou to leckdy bezne veci, u me např. to je korenova zelenina, brambory, ovoce, syrové maso atd a to fakt staci jen kontakt s pokozkou
Bolí te to? Mas to popraskane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.16 13:24

Bolí to, když to praská, jak je to suché, ale ruce jako takové ne :-/ Svědí to.

Nic nového jsem nejedla, jím pořád stejně, peru ve stejném prášku, tak z čeho? To může vzniknout jen tak z ničeho nic? Když se koupu, tak mi to celé zrudne a ty největší fleky vystoupí

• Citovat
  • Upravit
12067
28.4.16 19:53

Jasne, alergie vznikaji bohuzel v prubehu zivota a take mne to pekne se…snad ti zitra doktor pomuze :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.16 20:12

@mumisek79 Trochu doufám, že to atopák bude - protože když jsem gůglila, vypadl na mě svrab a jiné lahůdky :think:

• Citovat
  • Upravit
6594
29.4.16 12:44

Krásné poledne :-)

I já se přidávám… vyfasovala jsem Belogent mast a Lipobase - máte s tím zkušenosti? Nikdy jsem žádný ekzém neměla a teď najednou tohle :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
29.4.16 13:29

Lipobase je promašťovací - mám ji ráda, mažu s ní i záda manželovi.
Belogent na mě moc neúčinkoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
29.4.16 13:34

Vypadá to tak, teda hlavně na těch rukou to na mě tak působí. Lipobase Repar je super, nebo domácí konopná mast. Tisíc lidí, tisíc krémů. Já mám atopák na rukou a je to teda lahůdka, dopraskané prsty, atd. Na to mi právě pomáhá dobře ta konopka a přes den dávám tu Lipobasi. Po prvním porodu jsem to měla šílené a skončila jsem na kortikoidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
29.4.16 15:41

Mám dobrou zkušenost s regeneračním krémem YBE (Silk Care Line), je to z čínské medicíny, objednávám přes internet, není drahý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí