Atopický ekzém - duševní příčina nemoci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3368
27.1.12 22:39

Řekla bych, že psychika to určitě zhoršuje, ale dědičnost a dispozice to asi vyvolají. I když - já mám těžký AE od narození a disharmonie v rodině byla. Otec alkoholik a 2 malý děti, máma chtěla jít na potrat. Tak nevím, nevím, co bylo hlavní příčinou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
27.1.12 22:53

Také bych řekla, že určitou roli hraje psychika, ale podle mého názoru ten základní podíl má na tom dědičnost. Můj otec i já jsme měli klidné a vyrovné dětství. Oba máme AE . A moje dcera ho zdědila po mě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
27.1.12 23:28

U nás i v širší rodině jsem jediný atopik já. Rodiče mají krásný vztah už přes třicet let. Takže netuším, kde jsem k tomu přišla :D . Mám více spouštěcích faktorů, ale největší je stres. U malé se zatím neprojevil, tak budu doufat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
28.1.12 00:04

Souhlasím. :pankac: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
904
28.1.12 08:41

Ahojky,
já myslím, že stres „může“ průběh nemoci zhoršovat. Malá má ekzém od 3 měsíců, střídá se období klidu a ekzému, dokonce jsme chodily i na plavání, doktorka nám říkala, že pokud nebude malá ve stresu a plavání se jí bude líbit, tak nevidí důvod v tom, aby nám to zakazovala. Nemyslím, že je to hlavní příčina propuknutí ekzému, ale podílet se na tom stres může.
Holky, co si myslíte o kosmetice ATOK?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
28.1.12 08:47

ano, určitě to souvisí. A stěmi nemocemi matky je to asi myšleno jinak. jako že matka prožívá stres a onemocní dítě. Já teda ve stresu jsem a malá je atopička. Naštěstí má mírnou formu která nesvědí. V létě máme klid, jen v zimě se jí objeví ložiska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
28.1.12 13:39

Je pravda, že ekzém zhoršuje i psychika, to mám na sobě vypozorováno, ale ani když je všechno v pohodě, tak ekzém nezmizí, tudíž to není jen o psychice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
28.1.12 14:12

U nás platí stoprocentně. Zmizel stres, zmizel AE. Jakmile se trošku něco objeví, zase trošku vykoukne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
28.1.12 16:10
Vera111 píše:
ano, určitě to souvisí. A stěmi nemocemi matky je to asi myšleno jinak. jako že matka prožívá stres a onemocní dítě. Já teda ve stresu jsem a malá je atopička. Naštěstí má mírnou formu která nesvědí. V létě máme klid, jen v zimě se jí objeví ložiska.

Ano, přesně tak jsem to myslela, když je matka ve stresu, onemocní dítě!!! :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
28.1.12 16:54

:think: , zkusím to pozorovat a uvidíme , jak se říká na každém šprochu pravdy trochu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
29.1.12 21:57

hmmm tak to se teda musim hodit hezky rychle do klidu…mala ma par lozisek, posledni tri tydny i fleky v podkolenni a z toho jsem teda dost na prasky, dvacetkrat denne ji to kontroluju a u toho brecim..toho bych mela asi nechat..musi ji to asi deprimovat kdyz ji furt vytahuju teplaky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
29.1.12 22:17

Já mám dvouletá dvojčata a kluk je v pořádku a dcera má od roka atop.starší syn také nic nemá.Manžel má mírnou formu která se mu zhoršuje jen v létě ,když je teplo.A dcera to bude mít asi stejně,protože teď nic nemá.Jinak já stresem netrpím a v rodině je vše v pohodě.A holka je zdravá a řádí normoš s klukama . Takže s tím nesouhlasím :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.4.14 20:07

Eviliska - každé dítě má odlišnou osobnost, mladší může být citlivější, navíc míra intenzity situace mezi Vámi se mohla změnit - zhošit nebo zlepšit, když se narodila…psala jste, že je také pohodářka, právě tak možná navenek působí, nepříjemné věci jsou odsunuty do podvědomí, stejně tak jako u akné a podobných kožních nemocí…zdánlivě ti nejspokojenější a nejklidnější mají v sobě nejvíce smutku, zklamání a vzteku, nemoc je obrana malého organismu, který je emocionálně zasažen, ale neumí se a jinak ani nechce bránit, jelikož je ještě malý…zkuste se jí jen tak zeptat, zda jí něco trápí a potažmo pak co…a nevěřte doktorům, na kožním mě léčili beznadějně 8 let…pak jsem mastičky vyhodila a zkusila to pomocí psych. příčin - během 6 měsíců nemoc zmizela, ale bylo to těžké hlavně přiznat si pravdu…nechtějte vědět ani, jaký má člověk vztek, 8 let, plno bolesti a peněz za mastičky…nemusí to trvat několik let a vaše dítě se z toho může dostat!!! najděte si knihu Dahlke : nemoc jako cesta, je to v pdf na googlu a pak další autory…nejstarší psychosomatickou knihu, kterou jsem měla v ruce byla z roku 1948…ostuda, že většina lékařů ani neví, co tato medicína je zač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
15.4.15 21:02

Myslím si že je to pravda, cca od 8 měsíců věku synů je manželství horší a horší a já to hůř a hůř snaším, nevím zda odejít, ptz nechci, aby v tomto synové vyrustali anebo to slepit, vydržet, nevím co s tím, a teda i jejich zdravotní horší stav i různé „katastrofy“ prostě i po této stránce je toho nějak moc :/ a ted má syn něco na tváři, cca 3 - 4 týdny a dnes přišla kamarádka s tím, že jestli to není AE,… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek