Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jéé, škoda, že nevíte název, přesně to by se mi hodilo… Ale asi teda zkusim ten Advantan…
Určo zkus, já ho vždycky před kojo omyla a bylo vše fpoho a zabral fakt rychle no a taky něčim pořádně promazávat, akorát to při tom kojo nejde tak snadno, když je prcek pořád u prsu…
@salamander369 píše:
Určo zkus, já ho vždycky před kojo omyla a bylo vše fpoho a zabral fakt rychle no a taky něčim pořádně promazávat, akorát to při tom kojo nejde tak snadno, když je prcek pořád u prsu…
No právě, já kojim snad každý dvě hodiny, někdy i dřív. A omejvat jak?
Já omejvala jen vlažnou vodou… před kojo, a hned jak se malej nacucal tak sem si to zase napatlala, buď tim nebo tim, no a když sem měla delší interval v kojení, třeba na začátku spaní, tak sem to matlala tim advantanem…
Chtěla bych znovu otevřít téma atopického ekzému v souvislosti s oblečením a poprosit o Vaše zkušenosti (nechci dělat reklamu). Vyrábím obl. z biobavlny a momentálně se snažím vyvinout podprsenku tak, aby vyhovovala i těm, které trápí ekzém. Sama tento problém naštěstí nemám, ale dokážu si představit, jak to komplikuje život. I tak, když zkouším různé naše vzorkové podprsenky, zjiš´tuji, že přestože jsou z biobavlny, vadí mi švy (nitě), gumičky atd. Jenže bez nich lze prádlo vyrobit velice špatně. Prosím poraďte, jak jste na tom Vy? Co Vám vadí- nevadí? Co běžné polyesterové nitě? I do ostatního oblečení bychom nyní chtěli vyzkoušet dávat bavlněné, ale špatně se s nimi pracuje a kdo ví, jestli budou lepší co se týče škrábání. Moc děkuji za rady a zkušenosti, snad nám to pomůže výrobky koncipovat tak, aby opravdu byly přínosné.
Zdravím, rada bych obnovila diskuzi. Jsem teď 31 tt a po celou dobu tehotenstvi mám ekzem na bradavkach. Nějak jsem doufala, ze to do porodu třeba zmizí, ale asi bohužel. Občas to maznu masti od kožního, protože to fakt mokva a boli, na jeden dva dny je klid a pak je to zpátky. Bojím se, ze kvůli tomu nebudu moct kojit - ať už kvůli kortikoidum a nebo kvůli bolesti. Jaké mate zkušenosti vy?