Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@střepina a kromě těch kolik neměl jiné příznaky? průjmy, hlen nebo krev ve stolici atd? kolik je malému dneska?
No, též jsme byli atopici, jenže já kojila a na souvislost s abkm jsem přišla až když jsem začala dělat mléčné kaše…úplně jsem vysadila bílkovinu a kaše začala dělat do nutrilon allergicare…exem byl pryč a s ním i veškeré problémy, o kterých jsem myslela, že to jsou normální břišní bolesti kojenců…
@X-333 právě že ne, vubec mě nenapadlo, že by měl alergii na mléko, žádnej hlen, krev, dušnost, prostě hrozně naprdeněj a já vyzkoušela vše, včetně homeopatik, ty zabraly jen na pár dní a nanovo, to bylo peklo, pořád řval a já nechápala že si 15 x prdnul a pořád tlačil, až když mu vylezl atopák, tak mi to došlo, dneska je mu 7 měsícu, atopák má taky šílenej, měl to všude, škrábal se hodně do krve, ted má tváře, pod koleny a na nártu ještě trochu okolo zápěstí, ale taky jsem tu vyčetla, že alergie na BKM jsou nevyzrálý střeva a až ty střeva dozrajou, tak alergie by měla zmizet
@ivodička A když jsem měla do teď H. A. mléko a exzém má od narození…tak by to mléku být nemuselo ne?
http://www.alergieimunita.cz/…genni-mleka/
Zadna H. A. formule neni prevenci atop. ekzemu ani prevenci ABKM. dle nejnovejsich poznatku je vcelku k nicemu. Klidne vymen za beznou formuli.
@X-333
@X-333 od narození jsi dávala mléko Ha a nepomohlo? většinou kojenci mívají alergii na mléko nebo na prací prášek, na pyly prej až od 3 let, to mi řekl i doktor, že ještě nemá nárok, aby měl alergii na dýchací cesty, pokud HA nepomáhá, tak bych neměla černý svědomí, že dáváš normální nutrilon
@střepina tak my na bříško taky trpíme, ale nemyslím, že by to bylo nějak extrémní, to první syn trpěl 100× hůř a taky ABKM neměl (nebo jsme to alespoň nezjišťovali)… já prostě jen nevím, když měl i na H. A. mléku exzém, tak jestli je možné, že to je z ABKM…no, prostě nechci ho svým rozhodnutím změnit mléko „týrat“ a škodit mu, ale zase nechci všechno podřizovat to mu „kdyby to měl“…
@BellinkaX tak nemusím mít černý svědomí, že mu dávám normální nutrilon a o mléko HA jsem se ani nepokoušela, doktor mi to taky říkal
@X-333 nutrilon ha obsahuje mléčnou bílkovinu, jen v menším množství…je to spíše prevence. Pokud to je abkm, dává se nutrilon alergie..care nebo nutrilon digestive(nebo tak nějak)…
@X-333 pokud po HA se výrazně nezlepšil a ted když najedeš na normální nutrilon se nezhorší, tak si nedělej starosti, ale nemá cenu aby jsi míchal normální a HA, to nemá smysl
@střepina přesně tak…od narození má exzém, téměř od narození má mléko H. A., jen dneska ten exzém viděla doktorka a dala tomu název, pro mě to byla jen suchá pokožka…
@střepina No od pátku to míchám a nepřijde mi, že by se to zhoršovalo…míchala jsem z důvodu „postupného si zvykání“ a hlavně dobrání H. A…s tím, že jak doberu H. A. zůsttane mi už jen ten normální…ale už mám jen tak na 2 dny…
@X-333
Vis co, ekzem muze byt vyvolan BKM, ale to zjistis eliminacne expozicnim testem s digestive care, nebo neocate. Otazka jestli je to nutne…
Obe moje deti maji atopak, ale mliko vliv nema. Napriklad.
Zaklad je mazatmazat… plus cteni Atopicky ekzem od mudr. Čapkové
Holky díky, já mu to změním, když už jsem začala a uvidíme co bude dál…chtěla jsem se tu poptat a tak…první syn je jako miminko operovaný pro VV, reflux, šelest na srdci, migrující varle atd… druhému nejsou ani 4 měsíce a už máme za sebou zánět ledvin, dvoje atb, neustálé kontroly moče, ledvin,…a prostě mi už z toho hrabe a hledám něco, co třeba ani není…