Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
kibo: a to si do komentu napsala?? já bych to tam napsala, že negativ z důvodu výmluvy na zničení zboží a zároveň aukce někde jinde (klidně přidat i odkaz)…lidi nejsou blbí, komenty si čtou a věř, že už si každý dá bacha si od něj něco koupit…
a na aukro bych podala stížnost včetně odkazu, kde jinde to prodává
Tak na ty podvodníčky vyzrajeme, najde se někdo na výpomoc do „holportu“ na umělé příhozy
![]()
Marti,napsala jsem komentář:Kupující si po uzavření aukce vymyslela poškození a odmítla mi ho prodat,přitom prodává skluzavku jinde a za jinou cenu.Nic jiného mě bohužel v tom vzteku nenapadlo a na centrum sporů že prodávající má klamné aukce,protože jsem dne 11.8. u prodávajícího zakoupila skluzavku Smoby,prodávající však odmítla skluzavku prodat s tím že skluzavka byla poškozena,odpověděla jsem že poškození mi nevadí,přesto skluzavku neprodala.Od dnešního dne ale prodávající nabízí skluzavku jinde a za mnohem vyšší cenu než byla uvedena v aukci.Trošku chaos ale oni si s tím jistě poradí
![]()
Příspěvek upraven 17.08.11 v 10:37
Katrinka píše:
Tak na ty podvodníčky vyzrajeme, najde se někdo na výpomoc do „holportu“ na umělé příhozy![]()
myšanda26 píše:
Je to jak píše Saiiimona. Když chci něco koupit tak si zadám automatické přihazování s tím že zadám horní hranici. Třeba za tyhle lyže dám max 400kč. Když někdo přihazuje tak dokud nedá 401, přihazuje to za mě automaticky, tak nemusím být pořád na netu. Nemusí to být domluvené. Prostě si to tam nastavíš a hotovo. Občas to asi domluvené je, ale sama musíš vědět kolik za to chceš ochotná dát. Adrenalin je to hlavně na konci kdy ti všichni přihazují v posledních minutách.
Co konkrétně jsem nepochopila
kibooolka píše:
Marti,napsala jsem komentář:Kupující si po uzavření aukce vymyslela poškození a odmítla mi ho prodat,přitom prodává skluzavku jinde a za jinou cenu.Nic jiného mě bohužel v tom vzteku nenapadlo a na centrum sporů že prodávající má klamné aukce,protože jsem dne 11.8. u prodávajícího zakoupila skluzavku Smoby,prodávající však odmítla skluzavku prodat s tím že skluzavka byla poškozena,odpověděla jsem že poškození mi nevadí,přesto skluzavku neprodala.Od dnešního dne ale prodávající nabízí skluzavku jinde a za mnohem vyšší cenu než byla uvedena v aukci.Trošku chaos ale oni si s tím jistě poradí![]()
![]()
Příspěvek upraven 17.08.11 v 10:37
Tohle je určitě proti pravidlům aukra, nikdy jsem to teda nezkoumala, ale zkoušela jsi to tam někde nahlásit? ![]()
kibooolka píše:
Jo psala jsem jim ale na sbazaru s tím asi nic neudělám
Tam asi ne
![]()
doufám že si ji nikdo nekoupí jako nepoškozenou
aby mu pak nepřišla rozbitá ![]()
kibooolka píše:![]()
![]()
doufám že si ji nikdo nekoupí jako nepoškozenou
aby mu pak nepřišla rozbitá
To je ale pěkně v prčicích, podvodnice jedna ![]()
kiboo: dobře si to napsala, aukro s tím může leccos udělat, však je to pro jejich dobrou pověst. U mě se stalo jednou něco podobného (né že by prodávala jinde, ale jen nechtěla poslat zboží) a do týdne dorazilo - pak jsem zjistila, že jí aukro pohrozilo, že se to dá řešit přes policajty jako podvodné jednání (úmyslné podvodné uzavření kupní smlouvy - páč na všech stanovách aukra to máš, že výhra v aukci je vlastně jako uzavření smlouvy) a najednou to šlo… ![]()
Katrinka píše:
Holky,
stává se Vám, že když přihazujete na aukru, že prostě ten daný aktuální příhoz nelze přehodit, ať přihazujete kolik chceteUž se mi to stalo několikrát
![]()
Dám příklad: Vyvolávací cena např. 100 Kč, přihazuju, přihazuju, tabulka pořád ukazuje „Vaše přihození bylo překonáno…nabídněte více“ /nevím přesně znění textu/, no prostě jsem jen tak zkusila zajít až na maximum, co můžu nabídnout, jsem na 650 Kč a stále nejsem nejvyšší přihazující.
Tak jsem se zamyslela, myslíte, že může být tzv. na oko, prodávající domluvený s někým, kdo mu tam přihodí velkou částku záměrně
Naopak, když prodávám něco sama, tak nabídky minimální
Sice riskuje, že neprodá, ale myslíte, že je to možné, stalo se Vám to taky
já když mám o něco zájem, a nechci to pořád sledovat tak si tam nahodím kolik jsem ochotná dát, já nevím auto vyvolávačka 1000kč já dám max 50 000, tak to tam dám a víc se nestarám.Proto se ti objevuje že tvůj příhoz byl překonán ![]()
Holky přišlo mi vyjádření že prodávající dostala trestný bod
co to znamená? ![]()
ad domuvené přihazování - na aukru se platí poplatek i za neprodanou vec, neni moc vyhodne prihazovat tolik, ze to nikdo nekoupi
ad drazeni - segra mi radila kupovat v posledni minute - nejvetsi sance na nizkou cenu. kdyz mate priohozeno driv, osttani kupujici to provokuje prehodit. V posledni minute to casto nestihnout. ale je to adrenalin.
kibooolka píše:
Ahojky Kat tak já vím na stopro že někteří jsou domluvení a dají max cca 1000,– a vlastně když se to pak neprodá o nic jim nejde…vystaví znovu.Jednou jsem si pro holky něco chtěla vydražit a protože částka byla malá,paní mi po aukci (kterou jsem vyhrála)sdělila že zboží poškodila a aukci zrušila…
No, že by vůbec o nic nešlo, to zas ne, protože se Aukru platí provize x% z prodejní ceny, pokud je aukce ukončena úspěšně. Ale amozřejmě taky věřím, že se to děje, pokud někdo vystaví aukci za levno, aby lidi nalákal, ale přitom ji levně prodat nechce a radši tratí na tom poplatku…