Aukro - příhozy?

3011
17.8.11 09:22

Aukro-příhozy?

Holky,
stává se Vám, že když přihazujete na aukru, že prostě ten daný aktuální příhoz nelze přehodit, ať přihazujete kolik chcete :?: Už se mi to stalo několikrát :cert:

Dám příklad: Vyvolávací cena např. 100 Kč, přihazuju, přihazuju, tabulka pořád ukazuje „Vaše přihození bylo překonáno…nabídněte více“ /nevím přesně znění textu/, no prostě jsem jen tak zkusila zajít až na maximum, co můžu nabídnout, jsem na 650 Kč a stále nejsem nejvyšší přihazující.

Tak jsem se zamyslela, myslíte, že může být tzv. na oko, prodávající domluvený s někým, kdo mu tam přihodí velkou částku záměrně :?:
Sice riskuje, že neprodá, ale myslíte, že je to možné, stalo se Vám to taky :?:

Naopak, když prodávám něco sama, tak nabídky minimální :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1570
17.8.11 09:27

Ahojky Kat tak já vím na stopro že někteří jsou domluvení a dají max cca 1000,– a vlastně když se to pak neprodá o nic jim nejde…vystaví znovu.Jednou jsem si pro holky něco chtěla vydražit a protože částka byla malá,paní mi po aukci (kterou jsem vyhrála)sdělila že zboží poškodila a aukci zrušila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
17.8.11 09:29
kibooolka píše:
Ahojky Kat tak já vím na stopro že někteří jsou domluvení a dají max cca 1000,– a vlastně když se to pak neprodá o nic jim nejde…vystaví znovu.Jednou jsem si pro holky něco chtěla vydražit a protože částka byla malá,paní mi po aukci (kterou jsem vyhrála)sdělila že zboží poškodila a aukci zrušila…

:think: , myslela jsem si,že to tak může být :evil:
Je to ale sprosté, a hlavně těžko prokazatelné, když v podstatě neporušují žádná pravidla aukra..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
17.8.11 09:31

Ono pokud je tam ještě jiný přihazující, tak on zadá max. částku, ktereu je ochoten dát, ta se mu tam ale hned nenačte, např. vyvolávací cena je 100Kč. Jeden je ochotnej dát 1000Kč, tak to tam napíše, ale u aukra se mu ukáže třeba 110Kč, kdyby už nikdo jinej nic nenabídl, tak má tu věc za 110Kč. Ale přijdeš Ty,přihodíš, např. 300Kč, na aukru se ukáže 310Kč, ale pořád nejseš nejvíc přihazující,pokud napíšeš částku 1010Kč, už bys to byla Ty. Nevím, jestli jsem to napsala dost pochopitelně :think: Nenapadá mě, jak to vysvětlit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
17.8.11 09:31

ahojda, jojo některý prodávající to tak určo dělají, že jsou s někým domluvený, mají holt svoje fígle… :pocitac:
Prostě přihoď max, co jsi ochotna za to dát a jinak se na to vyprdni…ono se tam objeví za chvíli zase něco jiného pěkného, co tě uchvátí a koupíš si to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
17.8.11 09:33

Ale ja fakt, že prodávající s tím může takhle vyčůrávat :-( Sám si přihazovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
17.8.11 09:34

Sai napsala jsi to dobře ale já to našla v inz.že si budou vzájemně přihazovat a je to tak,já tam už nejsem prodejcem 1× jsem na aukru prodala hračky a fakt to šlo od korunky - bedna se prodala za 50,– ale další (od jiného prodejce) za 300,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
17.8.11 09:37

AHOJ.
Myslim si ,že klidně to může být tím,že ten první přihazující má stanovenou vysokou cenu a pokud nedáš víc než on ..tak tě to nepustí.Ale to je jasné.Jsem nic nového nenapsala. :mrgreen:

A o té dohodě nejvyšší ceny - myslím,že takových na aukru je.
Mě se stalo,jak psala Kiboolka ,že sem vydrražila věc za minimum a paní mi napsala,že zboží nemůže najít,že se omlouvá.A tak jsem koukala za asi měsíc a zboží měla opět vystavené za daleko vyšší cenu.

TAKŽE ASI TAK.

Jo a stalo se mi to i na mimiaukci.

• Citovat
  • Upravit
31287
17.8.11 09:38

katrinko: jako samozřejmě můžou, a nebo tam taky mohl být před tebou někdo, kdo o věc má zájem, a třeba ví, že už se na net nedostane, tak rovnou nabídl maximum co je ochoten dát a pak se uvidí, jestli ho někdo přehodí.
Takže jo, může to být „podvod“ ale taky nemusí… :wink:
nestalo se mi to poprvé, že to tak bylo a naopak, i já jsem jednou nabídla „nehoráznou“ částku hned v začátku, protože jsem věděla jakou má věc hodnotu a byla jí ochotná za vysokou částku i koupit - no a stejně mě nakonec jedna přehodila :lol:
to je prostě riziko dražby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
17.8.11 09:41
Kamccaa píše:
AHOJ.
Myslim si ,že klidně to může být tím,že ten první přihazující má stanovenou vysokou cenu a pokud nedáš víc než on ..tak tě to nepustí.Ale to je jasné.Jsem nic nového nenapsala. :mrgreen:

A o té dohodě nejvyšší ceny - myslím,že takových na aukru je.
Mě se stalo,jak psala Kiboolka ,že sem vydrražila věc za minimum a paní mi napsala,že zboží nemůže najít,že se omlouvá.A tak jsem koukala za asi měsíc a zboží měla opět vystavené za daleko vyšší cenu.

TAKŽE ASI TAK.

Jo a stalo se mi to i na mimiaukci.

Kamco spojme se! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
17.8.11 09:43

Já to chápu, ale proč se třeba neukáže hned, kolik nejvýše přihazující nabídnul maximálně :?:
Tak tam klikám po 10 Kč jak trouba donekonečna, a stejně nic :cry:
To mě total odrazuje 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
17.8.11 09:43

Je to jak píše Saiiimona. Když chci něco koupit tak si zadám automatické přihazování s tím že zadám horní hranici. Třeba za tyhle lyže dám max 400kč. Když někdo přihazuje tak dokud nedá 401, přihazuje to za mě automaticky, tak nemusím být pořád na netu. Nemusí to být domluvené. Prostě si to tam nastavíš a hotovo. Občas to asi domluvené je, ale sama musíš vědět kolik za to chceš ochotná dát. Adrenalin je to hlavně na konci kdy ti všichni přihazují v posledních minutách.

• Citovat
  • Upravit
9649
17.8.11 09:44

Tak, napriklad i na nirmalnich drazbach nemovitosti jsou lidi kteri jsou domluveny (kolikrat i s exekutorem)!!!
Myslim ale, ze to „admini“aukra hlidaji a kdyby nekdo moc napdne nekomu prihazoval, nebo sly prihozy jen z jedne IP adresy, urcite to bloknou.
V tomto pripade si myslim, ze si nekdo zadal maximalni castku a ty jsi ji jen porad neprehodila.
A k tomu, ze nekdo proda hracky za 50 kc celou bednu a nekdo za 300 kc… ja jsem na aukru prodavala fdve mikiny - navlas stejne. Jedna sla za 150 KC :cert: a druha za 990 Kc. Dala jsem to od korunky ja krava blba.
Proste jeden mesic ta mikina zaujala hodne lidi a druhy mesic si ji vsimli treba jen dva nebo tak, ono se to na tom aukru moc rychle meni!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
17.8.11 09:44

kibooolko:jinak jakožto prodejce, pokud chceš něco prodat za 300,– tak to nabídni za 300,– a pak jdi eventuálně s cenou dolů… :nevim:

Příspěvek upraven 17.08.11 v 09:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
17.8.11 09:46
Katrinka píše:
Já to chápu, ale proč se třeba neukáže hned, kolik nejvýše přihazující nabídnul maximálně :?:
Tak tam klikám po 10 Kč jak trouba donekonečna, a stejně nic :cry:
To mě total odrazuje 8-o

tak neklikej po desetikoruně,ne? pokud víš že za balík dětských oblečků dáš maximálně pětikilo, tak tam flákni rovnou třeba 400,– a uvidíš…pokud tě někdo nepřehodí, tak to koupíš za aktuálně nejvyšší částku nehledě na to, kolik si nabídla maximum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák