Autismus

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
59357
26.11.15 22:17

@martina82 :hug: :hug: syn od skoro 3 let až tak do dubna katastrofa, jen viděl tramvaj a už řval, v tram zvracel fakt šílený. v dubnu zkouška a pár zastávek ujel bez řvaní, v červnu v SPC že by pro něj měli místo ve školce tak sjme teda kývla a jedině co jsem věděla že bude problém tak cestování.. září jsme jeli a nic, úplně v pohodě 8o 8o, jedna cesta trvá 25minut a pohoda, v kočáru taky se vozil cca do jara, takže víc jak do 5 let, pak jsme s nim začala chodit pěšky a ted super, vyžaduje teda ruku ale jde hezky a ve školce ho učitelka chválí že je šikovnej a jaký udělal od 1 září posun :lol: a pro mě nejdůležitější že s emu tam fakt líbí, ale jemu cizí prostředí a lidi nevadí jen to cestování byl průser, nedalo se nic, od 3let šílenej řev jenom jsme otevřela vchodové dveře :(, ted naopak o víkendu se probudí a ještě v pyžamu běží ke dveřím že jdeme ven :lol:. už jsme ani nedoufali že někdy tramvaj zvládne, bohužel jediná školka je na druhym konci města :? a dobrý, je šikula kouká z okýnka a zastávku před tim než vystupujeme už mě chytá za ruku. Já netrestam, na něj stačí zvýšit malinko hlas a už brečí a zacpává si uši :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
26.11.15 22:32

To je indivindi..nekteri autici snasej dobre fyzicky tresty a chapou je..nektere to hazi do megaagrese…ctyrletak na úrovni deseti mesicu to asi moc nepobere…to je asi nizkofunkcni s ment. retardaci..musis byt trpeliva a vydrzet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
26.11.15 22:33

@martina82 bude mit posunutej prah bolesti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
26.11.15 22:35

@martina82 Tohle obdobi je strasny, ja vim, ale na zadek mu fakt nedavej. Nejen, ze to nechape a ocividne nefunguje (k cemu to? Ulevi se ti? Nebo to je divadlo pro okoli, jako ze ho vychovavas?), ale ublizuje to. Jemu, tobe.. Sama jsi napsala, ze je jak mimino, mimino taky nebijes, ne? Nechci te poucovat, vim jaky napor na nervy to je, ale zkus to prehodnotit. Na meho funguje jen durazne zamezeni tomu, co nechci, aby delal. Bohuzel to neznamena, ze uz to neudela, ale aspon na chvili to pochopi.. Proste ho fyzicky odvedu jinam (nekdy rvouciho a zmitajiciho se) odnesu..
Jsou mu 4, jeste je docela maly, mozna se mu v te skolce nelibi.. Tezko rict, co se mu honi v hlavicce. Muze to byt i tou nahlou volnosti, kdyz byl zvykly na kocarek a najednou chodi na volno. To jsou pak ty zrcatka u aut mnohem lakavejsi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
26.11.15 22:49
@Markéta80 píše:
@martina82 :hug: :hug: syn od skoro 3 let až tak do dubna katastrofa, jen viděl tramvaj a už řval, v tram zvracel fakt šílený. v dubnu zkouška a pár zastávek ujel bez řvaní, v červnu v SPC že by pro něj měli místo ve školce tak sjme teda kývla a jedině co jsem věděla že bude problém tak cestování.. září jsme jeli a nic, úplně v pohodě 8o 8o, jedna cesta trvá 25minut a pohoda, v kočáru taky se vozil cca do jara, takže víc jak do 5 let, pak jsme s nim začala chodit pěšky a ted super, vyžaduje teda ruku ale jde hezky a ve školce ho učitelka chválí že je šikovnej a jaký udělal od 1 září posun :lol: a pro mě nejdůležitější že s emu tam fakt líbí, ale jemu cizí prostředí a lidi nevadí jen to cestování byl průser, nedalo se nic, od 3let šílenej řev jenom jsme otevřela vchodové dveře :(, ted naopak o víkendu se probudí a ještě v pyžamu běží ke dveřím že jdeme ven :lol:. už jsme ani nedoufali že někdy tramvaj zvládne, bohužel jediná školka je na druhym konci města :? a dobrý, je šikula kouká z okýnka a zastávku před tim než vystupujeme už mě chytá za ruku. Já netrestam, na něj stačí zvýšit malinko hlas a už brečí a zacpává si uši :?

jako jemu mhd taky nevadi rad kouka z okna, kdyz teda aspon sedel na sedadle, ted uz pro zmenu kleci pred sedadlem nebo stoji opira se o lidi atd, dela me ostudu, kazdej na me cumi, to nikdy nedelal, hrozne se zhorsil, vse jemu jedno, vadi mu teda zvuky jako houkacky sireny atd, zacpava si usi, jinak skolku mame 15minut autobusem a pak chvilu pecha, no ja kdyz zvednu hlas tak nic, nereaguje ani na muj hlas a ani kdyz dostane na zadek, nevim mozna su moc jemna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
26.11.15 22:57
@Svandu píše:
@martina82 Tohle obdobi je strasny, ja vim, ale na zadek mu fakt nedavej. Nejen, ze to nechape a ocividne nefunguje (k cemu to? Ulevi se ti? Nebo to je divadlo pro okoli, jako ze ho vychovavas?), ale ublizuje to. Jemu, tobe.. Sama jsi napsala, ze je jak mimino, mimino taky nebijes, ne? Nechci te poucovat, vim jaky napor na nervy to je, ale zkus to prehodnotit. Na meho funguje jen durazne zamezeni tomu, co nechci, aby delal. Bohuzel to neznamena, ze uz to neudela, ale aspon na chvili to pochopi.. Proste ho fyzicky odvedu jinam (nekdy rvouciho a zmitajiciho se) odnesu..
Jsou mu 4, jeste je docela maly, mozna se mu v te skolce nelibi.. Tezko rict, co se mu honi v hlavicce. Muze to byt i tou nahlou volnosti, kdyz byl zvykly na kocarek a najednou chodi na volno. To jsou pak ty zrcatka u aut mnohem lakavejsi..

kdyz on se strasne zhorsil, dela veci ktera nedelaval, na zadek mu dam z duvodu aby vedel ze tohle nesmi, zkratka chci aby mel naky rad, bylo mi receno kdyz sem se nato ptala ze to neublizi jak nemocnemu tak zdravemu diteti. zadne jine tresty mu nedavam, jelikoz jak rikas miminko se nebije, ale nevim co snim, dela me ostudu, kazdej na me jen cumi, myslim ze mu ani nechybim, klidne by sel aji sam, lei na spinavem chodniku, zitra si na nej asi vemu nake voditko no a asi ho zacnu zpatky vozit, chtela sem to snim zkouset za ruku ale nejak to nejde, jinak ve skolce ho chvali, pry je sikovny a hlavne zrucny, uz par metru pred skolkou utika sam ke dverim, takze fakt nevim :nevim: jestli ho tak prohaniou na te vychazce nebo nechce dom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
26.11.15 22:58
@martina82 píše:
kdyz on se strasne zhorsil, dela veci ktera nedelaval, na zadek mu dam z duvodu aby vedel ze tohle nesmi, zkratka chci aby mel naky rad, bylo mi receno kdyz sem se nato ptala ze to neublizi jak nemocnemu tak zdravemu diteti. zadne jine tresty mu nedavam, jelikoz jak rikas miminko se nebije, ale nevim co snim, dela me ostudu, kazdej na me jen cumi, myslim ze mu ani nechybim, klidne by sel aji sam, lezi na spinavem chodniku, zitra si na nej asi vemu nake voditko no a asi ho zacnu zpatky vozit, chtela sem to snim zkouset za ruku ale nejak to nejde, jinak ve skolce ho chvali, pry je sikovny a hlavne zrucny, uz par metru pred skolkou utika sam ke dverim, takze fakt nevim :nevim: jestli ho tak prohaniou na te vychazce nebo nechce dom
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
26.11.15 23:02
@Tarjei píše:
To je indivindi..nekteri autici snasej dobre fyzicky tresty a chapou je..nektere to hazi do megaagrese…ctyrletak na úrovni deseti mesicu to asi moc nepobere…to je asi nizkofunkcni s ment. retardaci..musis byt trpeliva a vydrzet…

snazim se ale dneska uz semse slozila po navratu dom v koupelne, nemam uz ani odvahu pro nej chodit, mam uz stres jen kdyz vidim ten zvonek kdyz si pro nej jdu, jelikoz vim jaka zas bude cesta.jo bohuzel ma i mentalni retardaci, budu si muset asi promluvit s ucitelkou zitra na nej vemu nejspis nake voditko :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
27.11.15 00:26

@martina82 :hug:
Jestli chces, pojd do autiuzavrenky @dzarunka je moderator.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
27.11.15 06:13

@martina82 devce ja mam jedno dite zdravy v puberte, autikovi je osm a ten je nizkofunkcni s mr. A nejmladsi syn ma dysfazii a povaha silena souteziva drsna. Kdyz zacne jecet autik se mi slozi okamzite, visi na nem. Jednou jsem vylezla pred skolku, jecici nejmladsi vriskal a utikal do dali, autik rval a valel se po zemi a ja chtela chcipnout. Nechcipla. Sebrala autika ze zeme a bezela za tou malou priserkou.
Casto chci chcipnout ale nakonec to vzdycky nejak dam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
27.11.15 06:14

@martina82 prodavaj se takovy ksandy na prchajici deti,; porid je…
Pouzivate voks???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
27.11.15 06:16

@martina82 jo a toho by sis casem vsimla, podzim a jaro byva u autiku strasne. Jsou meteosenzitivni a jak lita tlak tak to cejtej a vetsina se zhorsi…ja jsem aktualne rada ze autik tolik nevresti cely dny jako predchozi mesic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
27.11.15 09:01

Ja rozumim, ze to mate strasne tezke @martina82 ale fakt mu „na zadek“ nedavejte, sama vidite, ze je to k nicemu.

Napiste nam o nem vic, jak je na tom s hrubou a jemnou motorikou, jakou ma hru (jak si hraje), jak komunikuje (verbalne/nonverbalne), jeho oblibene a neoblibene veci (jidla, hracky).
Urcite existuje zpusob, jak zprijemnit cestu tam i zpet vam obema, jste z toho na mrtvici evidentne oba. Treba nas tu neco kreativniho napadne :D

Mate nejakou sit podpory? Babicky? Jakou mate terapii pro nej? Ma sourozence? Co doma - partner, nejaka opora tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
27.11.15 09:27
@martina82 píše:
jako jemu mhd taky nevadi rad kouka z okna, kdyz teda aspon sedel na sedadle, ted uz pro zmenu kleci pred sedadlem nebo stoji opira se o lidi atd, dela me ostudu, kazdej na me cumi, to nikdy nedelal, hrozne se zhorsil, vse jemu jedno, vadi mu teda zvuky jako houkacky sireny atd, zacpava si usi, jinak skolku mame 15minut autobusem a pak chvilu pecha, no ja kdyz zvednu hlas tak nic, nereaguje ani na muj hlas a ani kdyz dostane na zadek, nevim mozna su moc jemna

moc jemne? jako ze bys ho bila vic? to fakt ne. vzdyt to fakt nema efekt. ja nejsem pro biti zadnych deti, natoz autiku…
ja jsem dala malemu dvakrat pres zadek, kdyz mu bylo kolem 2 let a zachvaty vzteku byly fakt silene. doted je mi to lito a to je to vic jak rok. beru to jako sve selhani, ze mi ruply nervy.

pracujete s malym kazdy den? ma svoji psycholozku? pracuji s nim ve skolce (myslim odborne jako s autistou)? reaguje na obrazky, fotografie, pouzivate piktogramy?
on proste nerozumi tomu, co se po nem chce a rozhodne opravdu nechape, ze ti dela ostudu. respektive tobe by melo byt uplne fuk, jak se na tebe diva okoli a jedine, co je podstatne je, jak se citi maly a zda ho budete umet vest tak, aby byl on spokojenejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
27.11.15 09:33

@martina82 prilis das na to, co si kdo mysli. Vykasli se na to fakt. Mozna to bude znit „neprizpusobive“, ale soustred se na psychickou pohodu svoji a svyho ditete. Tak se vali na zemi a co? Komu to ublizuje? At si lidi cumej. On ze sebe ten stres jinak dostat neumi. Dokud nikoho nebije a nic nerozbiji, tak o nic nejde. Nesnaz se ho „vychovavat“ jako by zadny problem nemel. Efektnula, spis naopak a akorat te to stresuje a jeho taky. Delas si to zbytecne tezsi a nervujes se. Trpis pocitama selhani vychovy jako kazda matka autika, co si odmita pripustit, ze jeji dite je proste jine. Ty deti jsou kolikrat jako zrcadla, cim min jsi v pohode ty, tim min i on a logicky se zhorsuje.. Ja uz jsem se treba naucila odhadnout potencialne rizikovou situaci hrozici scenou a snazim se ji predejit. Neni-li vyhnuti (musime treba jit tam, kde to nema rad), tak se naladim na co nejpozitivnejsi vlnu, snazim se mluvit klidne, milym hlasem a idealne mu narvu do ruky neco, co ho zabavi (treba dzusik s brckem). A jindy nemyslitelnej ukon probehne jakoby mimodek..
Zkus se mu otevrit, naslouchat mu, jeho reci tela a nesroubovat ho do nasich schemat a vzorcu chovani. I kdybys ho umlatila, nezlepsi se nic, spis naopak. Vykasli se na lidi a na nejakou ostudu. Oni ho vidi par vterin nebo minut, ty s nim musis byt a zit cely den, nema cenu, aby sis ho kvuli image pred nekym cizim dostala do raze a pak s nim jeste x hodin bojovala doma nez se uklidni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí