Autismus

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3780
4.3.15 17:52

My chodíme „jen“ k psycholožce… na autismus se specializuje, objednací doba taky dlouhá, ale vlezeme se cca do půl roku… a neplatíme nic… doporučení nám psala dětská

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
5.3.15 23:26

Reakce cizích lidí

Ahoj holky,

je to sotva týden, co byl dceři diagnostikován autismus. Teprve si zjišťuji různé informace. Ale chtěla bych se zeptat, jak zvládáte reakce u cizích lidí. Dcera udělala velkou scénu na ulici, válela se po zemi. Nedařilo se mi ji uklidnit. Všichni nás pozorovali a nějaký dotěrný děda to se mnou chtěl řešit. :(
Nevěděla jsem jak reagovat. :nevim:
Jste na tohle nějak připraveny? Máte nějakou univerzální odpověď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
5.3.15 23:30

@FR0NY ahoj,moje dcera autista neni, ale taky se umi zacit na ulici valet, kdyz neni po jejim.. :zed: Taky vzdy nevim co s ni.. Psycholozka rika, ze je to takove obdobi vzdoru, ktere by melo odejit, tak snad uz brzy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59357
5.3.15 23:44

@FR0NY kolik jí je? Bych mu řekla at se stará o své :lol:. jedna starší paní chtěla Tomíka uklidnit když se vztekal v kočáru :mrgreen:, jí kousnul do nosu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
6.3.15 00:26

@Markéta80 Má 2,5 roku. Zaskočilo mě to, ještě to všechno nemám srovnané ani já sama. Pokousal ji? :D
Zatím jsem nepřišla na to, jak ji uklidnit. Hlavně venku. Doma ji zkouším odvést pozornost nějakou pohádkou. Naštěstí podobné hysteráky nepředvádí často. Nemluví, takže si vzájemně nerozumíme. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59357
6.3.15 09:18

@FR0NY to je ještě malá :hug: :hug:. Babka napřed na něj že to neni slušné takhle ječet a když to nemělo efekt tak se k němu sklonila a něco mu tam říkala z moc velké blízkosti 8o, já jí říkala at to nedělá, byla chytrá a Tomík si napřed zacpával uši a pak kousnul do nosu :lol:. Bába na mě co to jako je tak jsme jí řekla že jí by se taky nelíbilo kdyby se na ní takhle někdo lepil :lol:. Tomíkovi je už 5 ale vypadá na méně, je celkem malej a hubenej tak ještě jezdí v kočáru, tohle udělam když mu nebyli ještě 4 roky ;). No právě když nemluví tak těžko řekne co chce :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
6.3.15 10:34

@Markéta80 Malý se brání, to je dobře. :potlesk: Babka si to zasloužila, příště to třeba neudělá…
Nechce se mi říkat: Co je vám do toho? To je trochu drsné. Ale taky se nehodlám s cizími na tohle téma vybavovat.
A tvůj Tomík je na tom s řečí lépe? Malá mluvit chce, nabíhám na obrázkovou komunikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59357
6.3.15 10:39

@FR0NY malej nemluví vůbec :? Já nevim no mě by tohle nenapadlo jít za cizim dítětem a řešit proč ječí :jazyk:. ted mam dvojkočár ale předtim taky nějaká ženská na Tomíka že takovej velikej a ještě se vozí a mladší sestřička chudinka musí jít pěšky :roll:, asi k tomu je důvod ne :jazyk: Já většinou nic neříkam, to by bylo další vysvětlování, dětská už bývalá to zhodnotila rychle, prý je rozmazlenej a chce to tvrdší výchovu a máme přijít až s ebude chovat normálně a hlavně spolupracovat :lol:, už jsme tam nešli a chodíme k jiné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
6.3.15 11:11

@Markéta80 Ach jo, ty poznámky jsou šílené. :zed: Pak nemá být člověk sprostý. Tady má každý na všechno názor. Kdyby si raději zametli před vlastním prahem…

Kdyby bylo na naší dětské, tak se také nic neděje. Po papíru od psycholožky s podezřením na autismus jsem chtěla u dětské domlouvat další vyšetření. Prý ať s ní zatím jen pracujeme. Ať ji předčasně někam nezaškatulkujeme. 8o Na vlastní pěst jsme si domluvili neuroložku, která se vyjádřila celkem jednoznačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59357
6.3.15 12:31

@FR0NY :? na mě dětské jestli jsem doktor že mam hned jasno tak říkam že doktor nejsem ale vidim co vidim a pro mě to je jasné. Dle ní prý špatná výchova tak jsem řekla že kdyby to bylo výchovou tak budu štastná :) a to jsme tam byla pár dní před s nejstaršim na preventivce a říkala jsme jí jak na tom je že nemluví, nechápe co po něm chci a ona na něj at ukáže v knížce krávu :roll:, knížku vzal a hodil na zem ale zvláštní že už v ordinaci šíleně vyváděl a když chodíme k té nové tak tam je v klidu a i v ordinaci, nechal se i poslechnout i když stetoskop ho velice zajímal ale dětská vždy at ho necham běhat at si vše okoukne a u minulé ho naháněli po ordinaci že tam nemůže běhat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
6.3.15 14:54

No tak na nás taky každý kouká, hlavně když stojíme u kasy a Fanymu se nelíbí že se kolem lidi tlačí…což nechápu ani já a i mě to vadí a když začne ječet a kopat kolem sebe kam až dosahne - několikrát už jsem dostala spucung že ho máme vychovat, fakt nemá cenu vysvětlovat, za kopání se max. omluvím,
ale nechápu jednu věc, když nemluví?? Náš malý také ne, ale dokáže komunikovat nonverbálně, pochopím i já jako babička a to jej nemám doma stále, ale jen jednou za čas, co potřebuje či chce tak ukáže, vezme za ruku, položí ji na věc kterou potřebuje, odvede k lednici a ukáže, odtahne mě k rohlíkům že chce, přinese mi botičky že chce jít ven, nebo mi strká do ruky mikinu a kalhoty :) u jídla ukazuje který kousek chce zrovna sníst. Vím že když začne ten jeho hysterický jekot tak taky nepochopím co ho zrovna naštvalo, ale vím že stačí telefon či tablet a v ten moment se uklidní.
A doktor?? škoda mluvit, ten náš dětský ještě stále tvrdí, že Fany se jen uzavřel protože se mu narodil sourozenec a že bude v pořádku, někteří dětští doktoři jsou na pěst a měli by se vrátit do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
6.3.15 19:23

@FR0NY obvykle na cizí připomínky nijak nereaguju, po zemi se válí i zdravý děti. Spíš se snažím těmhle excesům předejít… časem zjistíš, co na něj platí. U nás zabírá nějaká sladkost, pitíčko a teď zvažuju koupi tabletu. A cca do 4 let jsme bez kočáru nedali ani ránu, kupovala jsem kvůli němu dvojkočár (mám ještě o rok a půl mladší dítko)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
30.4.15 09:03

Ahoj všem, mám takový dotaz,
dostali jsme doporučení k psychologovi, podezření na aspergera a kdesi cosi…nemáte nějaké doporučení Karlovarský, případně Plzeňský kraj? když už máme někam jít, tak ať to alespoň stojí za to :think: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
30.4.15 09:08

@catherine100 v Plzni se na aspergery specializuje paní Smítková. My k ní docházíme. Ale z nějakého důvodu její razítko nestačí pedagogickému centru, takže musíme stejně mít ještě razítko klinického psychologa. Pokud tedy chceš opravdu kvalitní diagnostiku, šla bych tam, ale počítej s tím, že pokud budete potřebovat např. asistenta pedagoga do školky/školy, musí to jít ještě přes dalšího klinického psychologa/psychiatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
30.4.15 09:10

Zde jsou www stránky

Ale dopředu upozorňuju, že čekací lhůta je tam skoro rok. Je opravdu vynikající, takže tam chce každý :think:

Jo a ještě edit: vyšetření se tam platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí