Auto darem, teď problémy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
90
18.9.18 21:39

Ano, takto to bylo. Ono, víš - dát auto je skvělé, ale není to jenom o ježdění, ale také to stojí peníze. V té době jsem studovala, takže nemám opravdu na to vysolit jen tak 6 tisíc :-) . A vyčůrané ? Nemyslím si, jsem za něj vděčná, to ano, ale holt jej prostě nemůžu financovat, takže pro mě je to dar - nedar :-) . A o tomto dárce věděl, takže i z jeho strany dárek nedomyšlený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
18.9.18 21:43
@creaminess píše:
Ano, takto to bylo. Ono, víš - dát auto je skvělé, ale není to jenom o ježdění, ale také to stojí peníze. V té době jsem studovala, takže nemám opravdu na to vysolit jen tak 6 tisíc :-) . A vyčůrané ? Nemyslím si, jsem za něj vděčná, to ano, ale holt jej prostě nemůžu financovat, takže pro mě je to dar - nedar :-) . A o tomto dárce věděl, takže i z jeho strany dárek nedomyšlený…

Tak sis to auto neměla brát a jezdit na kole. To je zadarmo :zed: Ještě sis na žádné auto nevydělala a už brbláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.9.18 21:45

Též jsem dostala auto darem, ale vše jsem nechala přepsat na sebe. Auto za necelých 7000 je zadarmo. Zkus s přítelem pořešit pomoc se zaplacením a domluvit splátky aby ti to neudelalo díru do rozpočtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308

@creaminess velice mi připomínáš jednu známou. Dostala od mámy darem novou octavii a její reakce byla. Ta máme se zbláznila, ono mi dá auto a vůbec nemyslí na pojištění a zimní kola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
@creaminess píše:

Tak jsi mu to měla říct už na začátku a nevzít si ho a nepsat kecy o tom, jak si někdo hraje na skvělou rodinu a dárce nedomyslel dar. Auto vrať a budeš mít pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21547

@creaminess no, upřímně, když to vezmeš z hlediska vlastnictví, tak ti to auto stejně nepatří, když ho nemáš v registru napsané na sebe. Dle zákona stále patří „tchánovi“, který ti ho zapůjčil k užívání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
18.9.18 21:46
@Veroniika84 píše:
Též jsem dostala auto darem, ale vše jsem nechala přepsat na sebe. Auto za necelých 7000 je zadarmo. Zkus s přítelem pořešit pomoc se zaplacením a domluvit splátky aby ti to neudelalo díru do rozpočtu

Tak tak a navíc povinné se nemusí platit za celý rok, ale čtvrtletně a havarijko na auto na doježdění už vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
18.9.18 21:47

vidím, že můj přítel je opravdový formát. Když jsem dostala auto, bylo napsané na mě a povinné ručení a havarijko na mě zaplacený :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
18.9.18 21:49

Pro stínového tchána jsi cizi clovek a čert ví, co s autem provedes a on jakožto provozovatel ma za provoz auta zodpovědnost - případně páchání přestupku atpod. Taky bych to nechtěl mit na triku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
18.9.18 21:49

Ok, tak jinak. Prijde mi minimalne zvlastni ze dostanu darek auto a pak, kdyz reknu, ze nemam na to, abych ted zaplatila tolik penez, tak mi odveti, ze pujde do srotu. Tak uz i to mi prijde zvlastni a do auta, ktere dle jeho pohledu patri do srotu se mi nechce vrazet tolik penez uz z principu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
18.9.18 21:50

Pokud mu to auto nabouráš, nebo nabouráš ostatní tak to půjde jako z čí pojistky?? je normalni že za bouračku (jen třeba tukanec do narazniku) přijdeš o bonusy, body, a pojištovna ti mnohonásobně zvýší pojistku. napiš si to na sebe, nebuď vypočítavá, nebo řekni že ho nechceš, kup si svoje a s tamtím nejezdi. a to je víc jak 6 000 za nové auto :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
18.9.18 21:53

@creaminess Tak asi ho nepotřebujou ne a nechtějí ho platit. To je normální a logické. Na co by měl zbytečně držet aut, dkyž ho nepotřebuje. A když se ti do něj nechtějí vrážet peníze, tak holt budeš muset chodit pěšky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.9.18 21:54

Jo holka, když chceš mít opičku, musíš mít na banány :mrgreen: . To ti má jako to auto přítel ještě financovat? Mrchtáš, protože máš zaplatit pár tisíc? Nějak se tvé polovičce nedivím, že ho chce radši hodit do šrotu. Jen bych se na tvém místě bála, aby tam neposlal i tebe ;) .

• Citovat
  • Upravit
90
18.9.18 21:56

to se nebojím ;-) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
18.9.18 21:56

Asi bych jim vyhověla, darovanému koni na zuby nekoukej… A ono se stát může cokoliv. Já jsem jezdila dlouho bez nehod, posledních několik let řídila auto, které jsem vlastnila obdobně, jako ty, jakože oficiálně bylo taťky, a dopadlo to tak, že jsem dotyčné auto rozstřelila na odpis.
Edit - jinak tě chápu, my jsme to takto děli zejména proto, že se nám ten přepis nechtěl platit.

Příspěvek upraven 18.09.18 v 21:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová