Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hananek Na co se ptát? V tomhle věku snad nikdo neuvažje že by si pořídil dítě, myslím tedy ženy, u chlapů je to jinak ![]()
@hananek píše:
Pokud se blizite padesatce nebo prechodu a chteli byste jeste dite, ptejte se…
ptam se: to jako vazne?
v padesati budu doufam babicka ![]()
@hananek a to já se zeptám. Jak to vymyslet se zajištěním dítěte, když je velká pravděpodobnost, že v sedmdesáti už nebudu schopna vydělávat na plno, pokud tu vůbec budu?
@arinecka píše:
@hananek Na co se ptát? V tomhle věku snad nikdo neuvažje že by si pořídil dítě, myslím tedy ženy, u chlapů je to jinak
protože jsou naučení, že když je nejhůř, pošlou litr nebo dva a ženská se postará, vychová, uživí. Oni přeci nemají, jsou v důchodu, tak musí platit malé alimenty. To se jim to dělají děti na stará kolena.
Pro mě je mimo už po čtyřicítce, natož kolem padesáti, takže jediný dotaz, co ženskou dovede k tomu, aby měla dítě v padesáti? Ani kdybych byla stokrát rozvedená nebo vdova, nic mě nedonutí mít dítě v padesáti proboha.
ptám se tedy, proč bych si měla rodit vnoučata? proč by měl vůbec někdo chtít v tomhle věku dítě?
Ale na fb ve skupine psala 52r., ze ceka dite. Ze nejstarsi ma 27r., mladsi 17r., myslela si, ze prechod a ona byla tehotna.
Ted uz to dite musi mit rok/neco pres rok.
@hananek píše:
Snad takových žen moc není.
@hananek píše:
Doporučuji pěstounství ![]()
@Kelsey to je sila me je 27 a moje mamka je babickou ve 45letech,a rikala ze takhle obcas na pochovani je to krasny ale svoje uz by teda nechtela. A prijde me zvlasni jit s ditetem do prvni tridy skoro v sedesati
.
@Kikulele píše:
@Kelsey to je sila me je 27 a moje mamka je babickou ve 45letech,a rikala ze takhle obcas na pochovani je to krasny ale svoje uz by teda nechtela. A prijde me zvlasni jit s ditetem do prvni tridy skoro v sedesati.
Právě. Mně se zdá, že lidi někdy zkouší trhat rekordy, v jakém věku se jim ještě povede potomek. Ale mělo by se myslet i na ty děti. A na jejich dětství se starými rodiči.