Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kazdy ma tu hranici proste jinde. Ja mam ted batole, bude mi 44. Vycerpana nejsem, sportuju, o budoucnost starost nemam (jen takovou tu klasickou, at jsme vsichni zdravi atd). Taky bych ted ale uz dite nechtela, protoze je to proste par let, kdy ta rodina jede v narocnejsim rezimu a do tretice stacilo…muzem tady diskutovat jak chceme, nemeni se fakt ten, ze kazdy ma pravo na to si zivot zaridit po svem. Kdyz bude mit nejaka moje kamaradka dite jeste pozdeji nez ja, budu to respektovat a prat ji vse nej, nevidela bych duvod (ani pavo) ji do neceho takoveho kafrat ![]()
@jednoslunicko píše:
Ono není potřeba stavět proti sobě dva extrémy. Ať si říká kdo chce, co chce, léta nikdo nevymaže a ta pravděpodobnost, že se s dítětem porozeným v 50 nedočkám možná ani jeho maturity, je mnohem větší, než v nižším věku.
Ano. Argument, že onemocnět lze přece v každém věku, proto jaksi neberu.
@rokris píše:
Ano. Argument, že onemocnět lze přece v každém věku, proto jaksi neberu.
A? Argument k cemu? Vzdyt to neni tvoje vec, kdy ma kdo deti…
@Lenka_Hal píše:
Tak určitě to má věc není. Jenom jsem vyjádřila souhlas s jedním příspěvkem výše. Nic víc. Je to diskuze.
@Jedna babička píše:
K tímto jednoznačně souhlasím. Zvnějšku mohu v 50ti vypadat tak, že mě ty roky nikdo hádat nebude, mohu být svižná, sportovat, ale vnitřní orgány neošálím, tam ten věk a opotřebení prostě je a šance, že se dospělosti svého potomka nedožiju je mnohem větší než když bdue mít dítě v dřívějším věku.
Sama mám známé, které mají dítě v pozdějších věku (45 let - 48 let), samozřejmě mateřství nelitují, ale sami přiznávají, že jsou unavené, fyzicky i psychicky vyčerpané a bojí se budoucnosti, aby byly schopné děcka do jejich dospělosti dovést. Tento strach prý v těhotenství neměli, ale až jak děti potupně rostou.
Souhlasím. Myslím, že u starších rodičů tyto pocity přicházejí. I když ne každý to přizná. Mám do jisté míry zkušenost. ![]()
Pokud to někdo plánuje, zdá se mi to pošetilé
At se udržuji sebevíc, přírodu zkrátka neokecám - člověk je unavený, stozpá riziko nemocí, v době kolem puberty už paní bude fakt babka ![]()
V případě, že žena 50+ otěhotní spontánně a jaksi mimo plán a rozhodne se, že to přijme jako výzvu, tak jí fandím
Zabít zdravé dítě jen proto, že ho čeká starší žena, to pro mě důvod a argument není ![]()
@pe-terka píše:
Pokud to někdo plánuje, zdá se mi to pošetiléAt se udržuji sebevíc, přírodu zkrátka neokecám - člověk je unavený, stozpá riziko nemocí, v době kolem puberty už paní bude fakt babka
V případě, že žena 50+ otěhotní spontánně a jaksi mimo plán a rozhodne se, že to přijme jako výzvu, tak jí fandímZabít zdravé dítě jen proto, že ho čeká starší žena, to pro mě důvod a argument není
Tak nějak. Osobně jsem znala paní, která takto k dítěti přišla. Příroda to chtěla. Dospělé děti ji uprosily, aby si mimčo nechala.
@Lenka_Hal píše:
To jistě ano.A nikomu do toho nic není.
Ale když si vezmu zdejší diskuze,a není jich málo,kde napíše holka 18-20 že je těhotná a tam se na ní navalí halda diskutérek s tím ať běží na potrat,zničí si život,jsi mooc mladá a podobně,tak mi podpora matek 50+- přijde mírně řečeno na hlavu.
@rokris píše:
Tak nějak. Osobně jsem znala paní, která takto k dítěti přišla. Příroda to chtěla. Dospělé děti ji uprosily, aby si mimčo nechala.
to je hezký
A předpokládám, že paní nelituje a dítko je miláček rodiny
Netvrdím, že je to pro každého, ale někteří lidí mají dobré předpoklady takovou výzvu zvládnout ![]()
@Anna766 píše:
Ale když si vezmu zdejší diskuze,a není jich málo,kde napíše holka 18-20 že je těhotná a tam se na ní navalí halda diskutérek s tím ať běží na potrat,zničí si život,jsi mooc mladá a podobně,tak mi podpora matek 50+- přijde mírně řečeno na hlavu.
Přitom obráceně je to v pořádku. Ale není se čemu divit, posledních pár let je ve vyspělé společnosti obráceně tak nějak všechno.
@pe-terka píše:
to je hezkýA předpokládám, že paní nelituje a dítko je miláček rodiny
Netvrdím, že je to pro každého, ale někteří lidí mají dobré předpoklady takovou výzvu zvládnout
Bylo to za mého dětství a s dítkem jsem chodila do školy. Pohodář.
@Anna766 píše:
Tak ja k halde evidentne nepatrim v zadne diskuzi. Nikdy by me nenapadlo nekoho posilat na potrat, obecne jsem holt pro deti. Ale hlavne nesoudim, coz dela vetsinova halda na vsech diskuzich. ![]()
Ani bych jako hodne mlada nemohla otehotnet, na to jsem byla prilis zodpovedna (dvojita antikoncepce
), ani by me nenapadlo tehotnet v 50, ale to neznamena, ze budu mluvit o nekom blbe, ci dokonce urazet, jen proto, ze svuj zivot vidi a ridi jinak.