Auto darem, teď problémy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13967
18.9.18 23:09

@creaminess taky jsem chtela napsat, ze vydaje 50/50, kdyz mate rozdilny prijmy je cesta do pekel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.9.18 23:10
@creaminess píše:
Ahoj holky.
Minulé Vánoce jsem od přítele dostala auto (jeho staré auto, rok výroby 2000), on si koupil nové. Byla jsem ráda, jelikož jsem se fakt rozjezdila. Auto je psané na jeho tátu (což do teď nevadilo, protože v něm jezdil on). Přítel teď (skoro po roce) trvá na tom, abych si auto přepsala na sebe. Životnost auta cca 2 roky. Přepis, včetně pojištění atd. 6500,–. Kdyby zůstalo psané na jeho tátu, je pojistka o polovinu levnější, nicméně trvá na přepisu. Nechápu jeho důvody, žádné mi vlastně ani nedal…Co byste dělaly na mém místě? Nemám dluhy, nicméně 6500,– je prostě zásah do mého rozpočtu. Navíc mi to z jeho strany příjde takové nefér (nechci znít nevděčně), ale říkal při předávání, že auto je se „vším všudy“. Nechci vrážet do téhle, pro mě, zbytečnosti. Nicméně si fakt ráda vyslechnu další názory… díky :-) :-)

Tak tomu říkám podej prst, sežere ruku 8o
Ty jsi teda dáreček, to ti řeknu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.9.18 23:11
@vilda1 píše:
Já tě chápu, my tahle dostali barák od našich a už jsme museli nechat opravit plot a to tu bydlíme sotva 10 let. Kde ne to jako mám brát ? Co si ty rodiče myslej, že kradu ? Jako o víkendu na ně nastoupím a doufám že to zaplatí. Fakt hrůza s nima.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
18.9.18 23:24

@Lucie_Sx Já začala na plný úvazek pracovat až od září. On má auto od tatínka za skoro mega. Já vydělám max 20 tis. A s rodičákem: to už jsme se bavili, jak si teda představuje finance, až příjdou děcka, tak mi odpověděl, že přeci budu mít mateřskou. Škrt ? Těžko říct. Na narozeniny atp. mi dává opravdu drahé dárky, ty bych si nemohla dovolit nikdy. Jinak jedeme na půl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13967
18.9.18 23:28

@creaminess materska je, ale na pul roku a to musis pracovat. Rodicak zas takova vyhra neni a platit pak rodinne vydaje napul je nemyslitelne. Pak jsou tu vecne diskuze jak chlap si uziva a zenska s ditetem dre bidu s nouzi, ale kdo chce kam, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
18.9.18 23:40

S mým autem jezdila sestra prvně jsem ji ho pujcil docasně, že se za pulroku so ho vezme tchán proda chtěl jsem jen aby platila pojistku. No dopadlo to tak že pojistku platila tak že ji neplatila jednu zrusila nemnela dalsi a chytila ji policie a já dostal pokutu 10000Kč a ještě jsem platil pojistné CKP.

No a když to auto uplně zrušila tak ho nedokázala zlikvidovat zase neplatila pojistku tak jsme to zaplatily prijeli auto zlikvidovat, a ona si nechala přeplatek z pojistky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35912
18.9.18 23:56
@Pidulka1991 píše:
@creaminess Pak jsou tu vecne diskuze jak chlap si uziva a zenska s ditetem dre bidu s nouzi, ale kdo chce kam, ze?

To přece není problém a hodný manžel ji do příští výplaty půjčí! :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5072
19.9.18 07:24
@creaminess píše:
@Lucie_Sx Já začala na plný úvazek pracovat až od září. On má auto od tatínka za skoro mega. Já vydělám max 20 tis. A s rodičákem: to už jsme se bavili, jak si teda představuje finance, až příjdou děcka, tak mi odpověděl, že přeci budu mít mateřskou. Škrt ? Těžko říct. Na narozeniny atp. mi dává opravdu drahé dárky, ty bych si nemohla dovolit nikdy. Jinak jedeme na půl

Ty máš stále na všechno odpověď. Chtěla jsi radu, nebo chceš jen diskutovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
19.9.18 07:33

@creaminess No, takže si začala pracovat, tak už jeho otec nevidí důvod, proč by dále mělo být auto na něj, to je celkem jednoduché, proč s tím přišel teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
19.9.18 07:46
@creaminess píše:
@Lucie_Sx Já začala na plný úvazek pracovat až od září. On má auto od tatínka za skoro mega. Já vydělám max 20 tis. A s rodičákem: to už jsme se bavili, jak si teda představuje finance, až příjdou děcka, tak mi odpověděl, že přeci budu mít mateřskou. Škrt ? Těžko říct. Na narozeniny atp. mi dává opravdu drahé dárky, ty bych si nemohla dovolit nikdy. Jinak jedeme na půl

No z 20 tisíc hrubého moc mateřskou mít nebudeš a rodicak radím najít dřív než si vůbec děti pořídíte, abyste nebyli oba zklamaní.

Prostě on je za vodou a ty chudá myš. Nemyslím, že v tom je nějaký kalkul. Prostě se otec chce auta zbavit a přemýšlí ekonomicky a nějak mu nedošlo, že na to nemusíš mít. Obvzlast když s klukem jedete napůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.9.18 07:58
@P4ja píše:
No z 20 tisíc hrubého moc mateřskou mít nebudeš a rodicak radím najít dřív než si vůbec děti pořídíte, abyste nebyli oba zklamaní.Prostě on je za vodou a ty chudá myš. Nemyslím, že v tom je nějaký kalkul. Prostě se otec chce auta zbavit a přemýšlí ekonomicky a nějak mu nedošlo, že na to nemusíš mít. Obvzlast když s klukem jedete napůl.

Jestli panáček myslí, že vyžije po dobu starání se o miminko jen s mateřskou a rodičákem, tak bych se radši poohlédla po jiném a jiném autě :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
19.9.18 08:37
@creaminess píše:

Ahaaa. Tak proto chce ten prepis. No tak to uz je jasny.
Skrt to je. Narozeniny jsou jednou za rok, kdezto deti kazdy den/resp.kazdy mesic. A to uz se mu libit nebude.
Hlavne tady pak nezakladej diskuzi, ze nemuzete s rodicakem vyzit, ze ti nedava zadny penize :roll: a ze jich tady je. Si je projdi.
Zkus se ho zeptat, jestli vyzijete s cca 7 tisicema ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
19.9.18 09:43

@creaminess A co přepsat auto (stojí to 800,–) a povinné ručení nechat na tchána a platit mu to? Povinné ručení se vztahuje k autu, ne k osobě, na kterou je sjednáno. Na koho je napsané povinné ručení je úřadům úplně jedno. Jenom bych si zjistila, jestli je u auta zaplacená ekologická daň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
19.9.18 09:44
@Russet píše:
Jestli panáček myslí, že vyžije po dobu starání se o miminko jen s mateřskou a rodičákem, tak bych se radši poohlédla po jiném a jiném autě :P

Taky to tak vidím. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
19.9.18 09:47
@P4ja píše:
No takhle mně to říkala poradkyně, když jsem před pár lety uzavírala nové na nové auto. Ale jestli to tak funguje i teď. Jako nedovedu si představit, že by neridic šel na dopravku řešit špatné parkování třeba.

Ale poradkyně ti radila auto na mamku pojistit, ne přepsat, ne? Majitel auta a majitel povinného ručení nemusí být jedna osoba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová