Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@creaminess tak auto jsi dostala zdarma a vadí ti zaplatit více méně minimum ? Já si myslím že jim vadí že kdyby jsi udělala nehodu tak jim zdraží pojistku a každá pokuta chodí na jejich adresu.
@creaminess tebe bych chtěla za snachu… Asi jsi byla přesvědčená, že když ti někdo daruje auto, že budeš mít darovaný i provoz, ne? A benzín si platíš sama nebo také pozadujes plnou nádrž?
Vrať auto, počkej, až si nasetris na své a nemusíš se vztekat, že někdo má tu drzost po tobě chtít platit to, co majitel platit musí
@lalaláček píše:
Asi bych jim vyhověla, darovanému koni na zuby nekoukej… A ono se stát může cokoliv. Já jsem jezdila dlouho bez nehod, posledních několik let řídila auto, které jsem vlastnila obdobně, jako ty, jakože oficiálně bylo taťky, a dopadlo to tak, že jsem dotyčné auto rozstřelila na odpis.
Tak ono u střepu je to asi fuk, když ho člověk rozstřelí a nic se nestane. Ale těch bonusů je škoda. Já kdysi půjčila auto na jeden přejezd taťkovi a ke vší smůle ťuknul nové auto s leasingem, takže to borec musel hnát přes oficiální servis a tak se to muselo nechat projít pojištěním, tnakže moje bonusy byly fuč. No taťka byl grand a pár let mně vždycky doplácel peníze z toho bonusu.
@Lekninka91 píše:
Patri ti tak akorat nasrat. Ses vychcana jak dira do snehu.
Klid, prosim te. Pisu slusne, tak se taky chovej slusne. Diky ![]()
Nevím jestli se vyjádřím úplně k tématu, ale když mamčiným autem jezdil mé sestry přítel. Tak mu mamka dávala i plnou moc, že s tím autem může jezdit a nakládat jak uzná za vhodné. Mamka v té době už měla jiné a to auto jim vlastně darovala, ale nechala ho na sebe, právě kvůli ceně pojistného. Ségra co jsem pochopila s tím mohla jezdit normálně, protože je to její dcera, ale její přítel byl vlastně „cizí“ i když spolu v té době byly 7 let. Plná moc byla potřeba i proto, že jezdil do Rakouska za prací. A tam se sakra hodila ![]()
@P4ja píše:
Tak ono u střepu je to asi fuk, když ho člověk rozstřelí a nic se nestane. Ale těch bonusů je škoda. Já kdysi půjčila auto na jeden přejezd taťkovi a ke vší smůle ťuknul nové auto s leasingem, takže to borec musel hnát přes oficiální servis a tak se to muselo nechat projít pojištěním, tnakže moje bonusy byly fuč. No taťka byl grand a pár let mně vždycky doplácel peníze z toho bonusu.
Jo, prepis vozidla stoji prd. +/- tisicovka. Jde o to, ze bych to pojistko platila tatovi, ale platit 3 tis nebo 6 je sakra rozdil, kor pro me. Nemusite me urazet, pisu slusne a ackoliv se vam tato situace zda jakakoliv, jednejte taky slusne nebo se nevyjadrujte. Diky
To auto mělo být na tebe přepsané již dávno. Moc tady z touhle diskuzi nepochodis… Něco podobného se tu už někdy v létě řešilo proč lidi mají napsané něco na někoho jiného .
Je tvé tak ty by jsi za něj měla nést plnou odpovědnost
Auto je draha sranda. Jestli nemas na provoz je lepsi dat to auto do srotu
. Nepeijde mi nic spatneho na tom, ze chce, aby sis to platila sama. A sedm tisic za auto je skoro nic…
@creaminess píše:
Jo, prepis vozidla stoji prd. +/- tisicovka. Jde o to, ze bych to pojistko platila tatovi, ale platit 3 tis nebo 6 je sakra rozdil, kor pro me. Nemusite me urazet, pisu slusne a ackoliv se vam tato situace zda jakakoliv, jednejte taky slusne nebo se nevyjadrujte. Diky
Já tě neurážím, nevím, kde. Prostě mně přijde logické, že si za sebe platím povinné, pokud s autem jezdím. A pokud na to nemám, tak holt auto mít nemůžu. to je potřeba si spočítat i v budoucnu až budeš kupovat auto. A přijde mně dost nevděčné, když píšeš jak ti dali dar nedar aj…přitom je to naprosto normální. A holt jsi na diskuzi, tak lidi můžou psát i věci, které se ti nelíbí a nehodí do krámu.
@LenkaHl píše:
Nevím jestli se vyjádřím úplně k tématu, ale když mamčiným autem jezdil mé sestry přítel. Tak mu mamka dávala i plnou moc, že s tím autem může jezdit a nakládat jak uzná za vhodné. Mamka v té době už měla jiné a to auto jim vlastně darovala, ale nechala ho na sebe, právě kvůli ceně pojistného. Ségra co jsem pochopila s tím mohla jezdit normálně, protože je to její dcera, ale její přítel byl vlastně „cizí“ i když spolu v té době byly 7 let. Plná moc byla potřeba i proto, že jezdil do Rakouska za prací. A tam se sakra hodila
No ono je i absurdní, že auto může mít napsané na sebe i člověk, co nemá ŘP. U mě třeba kdysi poradce navrhoval ať auto pojistím na mamku, která je starší a vlastně by jí připsali skoro všechny bonusy.
@creaminess píše:
No, to je a právě proto nikdo nestojí o to, aby kvůli cizí bouračce platil těch 6 místo svých 3, logické, ne? A jinak je celkem logické, že pokud to auto nechceš, tak půjde do šrotu, protože darováním někomu cizímu se člověk nebude zalamovat, to je jednodušší zvednou ten telefon a z vrakoviště si pro to přijedou a možná ještě něco zaplatí ![]()
@Janli píše:
Jo holka, když chceš mít opičku, musíš mít na banány![]()
.
@P4ja píše:
Já tě neurážím, nevím, kde. Prostě mně přijde logické, že si za sebe platím povinné, pokud s autem jezdím. A pokud na to nemám, tak holt auto mít nemůžu. to je potřeba si spočítat i v budoucnu až budeš kupovat auto. A přijde mně dost nevděčné, když píšeš jak ti dali dar nedar aj…přitom je to naprosto normální. A holt jsi na diskuzi, tak lidi můžou psát i věci, které se ti nelíbí a nehodí do krámu.
Promin, to nebylo na tebe s temi urazkami - vim, ze jsi nic nepsala. Jo, jsem rada, ze jste se vyjadrili, nejsem urazena - pokud to nekdo napise slusne
. Vypada to nevdecne, az jsem na sebe sama nastvana za to. Ale mozna v tom hraje roli proste i fakt ten, ze holt nevydelavam 50 tis jak on a platime vse na pul (nenechavam se vydrzovat), tak jsem si zrejme holt myslela, ze mi s tim „pomuze“. A byla ma chyba, ze jsem do tedka nevedela o techto nutnych vydajich - nezjistila jsem si to a ted se divim…
EDIT: a ackoliv chapu, ze jsem cizi osoba k jeho tatovi, porad si rikam, ze je to o nejake duvere, zijem spolu, nevim o co jde. Jezdim opatrne. Do ted to nebyl problem, kdyby jeho syn udelal nehodu…
tak ano, proste me to stve. Vztahy mame dobre, pojistku bych zaplatila.
Příspěvek upraven 18.09.18 v 22:20
@P4ja píše:
No ono je i absurdní, že auto může mít napsané na sebe i člověk, co nemá ŘP. U mě třeba kdysi poradce navrhoval ať auto pojistím na mamku, která je starší a vlastně by jí připsali skoro všechny bonusy.
A proč by nemohl auto vlastnit člověk bez řidičáku, co ti na tom přijde absurdního?