Auto darem, teď problémy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101606
18.9.18 22:17
@P4ja píše:
No ono je i absurdní, že auto může mít napsané na sebe i člověk, co nemá ŘP. U mě třeba kdysi poradce navrhoval ať auto pojistím na mamku, která je starší a vlastně by jí připsali skoro všechny bonusy.

A proč by nemohl auto vlastnit člověk bez řidičáku, co ti na tom přijde absurdního?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
18.9.18 22:19

Já tě chápu, my tahle dostali barák od našich a už jsme museli nechat opravit plot a to tu bydlíme sotva 10 let. Kde ne to jako mám brát ? Co si ty rodiče myslej, že kradu ? Jako o víkendu na ně nastoupím a doufám že to zaplatí. Fakt hrůza s nima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
18.9.18 22:19
@creaminess píše:
Promin, to nebylo na tebe s temi urazkami - vim, ze jsi nic nepsala. Jo, jsem rada, ze jste se vyjadrili, nejsem urazena - pokud to nekdo napise slusne :-) . Vypada to nevdecne, az jsem na sebe sama nastvana za to. Ale mozna v tom hraje roli proste i fakt ten, ze holt nevydelavam 50 tis jak on a platime vse na pul (nenechavam se vydrzovat), tak jsem si zrejme holt myslela, ze mi s tim „pomuze“. A byla ma chyba, ze jsem do tedka nevedela o techto nutnych vydajich - nezjistila jsem si to a ted se divim…

No to se u auta ještě budeš divit až budeš mít v budoucnu svoje. A povinnným ručením to jen začíná. Taková technická každé dva roky něco stojí, náhradní díly, zimní gumy, olej atd…Znám x lidí, kteří si koupili auto a teď jim stojí v garáži, protože nemají na provoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
18.9.18 22:22
@j.a.n.i1 píše:
A proč by nemohl auto vlastnit člověk bez řidičáku, co ti na tom přijde absurdního?

No šlo mne o to, že i když jsem jezdila do té doby bez nehod, tak mamka, která nikdy v autě neseděla měla lepší podmínky než já. A opravdu jí o nějaké bonusy nešlo. Takže pro mě by to asi byla výhoda, ale nešla jsem do toho jen proto, že jsem věděla, že někde ty bonusy nasbírat musím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634
18.9.18 22:23
@creaminess píše:
Ok, tak jinak. Prijde mi minimalne zvlastni ze dostanu darek auto a pak, kdyz reknu, ze nemam na to, abych ted zaplatila tolik penez, tak mi odveti, ze pujde do srotu. Tak uz i to mi prijde zvlastni a do auta, ktere dle jeho pohledu patri do srotu se mi nechce vrazet tolik penez uz z principu.

tak si kup auto za vlastní není nic jednoduššího

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
18.9.18 22:26
@P4ja píše:
No to se u auta ještě budeš divit až budeš mít v budoucnu svoje. A povinnným ručením to jen začíná. Taková technická každé dva roky něco stojí, náhradní díly, zimní gumy, olej atd…Znám x lidí, kteří si koupili auto a teď jim stojí v garáži, protože nemají na provoz.

Jako jo. Ja na ten provoz proste nemam. Rikala jsem mimojine od zacatku, ze ridit nepotrebuji. On me presvedcoval, ze to dneska nutne je - x duvodu, proc mi to auto dal. Diky nemu jsem se nicmene fakt naucila ridit, ale holt jsem nedomyslela to, ze na ten provoz proste nemam, takze mi to jen prijde skoda. Ale byla jsem na MHD zvykla, zvyknu si zas. Nic vic, nic min. Diky za diskuzi, hezky vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
18.9.18 22:26

@P4ja To je prostě statistika… nejvíc bouraček vyrobí mladí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.18 22:29

prosím anonym kvůli rodině

Manžel daroval tchánovcům auto, to se po dvou letech používání rozbilo a bylo potřeba investovat do opravy, tchýně na mě nastoupila a vyčetla mi že se jim rozbilo auto a že jsem jim dali šrot,byla dost vzteklá. Nevydržela jsem a oznámila jí, že pokud se jí to auto nelíbí, není problém, aby ho vrátili, že může chodit pěšky.

• Citovat
  • Upravit
20777
18.9.18 22:31

@creaminess Budu asi jediná, ale já tě chápu. Tady jde o princip. Kdyby se to udělalo hned na začátku se vším všudy, proč ne, ale najednou to začít řešit po roce a že musíš hned a basta? Proč to doteď nebylo potřeba? Že by zadní vrátka nebo něco? Asi bych auto vrátila a už nic nechtěla. MHD je taky dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
18.9.18 22:36
@Amys píše:
@creaminess Budu asi jediná, ale já tě chápu. Tady jde o princip. Kdyby se to udělalo hned na začátku se vším všudy, proč ne, ale najednou to začít řešit po roce a že musíš hned a basta? Proč to doteď nebylo potřeba? Že by zadní vrátka nebo něco? Asi bych auto vrátila a už nic nechtěla. MHD je taky dobrý :palec:

Ahoj. Diky, je prijemne cist i slova pochopeni. Jde o to presne tak, jak rikas. Mrzi me, ze to zni nevdecne, protoze se od chlapa proste nenecham vydrzovat. Nicmene beru to jako realitu a to, ze kdyz mi do dopisu napise „auto se vsim vsudy“ (servis, atp.), tak to taky tak beru a holt kdyz cely rok jezdite s temito privilegii, tak ano, neresite to. A proste ted nechapu, ze z nicehonic mam platit takovou palku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
18.9.18 22:37
@Amys píše:
@creaminess Budu asi jediná, ale já tě chápu. Tady jde o princip. Kdyby se to udělalo hned na začátku se vším všudy, proč ne, ale najednou to začít řešit po roce a že musíš hned a basta? Proč to doteď nebylo potřeba? Že by zadní vrátka nebo něco? Asi bych auto vrátila a už nic nechtěla. MHD je taky dobrý :palec:

Prosim, co myslis temi „zadnimi vratky“ ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
18.9.18 22:38

@P4ja Počkej to opravdu jde? 8o Tak třeba tohle jsem netušila. Já mám auto sice psané na sebe, ale nějaké obštrukce okolo jsem nezkoumala :D To je mazec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
18.9.18 22:44
@LenkaHl píše:
@P4ja Počkej to opravdu jde? 8o Tak třeba tohle jsem netušila. Já mám auto sice psané na sebe, ale nějaké obštrukce okolo jsem nezkoumala :D To je mazec

No takhle mně to říkala poradkyně, když jsem před pár lety uzavírala nové na nové auto. Ale jestli to tak funguje i teď. Jako nedovedu si představit, že by neridic šel na dopravku řešit špatné parkování třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
18.9.18 22:45
@creaminess píše:
Prosim, co myslis temi „zadnimi vratky“ ?

Tak přijde mi divné, že doteď to neřešil, ale najednou musíš a honem… Já si taky myslím, že je správné, aby se auto přepsalo, ale nechápu, proč tak najednou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.9.18 23:05
@creaminess píše:
Promin, to nebylo na tebe s temi urazkami - vim, ze jsi nic nepsala. Jo, jsem rada, ze jste se vyjadrili, nejsem urazena - pokud to nekdo napise slusne :-). Vypada to nevdecne, az jsem na sebe sama nastvana za to. Ale mozna v tom hraje roli proste i fakt ten, ze holt nevydelavam 50 tis jak on a platime vse na pul (nenechavam se vydrzovat), tak jsem si zrejme holt myslela, ze mi s tim „pomuze“. A byla ma chyba, ze jsem do tedka nevedela o techto nutnych vydajich - nezjistila jsem si to a ted se divim…

EDIT: a ackoliv chapu, ze jsem cizi osoba k jeho tatovi, porad si rikam, ze je to o nejake duvere, zijem spolu, nevim o co jde. Jezdim opatrne. Do ted to nebyl problem, kdyby jeho syn udelal nehodu… :nevim: tak ano, proste me to stve. Vztahy mame dobre, pojistku bych zaplatila.

Příspěvek upraven 18.09.18 v 22:20

Prosím tě, na „nenechám se vydržovat“ co nejdřív zapomeň, protože až přijdou děti a budeš mít nula nula nic rodičák, tak se zblázníš! Platit byste měli procentem z příjmu, a ne napůl.
On má 50 tis a ty studuješ? Nebo kolik máš ty?
Tvůj přítel mi přijde jako naprostý škrt. Dá ti auto a nepřepíše ho? Nezajistí pojistku? Nechá tě jezdit MHD a on jezdí svým autem? Nebo jak?
Přijde mi to celé na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová