Mám strach z jízdy autem

8513
16.9.18 17:22
@Bonnie83 píše:
Ahoj, před nedávnem u mě vznikl strach z jetí autem, vždy když v něm sedím necitím se dobře a mám strach, že nabouráme. Děje se mi to i v autobusu, ikdyž tam se bojim mín, protože nejede tak rychle jako auto.. Chtěla bych se zeptat, máte někdo nějakou zkušenost, jak z toho ven? Typ? Radu? Popřípadě i kontakt na nějakého schopného psychologa Brno??

Nejezdit autem, jezdit vlakem. Mam to stejne, strach je to opravneny, ne nerealny. Nebo sedet vzadu, tam je ten pocit mensi. V autobuse mam strach mensi, protoze to vetsinou lidi prezijou, kdzy uz se neco stane. A i tak si tam sedam dozadu, kde je to vicemene bezpecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ludmilaadamkova
16.9.18 17:24

Taky mi nedela dobre jizda autem. Ridit nemuzu vubec. Nejdradeji jezdim vlakem. A cim jsem starší tim je to rekla bych horsi. :think:

• Citovat
  • Upravit
4367
16.9.18 17:31

Mám to podobně. V autě musím sedět vzadu. Pokud to nejde, tak na předním sedadle neskutečně trpím. Chodidla vražený do podlahy, ruce pomalu rozřezané od pasu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
16.9.18 17:33
@Halamka píše:
Mám to podobně. V autě musím sedět vzadu. Pokud to nejde, tak na předním sedadle neskutečně trpím. Chodidla vražený do podlahy, ruce pomalu rozřezané od pasu..

Mám to úplně stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8513
16.9.18 17:39
@Halamka píše:
Mám to podobně. V autě musím sedět vzadu. Pokud to nejde, tak na předním sedadle neskutečně trpím. Chodidla vražený do podlahy, ruce pomalu rozřezané od pasu..

Jojo, presne… A bohuzel kdyz ted jezdime s detma, tak vepredu sedet musim. Je to o nervy.

Dnes treba muz mel jet se synem na chalupu (hodina cesty) a zacal takove vylozene vymluvy, ze se boji, ze by nabourali, ze je unaveny (byl uplne normalni, jen se mu nechtelo). A pak, ze tedy pojedou. Tak jsem rekla, ze uz nikam nejedou, ze jak to s tou bourackou rekl nahlas, tak ze to mohl privolat. Proste auta se bojim opravdu dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
16.9.18 19:06

Teda. . . koukám kolik nás je :? taky mám fobii. Už nějakou dobu vůbec neridim a na sedadle spolujezdce se pekelne bojim. Ani si nepamatuji ten zlomový okamžik :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
16.9.18 19:09

Kdyz neni provoz tak je to celkem ok Problem u me nastava pri vetsim provozu nejvic nesnasim predjizdeni kamionu. To musim kolikrat zavirat oci.

• Citovat
  • Upravit
143
16.9.18 19:31

Jsem na tom úplně stejně jako vy. Manžel mi vůbec nechce věřit, že ten strach může být až takový, tak mě nutí i řídit. Celou dobu pak jedu v uplne křeči. V každém jedoucím autě vidím potencionální nebezpečí:( A jako spolujezdec neustále brzdim imaginární brzdou :lol: No letošní cesta do Chorvatska byla pro mě hotové peklo. Taky jsem zralá na psychologa, i když moc nevěřím, že by to pomohlo, protože jak už tu někdo psal, ten strach je celkem oprávněný. Akorát ostatní mají to štěstí, že jsou větší salámisti a tolik to neřeší :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
16.9.18 20:02

Já to mám taky..nejhorší je,že jsme na vesnici a bez auta tu člověk nedá ani ránu,tudíž musím řídit a vozit děti.Manžel mi nevěří,že ten můj strach je takový a myslí si,že to chce víc jezdit,abych se otrkala.Ale já se bojím i jako spolujezdec,celou cestu šlapu na podlahu a brzdím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
16.9.18 20:03

@LucyLiu tak koukám,že to máme stejně :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
17.9.18 07:55

Ja se daleko víc bojím jako spolujezdec, než jako řidič. Když řídím, taky se těch blbu bojím, ale jinak se nedá. Řídím rada a bez auta bych neměla praci. Když jedu jako spolujezdec, taky furt brzdim :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
17.9.18 08:00

Ja mam strach z dalnice a jizdy tam, kde jsem nikdy nebyl, tedy neznam tamni silnici. Psycholozka mi poradila, at to na just delam, at presne jezdim tam, kam se bojim. A ze pry ona sama ma az panickou hruzu z parkovani couvanim a taky se toho zbavuje tim, ze to proste dela. Takze tak. Proste se do toho pomalu vrhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1151
17.9.18 10:08

Ano mám radu seš přecitlivělá, kašli na to že nabouráš a mysli pozitivně, mě to pomohlo a už jezdím po městě normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.18 10:23

@Bonnie83 Jestli je to ještě aktuální a bojíš se jako řidič, tak doporučuju pár kondičních jízd s dopravním psychologem (Mgr. Chytka, Poliklinika Zahradníkova). Měla jsem panický strach z řízení po dálnici a ve více pruzích, pořád mi všichni tvrdili, jak je to o praxi a že se mám vyjezdit… je to totální nesmysl, tyhle rady. Už po první jízdě jsem pozorovala výrazné zlepšení a teď už jezdím normálně. Jestli se bojíš jako spolujezdec, tak to radu nemám, naopak, čím víc sama řídím, tím víc se bojím, když auto nemám pod kontrolou :)

• Citovat
  • Upravit
3094
17.12.18 10:31

Co takhle mít při sobě při jízdě řezák na bezpečnostní pásy? Strach to určitě neodstraní, ale možná aspoň trochu uklidní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová