Auto s možností 4 isofixu, velký kufr

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3598
14.2.23 22:53

@Ťarbík01 hlavně né VW crafter / MAN TGE 140/180 padají motory už v záruce a po ní je to ještě lepší v 60tkm to bylo za 190 tis oprava a pořád to nejede 😂 minimálně 1× měsíčně se to u nás ukáže :mrgreen: ale je to kus od kusu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4172
14.2.23 23:00

@Ťarbík01 Zažila jsem situaci, kdy po rozbředlém sněhu na výjezdu z garáže VW dodávka ani na několikátý pokus nevyjela, zatímco Octavia, která bude podobně těžká jako Touran, vyjela na první pokus. Úplně nevěřím tomu, že dodávka se v terénu chová lépe než ten Touran. Jak vysoký bývá většinou podvozek a jaký je rozvor? Abys nezůstala viset v první brázdě. Auto, které hledáš, bude vždy těžší než ta Fabia nebo Polo. Takže buď 4×4 nebo zapracovat na řidičském umění :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
14.2.23 23:09

@Hibou náhodou dodávka ve 4×4 zadek v dvojmontáži a plná nářadí normálně projede všude. Lesáci jí mají jako pojízdnou dílnu. Hlavně nesmí lehnout na břicho :mrgreen: ale stačí jí stát na krku a ona se vyhrabe :mrgreen: sice bláto až na střeše ale přece nepolezes ven tlačit :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
14.2.23 23:13

@JiříkMazlík manžel koukala na mercedes D 250 snad a na vw multivan.

Ty jsou nebo nejsou ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.2.23 23:19

Ja ti nevim, jak je snih, beru radsi transportera nez oktavku.
Ale na 4×4 to porad nema, to je bez diskuze nej.
Super bylo Pajero, to je tank vsude a ma to i slusny kufr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
14.2.23 23:42

@Hibou tak Octavii jsme měli taky. Měli jsme Octavii v combiku a jelo se s ní úplně jinak jak s Touranem.
Touran má jiný předek jak Octavie. Octavie sedí lépe na silnici jak Touran. A umím být sebekriticka. :mrgreen: Ale prostě Touran se na travnaté ploše chová úplně jinak jak Octavia, Fabia a Polo.
S Octavii jsem jezdila asi půl roku, tak to nepovažuji za dostatečný test. Ale i tak mě zaujala víc jak Touran. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
14.2.23 23:43

@Lucie_Sx Manžel má 4×4 a chválí to. Já jsem čtyřkolku řídila snad jen 4×. Takže to neumím. To přiznám. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14874
15.2.23 00:56

Mame 7mistne MB Viano 4Matic, vysoky podvozek. Velka spokojenost. Sourozenecky kocar (sedacky za sebou) dam do kufru klidne v provoznim (neslozenem) stavu. Kdyz ho slozim, tak se tam vejde hromada dalsich veci.

Příspěvek upraven 15.02.23 v 06:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
15.2.23 01:01
@Ťarbík01 píše:
@JiříkMazlík manžel koukala na mercedes D 250 snad a na vw multivan.Ty jsou nebo nejsou ok?

Tak nevím jak s medvědem záleží jakou má převodovku ale jinak hlavně mít záruku protože vše je drahá sranda :mrgreen:
Multivan no pokud nový tak hlavně biturbo :mrgreen: a z ADB si také užiješ pokud budeš jezdit krátké trasy.
Ale moc ti ktomu koncernu neřeknu :mrgreen: od nich mi domů nesmí nic :mrgreen: zkoncili u mě v době kdy přestali dělat 1. Octavii… Od té doby je to na píp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
15.2.23 04:43

@Janča6 moc děkuji za odpověď a foto. :kytka:
Auto je úžasný. Jen ta cena. :mrgreen: Zajisté cena odpovídá typu auta. A ty Rok výroby co bychom tak chtěli tak už se pohybují kolem těch 800 tisíc no. :( A já si prostě myslím, že pro mě je to škoda. Snažím se být realista a být sebekriticka. :mrgreen:
Manžel by ale do auta za 800 tisíc šel. Takže jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne. :mrgreen:
Ale moc vám děkuji za radu a foto jak prostorne to auto je. Ukáži manželovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
15.2.23 04:50

@JiříkMazlík Tak teď by mě to zajímalo ohledně oprav. V servisu říkali, že to dráha sranda je. Ale že MB a Vw co koukal manžel, tak na opravu jsou stejně dráha sranda. Je to tak nebo není?
To jen tak ze zvědavosti.
A jaké auto tedy vybrat, když ne nic z jejich koncernu? :mrgreen:
Já třeba byla s Vw Polo r. v. 2000 a z dvojkovou Fabii velice spokojená. :mrgreen:
Chápu, že to beru asi z ženského hlediska.
Ohledne Octavie… Ano to bylo a je nesmrtelné auto. Pokud to beru zpětně. Nová Octavia atd… To už je nepovedené auto plne chyb a valné kvality… Stejně tam jako další jejich nové řady… :nevim:
Ale co tedy vybrat. Třeba my byli moc nespokojený s Fordem. Stále dokola a dokola se tam něco po… A opravy… Dráhy jak blázen. Jeden rok se opravy na Fordu vyšplhaly přes 80 tisíc. :cert:
A každý rok to bylo pořád dokola. Nebyl rok, co by tomu autu něco nebylo. A to byl nový Ford Ranger. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
15.2.23 13:03

@Ťarbík01 tak drahé opravy to záleží kam to dáváš na servis ;) samozřejmě že nemyslím „stodolu“ kde i kvůli banální opravě máš auto měsíc a vyjde to nakonec stejně draho jako v normálním servisu. Pokud je auto po záruce nemusíš jezdit do autorizovaného servisu. Kde je vyšší hodinovka a ceny dílů ;)
Mercedes je sice dražší na díly ale se.re se míň než VW. Tak že nakonec vyjde levněji ale bohužel ty nové řady jsou na houby u všech značek. Dneska je Nemyslitelné že se auto dožije a stane se znej veterán jak tomu bývalo kdysi.

Co se na tom Fordu pokazilo Za 80k?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
15.2.23 20:49

@JiříkMazlík Jen na Fabku jsme měli znackovy servis. Pak už ne. Jelikož to byla dráha sranda.
Ale Pepovi do stodoly auto nedáváme. :mrgreen: To už nás vyléčilo, když nám díky špatně zapojene elektrice po opravě vyhořelo auto atd. :mrgreen:
Takze máme neznackovy, ale kvalitní servis. Ale tam nám nedělali Ford. Ten dělali jinde.
A ptala jsem se manžela co to bylo. Takže 2× světla. Nějaká řidiči jednotka či co. 14 tisíc bez DPH a práce byla jedna oprava světel. Poté filtr pevných částic, ale muselo se to posílat ještě někam jinam, jelikož se tam při spalování nevstrikovala nafta či co. A systém auto házel do nouzového režimu. Prostě nějaká hadička co to tam měla vstrikovat se urvala.
No a furt se tím pádem auto házelo do nouzového režimu, jelikož furt to hlásilo plný filtr.
No a pak ještě nějaké věci. Ale to že auto bylo několikrát v nouzovém režimu a mohlo jet snad 20 km max a pak tě nesvitila světla a šla jen dálková světla díky nějaké té ridici jednotce…
No prostě děsný bordel s tím Fordem… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario