Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Chtěla bych vědět zkušenosti s automatickým kávovarem se systémem na mléko.
Do nejužšího výběru se dostaly dvě značky.
Philips, řada 5400. V recenzích je samá chvála na kvalitní kávu. A jednoduchou údržbu mléčného systému. Nikde jsem nečetla žádnou špatnou zkušenost. Ale kávovar jsem viděla v obchodě. A přišel mě jako takový nekvalitní plasťák. Dost tam nedoléhaly k sobě jednotlivé části. Prostě jak by řekl chlap - nelícovalo to. Ale cena - Philips mívá akce 20% slevy - je zajímavá.
Druhá značka je DéLonghi. V obchodě mě překvapilo, že kávovar byl z kvalitnějších plastů. Vše doléhalo k sobě. Zpracování bylo mnohem preciznější. Ale tady zatím nejsem zorientovaná, který typ by byl ten pravý. A nevím, zda není mléčný systém náročnější na údržbu.
Vím, že kávovar nedělá okolní plast, ale vnitřek. Tak proto se ptám, kdo má s čím zkušenosti. A jaké jsou plusy i mínusy. I to co vás vedlo k tomu, že jste zvolili zrovna tuto značku.
Budu ráda za jakýkoli postřeh.
@Maja25 Takže dát nádobku na mléko do lednice… Vyndat, udělat kafe… A zase vrátit do lednice… To nejde? Musí se to po každém použití umýt? Četla jsem, že jakmile je někde hadička, tak se to čistí špatně. A že se musí častěji měnit, protože nikdy se neumyje dokonale. Philips hadičku nemá.
Ideální je automat na kávu někde na nádraží
moc údržby nepotřebuje ale zabere hodně místa a žere 10 kačky ![]()
DeLonghi mi přijde fakt povedený, Kvalitní ale prostě pokud nemá chlazený zásobník na mléko tak v létě bude káva doslova na pokání
ale to je asi jiná cenova kategorie
třeba jako mívají na benzině
@lasička1 teda ja nevim, mame philips a zadneho nekvalitniho zpracovani jsem si nevsimla
vypada naprosto skvele, vsechno sedi, doleha, opravdu vypada paradne
nemohl to byt nejaky vadny kus? Protoze my jsme vazne moc spokojeni
kupovali jsme ho prave kvuli tomu mlecnemu systemu. Rodice maji delonghi a kdyz nam delaji kavu, tak jen klasickou a mleko si musime dolit z krabicky
protoze se jim nechce cistit nadobka a pak hlavne ta blba hadicka
uz nekolikrat to neumyli hned a pak to smrdelo, neslo poradne umyt a hadicku maji uz asi patou v poradi…takze my jsme vybirali podle mlecneho systemu, protoze kavovar vyuzivame hlavne na ty kavove napoje s mlekem, tak mi prislo zbytecne mit kavovar a mleko lit z krabice
a s tim philipsem jsme nadseni, udrzba je naprosto jednoducha, proste se to umyje jako hrnecek, zadna hadicka nic a mleko je z toho krasne naslehane, bomba
nasi uz ho chystaji take kupovat a menit za svuj delonghi a sestrenka si jej po vyzkouseni u nas take poridila, takze za nas je to jasna volba
@movahu píše:
@lasička1 teda ja nevim, mame philips a zadneho nekvalitniho zpracovani jsem si nevsimlavypada naprosto skvele, vsechno sedi, doleha, opravdu vypada paradne
kupovali jsme ho prave kvuli tomu mlecnemu systemu. Rodice maji delonghi a kdyz nam delaji kavu, tak jen klasickou a mleko si musime dolit z krabicky
uz nekolikrat to neumyli hned a pak to smrdelo, neslo poradne umyt a hadicku maji uz asi patou v poradi…takze my jsme vybirali podle mlecneho systemu, protoze kavovar vyuzivame hlavne na ty kavove napoje s mlekem, tak mi prislo zbytecne mit kavovar a mleko lit z krabice
a s tim philipsem jsme nadseni, udrzba je naprosto jednoducha, proste se to umyje jako hrnecek, zadna hadicka nic a mleko je z toho krasne naslehane, bomba
nasi uz ho chystaji take kupovat a menit za svuj delonghi a sestrenka si jej po vyzkouseni u nas take poridila, takze za nas je to jasna volba
Tak tohle můžu podepsat, naši mají delonghi a to čištění je strasnej vopruz. My jsme si pořídili Philips latte to go a paráda. Kafe stejně dobrý, ale údržba mnohem jednodušší. A stál o 8 tisíc méně.
@lasička1 píše:
@Maja25 Takže dát nádobku na mléko do lednice… Vyndat, udělat kafe… A zase vrátit do lednice… To nejde? Musí se to po každém použití umýt? Četla jsem, že jakmile je někde hadička, tak se to čistí špatně. A že se musí častěji měnit, protože nikdy se neumyje dokonale. Philips hadičku nemá.
mam toto
https://kavovary-cajovary-espressa.heureka.cz/…am-22_360-b/
Nadobku s mlekem davam do lednice. Je v ni sirsi pevne brcko, ktere cistim stetcem na vytvarku. Nadobku myju, kdyz se vyprazdni (odhadem kazdy druhy den).
@movahu píše:
@lasička1 teda ja nevim, mame philips a zadneho nekvalitniho zpracovani jsem si nevsimlavypada naprosto skvele, vsechno sedi, doleha, opravdu vypada paradne
A můžu se zeptat jaký typ přesně máte? Taky uvažujeme nad koupí nového, tak možná vybereme tento.
Mame tretim rokem Philips latte go. Jsme spokojeni. Vybrali jsme ho hlavne kvuli tomu bezhadickovemu systemu na latte a capuccino.
Napeni to i mandlove mleko.
Cena jiz dost klesla, je pod 15tis (my ho kupovali asi za 20tis).
Vic jak deset let jsme meli Dolce Gusto, protoze jsme nechteli proplachovat hadicky u automatu.
Ob den vymyvam nadobu na vodu, odkapavaci nadobu a zasobnik na logr. Nadrzku na mleko vzdy hned jen proplachnu a obcas dam do mycky.
Cca 2× mesicne manzel cisti dukladne vnitrek (sparovaci hlavu apod). Ale to je nutne asi u vsech automatu.
@matkabagristy píše:
mam toto
https://kavovary-cajovary-espressa.heureka.cz/…am-22_360-b/Nadobku s mlekem davam do lednice. Je v ni sirsi pevne brcko, ktere cistim stetcem na vytvarku. Nadobku myju, kdyz se vyprazdni (odhadem kazdy druhy den).
Máme podobný, dávám ten mléčný systém do myčky vymýt. I to brčko.
Máme de longhi od Vánoc a spokojenost. Ježíšek nám donesl ten co stojí kolem 8-9 tis. Vercajk na mléko je jednoduchý, jen se umyje trubička a otře tryska. Mléko penime čerstvé přímo v hrnku. Úplná pohoda.
@lasička1 ahoj, mame philips latte go,, a za me uz nikdy 😅 joo pece o mlecny system je fajn,,, ale s.ani se s naparovaci jednoutkou,, proplachy,, odmasteni atd je fakt sileny 🤦♀️ kavovar nam zacal tect,,, neustale plna sberna nadobka a reklamace opravdu otrava,, kavovar z reklamace vratili bez opravy s vyjadrenim, ze je to chyba udrzby 🙄 znova bych si ho nekoupila,,
My mame delonghi, teda ten klasickej, kdy naparujes mliko zvlast, ale ja si koupila zvlast slehac peny, kterou udelam prvni a pak si udelam do toho kafe.
Ale znama ma Delonghi primadona, a taky se ta nadobka na mleko dava do lednice. A cisti to tak, ze to necha v sterilizacnim roztoku. Pry ty trubicky smrdi, kdyz to myje jen v jarove vode.
Ahojky, potrebuji radu. Mam 2 mesice kavovar Philips 5400,na zacatku mi kavovar nedelal penu z mleka 1,5%,kdyz sem dala 3,5% mleko tak byla pena husta a kremova. Avsak po mesici a pul najednou pena vodnata a spatna. Kavovar sem reklamovala, ale vratili mi ho, ze pry je vse v poradku. Pena ovsem porad vodnata a praska nevydrzi. Zkousela jsem menit i mleko ruzne druhy, ale stale nic. Nevite nahodou cim by to mohlo byt???
Jako nebavi me pit takovou zbrndu, kdyz predtim to bylo perfektni a taky kavovar nebyl zrovna moc levny.
Dekuji predem za rady