Autosedačka 0-18 a nebo 9-18kg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
NatynkaJ
1.2.13 15:54

Moje dnešní zkušenost, chtěla jsem koupit pro malého (8,5 měsíce, 74cm a 7,5kg) sedačku Britax 0-18 a paní mi volá z eshopu, že bych ho do ní už stejně nemohla dát prostisměru a že je lepší koupit rovnou King plus 9-18, že vydrží delší dobu než ta co chci a když jsem jí řekla, že ho chci vozit ještě proti směru, protože je to bezpečnější, tak mi řekla, že to už nemusím od 6-ti měsíců. Ach jo tak teď jsem z toho docela rozčarovaná.

• Citovat
  • Upravit
7159
2.2.13 12:24
@NatynkaJ píše:
Moje dnešní zkušenost, chtěla jsem koupit pro malého (8,5 měsíce, 74cm a 7,5kg) sedačku Britax 0-18 a paní mi volá z eshopu, že bych ho do ní už stejně nemohla dát prostisměru a že je lepší koupit rovnou King plus 9-18, že vydrží delší dobu než ta co chci a když jsem jí řekla, že ho chci vozit ještě proti směru, protože je to bezpečnější, tak mi řekla, že to už nemusím od 6-ti měsíců. Ach jo tak teď jsem z toho docela rozčarovaná.

to co Vám řekla je blbost, sedačka First class je protisměrná až do 13 kg, takže klidně tam můžete vozit dítě v protisměru až do 13 kg, podle toho kolik má to bude klidně do cca 2 let
do posměrné 9-18( třeb atoho Kinga) takvéto dítě nemůžete dát, na posměr musí mít nejméně 9kg, 9 měsíců a sám sedět- musí splnit všechny podmínky, takže na posměrnou si ještě počkáte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Allys89
24.2.13 00:05

Tak jsem vše pečlivě pročetla (dá se říct, že v této diskuzi člověk najde vše „na hromádce“ a nemusí listovat X stránkami na internetu) a asi budeme muset jít taky do IZI Combi… malej má 7měs a 7kg.. je to dlouhán a z vajíčka čouhá horem spodem a nejdou mu už zapnout popruhy - hlavně teď v zimě, když je navlečenej.
Nebo snad existuje alespoň trochu levnější varianta kombinované autosedačky po i proti směru jízdy a s možností polohování??

• Citovat
  • Upravit
4
24.2.13 06:47

Ahoj, já taky vše poctivě pročetla, ale není vůbec pravda, že autosedačka Cybex Pallas 2 fix 9-36 kg (autosedačka roste s dítětem a má nejvyšší hodnocení v crash testech) není vhodná pro malé děti od 9 kg a je určena pro auta pouze s isofixem. My jí máme, já mám auto bez isofix, přítel s isofix a dítě sedící s 10 kg. Všem co přemýšlí o koupi tohoto typu sedačky doporučuji přečíst si přímo diskusi na stránkách specializovaného obchodu Cybex4U http://www.cybex4u.cz/…ne/2-PORADNA.
My se rozhodli právě na základě těchto doporučení a jinou a zároveň bezpečnější sedačku bych pro své dítě už nenašla, je to top.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101927
24.2.13 08:19

@Beátina Tak samozřejmě, že se dá upnout do auta bez isofixu, ale nějak nevidím důvod to dělat, to můžu rovnou koupit variantu bez něj. A třeba BeSafe by bezpečnější byla, takže není pravda, že bys bezpečnější nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101927
24.2.13 08:22
@Allys89 píše:
Tak jsem vše pečlivě pročetla (dá se říct, že v této diskuzi člověk najde vše „na hromádce“ a nemusí listovat X stránkami na internetu) a asi budeme muset jít taky do IZI Combi… malej má 7měs a 7kg.. je to dlouhán a z vajíčka čouhá horem spodem a nejdou mu už zapnout popruhy - hlavně teď v zimě, když je navlečenej.
Nebo snad existuje alespoň trochu levnější varianta kombinované autosedačky po i proti směru jízdy a s možností polohování??

Do autosedačky nemá být navlečenej, není to bezpečné…nicméně pokud přerostl sedačku na délku, tak buď ta IZI, pokud chceš vozit déle v protisměru nebo Britax First Class Plus, pokud uvažuješ, že ho po splnění podmínek (9 měsíců, 9 kilo, jistě sedět) otočíš po směru jízdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
24.2.13 10:31

To je věc názoru:)Je lepší přemýšlet dopředu a koupit autosedačku rovnou s isofixem, když už kupuji variantu sedačky od 9-36 kg, nyní třeba auto s isofixem nemám, ale v budoucnu ho mít můžu, tak proč si nepřiplatit (u naší autosedačky byl rozdíl pouze 500,– Kč) a pak používat ještě bezpečnější variantu zajištění autosedačky. My volili variantu s isofix, protože máme v rodině 2 auta, jedno má a druhé isofix nemá, takže u nás to byla jasná volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101927
24.2.13 10:36

@Beátina No, jelikož je životnost sedačky cca 5 let, tak jsem dopředu přemýšlela a pravděpodobnost, že budu mít do 5 let auto s isofixem je minimální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Allys89
24.2.13 11:26

Protisměr

@j.a.n.i1 píše:
Do autosedačky nemá být navlečenej, není to bezpečné…nicméně pokud přerostl sedačku na délku, tak buď ta IZI, pokud chceš vozit déle v protisměru nebo Britax First Class Plus, pokud uvažuješ, že ho po splnění podmínek (9 měsíců, 9 kilo, jistě sedět) otočíš po směru jízdy.

Takže pokud nechci jezdit po směru, ale vždy jen proti, tak je na trhu pouze BaSafe Izi Combi, jo???

• Citovat
  • Upravit
101927
24.2.13 11:44
@Allys89 píše:
Takže pokud nechci jezdit po směru, ale vždy jen proti, tak je na trhu pouze BaSafe Izi Combi, jo???

Ještě cybex sirona a romer max fix, to jsou 2 novinky, nicméně cenově jak ta besafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Allys89
24.2.13 22:41

@j.a.n.i1 tak to jsem si moc nepomohla :), ale mockrát děkuji!!!

• Citovat
  • Upravit
7159
25.2.13 08:43
@Allys89 píše:
Takže pokud nechci jezdit po směru, ale vždy jen proti, tak je na trhu pouze BaSafe Izi Combi, jo???

tak protisměrných sedaček 0-18 je na trhu více, třeba Britax First class plus, Concord Ultimax isofix, Besafe dělá modely iZI Combi a IZI Kid, každou ještě ve variantě na pásy i na isofix, römer Max-Fix, Römer Max Way, Römer Multitech takže dá se vybrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Allys89
25.2.13 22:22

@steeve už se v tom hrabu 4. den a jsem hrozně nerozhodná :zed:, jeden den vede ta, druhej jiná… u BeSafe IZI mě odrazuje cena, která podle článků, které jsem přečetla, neodpovídá kvalitě a bezpečí, např. oproti Britax Firt Class.
Ale určitě musíme jít do 0-18, která je teda asi nej nej? Ta First Class-ka?

• Citovat
  • Upravit
101927
25.2.13 22:33

U článků o BeSafe pozor na to, jak ji testovali, protože ona je primárně (i když combi jde otočit) dělaná na ježdění v protisměru, takže pokud ji někdo testuje po směru, tak vyjde horší. Ale podle mě je nesmysl kupovat takovouhle sedačku na to abys ji vozila po směru.
Jinak mít jedno auto s isofixem, tak se mi líbí Cybex Sirona, ale jelikož máme auta 2 a ještě bez isofixu, tak to nemusím řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
25.2.13 22:38

No mě se líbilo, že jde kombinovat… všechny matky kolem straší, jak se mu to nebude líbit jezdit proti (to pro mě samozřejmě není důvod, ale jet 5hod v autě s hysterákem - nemám zájem :) ). Proto jsem chtěla autosedajdu kombinovanou. Jenže zase Römer bezkonkurenčně vede v jízde po směru jízdy… a když koupím 0-18, tak hranici protisměru splním a pak to hold budu muset otočit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí