Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@NatynkaJ píše:
Moje dnešní zkušenost, chtěla jsem koupit pro malého (8,5 měsíce, 74cm a 7,5kg) sedačku Britax 0-18 a paní mi volá z eshopu, že bych ho do ní už stejně nemohla dát prostisměru a že je lepší koupit rovnou King plus 9-18, že vydrží delší dobu než ta co chci a když jsem jí řekla, že ho chci vozit ještě proti směru, protože je to bezpečnější, tak mi řekla, že to už nemusím od 6-ti měsíců. Ach jo tak teď jsem z toho docela rozčarovaná.
to co Vám řekla je blbost, sedačka First class je protisměrná až do 13 kg, takže klidně tam můžete vozit dítě v protisměru až do 13 kg, podle toho kolik má to bude klidně do cca 2 let
do posměrné 9-18( třeb atoho Kinga) takvéto dítě nemůžete dát, na posměr musí mít nejméně 9kg, 9 měsíců a sám sedět- musí splnit všechny podmínky, takže na posměrnou si ještě počkáte
Tak jsem vše pečlivě pročetla (dá se říct, že v této diskuzi člověk najde vše „na hromádce“ a nemusí listovat X stránkami na internetu) a asi budeme muset jít taky do IZI Combi… malej má 7měs a 7kg.. je to dlouhán a z vajíčka čouhá horem spodem a nejdou mu už zapnout popruhy - hlavně teď v zimě, když je navlečenej.
Nebo snad existuje alespoň trochu levnější varianta kombinované autosedačky po i proti směru jízdy a s možností polohování??
Ahoj, já taky vše poctivě pročetla, ale není vůbec pravda, že autosedačka Cybex Pallas 2 fix 9-36 kg (autosedačka roste s dítětem a má nejvyšší hodnocení v crash testech) není vhodná pro malé děti od 9 kg a je určena pro auta pouze s isofixem. My jí máme, já mám auto bez isofix, přítel s isofix a dítě sedící s 10 kg. Všem co přemýšlí o koupi tohoto typu sedačky doporučuji přečíst si přímo diskusi na stránkách specializovaného obchodu Cybex4U http://www.cybex4u.cz/…ne/2-PORADNA.
My se rozhodli právě na základě těchto doporučení a jinou a zároveň bezpečnější sedačku bych pro své dítě už nenašla, je to top.
@Beátina Tak samozřejmě, že se dá upnout do auta bez isofixu, ale nějak nevidím důvod to dělat, to můžu rovnou koupit variantu bez něj. A třeba BeSafe by bezpečnější byla, takže není pravda, že bys bezpečnější nenašla.
@Allys89 píše:
Tak jsem vše pečlivě pročetla (dá se říct, že v této diskuzi člověk najde vše „na hromádce“ a nemusí listovat X stránkami na internetu) a asi budeme muset jít taky do IZI Combi… malej má 7měs a 7kg.. je to dlouhán a z vajíčka čouhá horem spodem a nejdou mu už zapnout popruhy - hlavně teď v zimě, když je navlečenej.
Nebo snad existuje alespoň trochu levnější varianta kombinované autosedačky po i proti směru jízdy a s možností polohování??
Do autosedačky nemá být navlečenej, není to bezpečné…nicméně pokud přerostl sedačku na délku, tak buď ta IZI, pokud chceš vozit déle v protisměru nebo Britax First Class Plus, pokud uvažuješ, že ho po splnění podmínek (9 měsíců, 9 kilo, jistě sedět) otočíš po směru jízdy.
To je věc názoru:)Je lepší přemýšlet dopředu a koupit autosedačku rovnou s isofixem, když už kupuji variantu sedačky od 9-36 kg, nyní třeba auto s isofixem nemám, ale v budoucnu ho mít můžu, tak proč si nepřiplatit (u naší autosedačky byl rozdíl pouze 500,– Kč) a pak používat ještě bezpečnější variantu zajištění autosedačky. My volili variantu s isofix, protože máme v rodině 2 auta, jedno má a druhé isofix nemá, takže u nás to byla jasná volba.
@Beátina No, jelikož je životnost sedačky cca 5 let, tak jsem dopředu přemýšlela a pravděpodobnost, že budu mít do 5 let auto s isofixem je minimální.
@j.a.n.i1 píše:
Do autosedačky nemá být navlečenej, není to bezpečné…nicméně pokud přerostl sedačku na délku, tak buď ta IZI, pokud chceš vozit déle v protisměru nebo Britax First Class Plus, pokud uvažuješ, že ho po splnění podmínek (9 měsíců, 9 kilo, jistě sedět) otočíš po směru jízdy.
Takže pokud nechci jezdit po směru, ale vždy jen proti, tak je na trhu pouze BaSafe Izi Combi, jo???
@Allys89 píše:
Takže pokud nechci jezdit po směru, ale vždy jen proti, tak je na trhu pouze BaSafe Izi Combi, jo???
Ještě cybex sirona a romer max fix, to jsou 2 novinky, nicméně cenově jak ta besafe.
@Allys89 píše:
tak protisměrných sedaček 0-18 je na trhu více, třeba Britax First class plus, Concord Ultimax isofix, Besafe dělá modely iZI Combi a IZI Kid, každou ještě ve variantě na pásy i na isofix, römer Max-Fix, Römer Max Way, Römer Multitech takže dá se vybrat…
@steeve už se v tom hrabu 4. den a jsem hrozně nerozhodná
, jeden den vede ta, druhej jiná… u BeSafe IZI mě odrazuje cena, která podle článků, které jsem přečetla, neodpovídá kvalitě a bezpečí, např. oproti Britax Firt Class.
Ale určitě musíme jít do 0-18, která je teda asi nej nej? Ta First Class-ka?
U článků o BeSafe pozor na to, jak ji testovali, protože ona je primárně (i když combi jde otočit) dělaná na ježdění v protisměru, takže pokud ji někdo testuje po směru, tak vyjde horší. Ale podle mě je nesmysl kupovat takovouhle sedačku na to abys ji vozila po směru.
Jinak mít jedno auto s isofixem, tak se mi líbí Cybex Sirona, ale jelikož máme auta 2 a ještě bez isofixu, tak to nemusím řešit.
No mě se líbilo, že jde kombinovat… všechny matky kolem straší, jak se mu to nebude líbit jezdit proti (to pro mě samozřejmě není důvod, ale jet 5hod v autě s hysterákem - nemám zájem
). Proto jsem chtěla autosedajdu kombinovanou. Jenže zase Römer bezkonkurenčně vede v jízde po směru jízdy… a když koupím 0-18, tak hranici protisměru splním a pak to hold budu muset otočit ![]()
Moje dnešní zkušenost, chtěla jsem koupit pro malého (8,5 měsíce, 74cm a 7,5kg) sedačku Britax 0-18 a paní mi volá z eshopu, že bych ho do ní už stejně nemohla dát prostisměru a že je lepší koupit rovnou King plus 9-18, že vydrží delší dobu než ta co chci a když jsem jí řekla, že ho chci vozit ještě proti směru, protože je to bezpečnější, tak mi řekla, že to už nemusím od 6-ti měsíců. Ach jo tak teď jsem z toho docela rozčarovaná.