Autosedačka 0-18 a nebo 9-18kg

563
3.10.07 22:05

Autosedačka 0-18 a nebo 9-18kg

Zdravím,
vím, že tohle už se tady řešilo a nebo řeší, ale já už jsem nezradná. Malýmu je 8 měsiců a do vajíčka už se nám skoro nevejde. Vážíme přes 9kg a měříme kolem 74cm. Pořád řeším dilema, která autosedačka je lepší - 0-18kg je prý lepší do 1 roku kvůli pateři a 9-18kg jsou zase bezpečnější. Vůbec nevím jakou značku, ale už jsem se dívala na Chicco Zenith 0-18kg a nebo CHicco Key 1/Maxi Cosi Priori Sps 9-18kg…prosím poraďte mi..děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68
3.10.07 23:50

Ahoj! Resime stejny problem. Ja se zas nemuzu rozhodnout mezi Bebe Confort Axiss groupe 1 (9 - 18kg) nebo tu druhou (groupe 0+/1) co je od 0 - 18kg. :)

Od 9-18 jsou bezpecnejsi??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3826
4.10.07 07:58

ahojky,přesně tohle jsem řešili cca před 2měsíci. Jěště k tomu jsme jeli aute do Chorvatska a to jsem ve vajíčku fakt už risknout nechtěla.
Nakonec jsme to vyřešili tak,že jsem koupili Britax 0-18 a jsme moc spokojeni a jelikož máme 2auta,tak si Britaxe necháme,jen otočíme po směru jízy a po 1.roce koupíme do druhého Maxi Cosi - Tobi.

Opravdu jsou 9-18 bezpečnější. čím menší rozmezí ,tím větší bezpečnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
4.10.07 10:46

Ahoj, my teď řešíme stejný problém a já jsem rozhodně pro 0-18 kg. Dítko se v nich dá vozit do 10 nebo 13 kg (dle výrobce) proti směru jízdy, což je podle mě nejbezpečnější. A kdybych měla porovnat bezpečnost obou kategorií, tak pro děti menší, které se vejdou do vajíčka - tak ještě vajíčko - a pro děti větší (nad 10, 13 kg) jsou podle mě obě kategorie rovnocenné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.10.07 13:13

Úplně nejlepší je vydržet ve vajíčku co nejdéle, min. 9 kg a 9 měsíců ( to je věk kdy dítě dokáže bez problémů udržet hlavičku v posměrné sedačce) a poté přejít na sedačku 9-18. Všechny sedačky , které spojují více kategorií (např. zmiňovaná 0-18) mají spíše nevýhody, než výhody. A pokud by někdo nakonec uznal, že je pro něj vhodná sedačka 0-18, tak ale koukat po těch kvalitních jako Besafe Izi combi, Bebeconfort Issoes safe side, Britax First class Si, u nich se dá totiž jezdit v protisměru déle než jen do těch 13 kg, což je pro dítě bezpečnější, ostatní 0-18, které se stejně musí v 9 kg otáčet po směru jsou úplně zbytečné, to raději vajíčko a potom 9-18kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
7.10.07 20:43

To souhlasím, ale v případě našeho dítka (9 měsíců), které počítám nebude mít v roce ani těch 9 kilo :-) mi přijde vhodnější ta 0 - 18 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
13.10.07 15:32

Zrovna reším to samé dilema a vůbec si nevím rady. Máme 9,5 měsíce, ale do 9 kilo máme hoooodně daleko, myslím, že okolo Vánoc to ani ještě nebude :-( Zase se moc tyhle sedacky netestují, ale prý Britax je hodně dobrý. Někdo tu psal, že ho má, jak se poutá do auta? Dobře? a má i Isofix? Díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.10.07 19:12

ze sedaček 0-18 je opravdu nejlepší Britax First Clas SI (ultra), co se týče bezpečtnostních testů- dostala 3 hvězdičky. Ale před koupí je bezpodmínečně nutné ji vyzkoušet v autě, ne všechny auta majím dost dlouhé pásy, aby tyto protisměrné sedačky šli připoutat. A isofix nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
14.10.07 16:45

rozhodne vajicko a pak 9-18 kg, kdyby byly sedacky 0-18 kg tak super tak by je jiste vyrabeli vyrobci renomovanych a hlavne bezpecnych sedacek typu
MaxiCosi a Roemer…

• Citovat
  • Upravit
3826
14.10.07 17:16

to jsou moc pěkné rady,že vajíčko a pak 9-18,ale nějak to v praxi nejde.
naše kačka v necelých 9ti měsících měla hlavičku přes opěrku vajíčka a to je prý bezpečné když je hlavička 2cm pod okrajem.
jelikož jsme se chystali na dovolenou autem,tak jsem nechtěla riskovat a raději rychle koupila Britaxe.
moje vyhlídnutá sedačka je MC Tobi a tu budeme stejně po roce kupovat do druhého auta.
Britax můžu jen a jen pochválit. Upínání do auta super. Už jsme jely v hodně modelech aut a pokaždé pásy bezproblémů stačily.
Jezdíme proti směru,po směru půjdeme až po roce.
Dítě totiž má dobře vyvinuté krční svaly a udrží hlavičku při nárazu až od roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.10.07 18:31

Hlavička může přes okraj sedačky přečuhovat až do výše očí, takže sedačku jste mohly používat déle, většině dětem vajíčko stačí mimnimálně do 9 měsíců, a to je ta hranice, kdy děti mají celkem vyvynuté svaly krční páteře, aby udžely hlavičku v sedačce po směru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3826
14.10.07 20:43

steve,kdyby mělo být vše podle toho,jak mají děti vyvinuté svaly na krku a jsou schopné udržet při nárazu hlavu,tak by měli jezdit proti směru jízdy do tří let.
takže ten rok je fakt minimum.
ty 2cm pod hranici sedačky maximálně přesně po hranu je uvedené na stránkách besipu.

stejně je to vše na rodičích,jak moc to všechno budou řešit.

britaxka je pro kačku o mnoho pohodlnější než vajíčko,jsem ráda,že jsme ji koupili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.10.07 21:09

Těch devět měsíců je minimální věk, to doporučují výrobci sedaček, kteří to konzultují s dětskými lékaři a na základě toho homologují autosedačky- posměru od 9 kg, ( nejméně však od 9 měsíců) takže to jsem si nevymyslel, to číslo, a stejně je to s tou výškou hrany sedačky, zase je to podle výrobců sedaček, oni je homologují a ne Besip, ačkoliv Besip radí jakou sedačku koupit, a mnohdy se jejími radami i řídím, tak někdy píšou nesmysly, například na svých stránkách Besip uvádí, že kategorie II( 15-25kg) a kat. III( 22-36kg) jsou pouze podsedáky- a co si budeme povídat podsedák je z hlediska bezpečnosti asi tak užitečný, jako by dítě sedělo na krabici od bot, takže některé rady od Besipu raději dvakrát ověřit. A v zákoně se píše, při použití zádržného systému ( autosedačky) se řídit pokyny výrobce, a výrobci doporučují přejít do větší sedačky po dosažení správné váhy, a u výšky, pokud hlavička přesahuje v úrovni očí, nebo pásy jsou již pod rameny. A třeba v severských zemích se velice často používají protisměrné sedačky 0-18, protože v protisměru je malé dítě asi 5 krát bezpečnější než posměru, a jak jsem psal výše těch 9 měsíců je minimum, a samozřejmě záleží na každém dítěti jak roste,a každém rodiči pro co se rozhodne. A také musím souhlasit s Hankou1, kdyby byly sedačky 0-18 tak výborné proč by je nedělali Roemer nebo Maxi-cosi, vždyť to jsou nejlepší značky na trhu. Ale jinak i ta Britaxka je dobrá sedačka, bohužel tyhle 0-18 dosahují maximálně 3 hvězdiček, oproti Roemeru, či maxi-cosi, které mají až na vyjímky většinou hvězdičky 4, nyní už M-C cabriofix i 5 hvězdiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.11.07 12:53

Britax Explora Ultra

Ahoj, tak si čtu Vaše náměty. Já mohu z vlastní zkušenosti doporučit novou autosedačku od Britaxu, typ Explora. Je od 9-18kg. Výborné polstrování a je ještě širší než Britax First Slass Si. Pokud se na ně chcete mrknout, tak jsou na www.bambimarket.cz. Lenka

• Citovat
  • Upravit
768
4.1.12 16:48
steeve píše:
Hlavička může přes okraj sedačky přečuhovat až do výše očí, takže sedačku jste mohly používat déle, většině dětem vajíčko stačí mimnimálně do 9 měsíců, a to je ta hranice, kdy děti mají celkem vyvynuté svaly krční páteře, aby udžely hlavičku v sedačce po směru

opravdu muže hlavička takto přečuhovat?
co v případě nehody není to moc nebezpečné?
co když začínají pásy být za ramínky jak moc je to nebezpečné a nejdou nám už posunout výš,je to třeba u jíných typu pohyblivé více?mamé STM+0

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí