Autosedačka 15 - 36, jakou Steeve?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
768
4.3.15 13:15

@steeve prosím a jak je na tom třeba toto chicco s bezpečností?? přijde mi i to velké dítě pěkně chráněné :think: https://www.mall.cz/…2-3-fixplus-?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
4.3.15 13:41

@hedabedna dobře, má 4*, ale lépe na tom jsou Römery i ty Cybexy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.3.15 21:11

@steeve Dobrý den, vybírám teď novou autosedačku pro ml.syna a brouzdám po netu po názorech na současnou nabídku…
Starší syn má Romer kidfix trendline2013. Chtěla jsem to samé pro mladšího ale už prostě není k sehnání. Když jsem se byla dívat jak je na tom nyní Romer dost mě překvapilo, jak se u nových typů zkrátil podsedák…skoro o 4cm. Tuto sedačku už mají děti třeba do 10ti let +/-. Posadila jsem do ní 5ti letého syna a nepřipadalo mi to pro něj moc pohodlné, hlavně na delší cesty…Co si o tom myslíte vy? Nemáte na to nějaké ohlasy? Psala jsem i na RomerBritax jestli to má nějaký důvod ale zatím bez odpovědi…Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.3.15 08:03

@jamiena sedačky se vyvíjí, určitě to zkrácení má svůj důvod, ta nová sedačka je bezpečnější, takže to přínos má( ostatní části jako zádová část a hlavová opěrka je stejná se starou generací), stejně jako to že se nyní nedělají područky, je to úprava kvůli lepší bezpečnosti
jinak pokud jste psala přímo do Römeru do německa tak od nich odpověď nečekejte, centrála běžně s lidmi nekomunikuje( pouze s národním zastoupením), ten dotaz se většinou vrátí na české zastoupení a tam stejně budou vycházet pouze z obecných prohlášení, ale slovo vývojového pracovníka proč zkrátil sedák se nedozvíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
5.3.15 08:55

Dobrý den,
máme auto peugeot 307 sw a máme v něm sedačky Cybex Solution X. Problém je, že mi děti téměř vždy usnou a ač mám tu opěrku hlavy napolohovanou do pozice na spaní, skoro vždycky mi buď přepadnou dopředu nebo jsou tam tak zalomení, že je mi jich až líto. Je to tím, že ty sedačky v tom autě jsou tak „napřímené“? Ale jak to mám udělat, když by měla ta sedačka kopírovat to sedadlo?
Pomohla by koupě jiných sedaček? četla jsem, že snad ta KIDFIX se dá polohovat, ale my v autě nemáme isofix.
Poradíte prosím?
děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.3.15 09:26

@lumpisek pokud máte P 307 SW tak v autě máte isofix a navíc máte i polohovací sedadla, takže koupit isofixovou sedačku a napolohvat ji i se sedadlem, a zde to máte přímo vyfocené přímo na sedadle P 307 SW: http://www.mimibazar.cz/…tografie.php?…
a jsou to sedačky Kidfix, dnes se tedy dělají novější varianty: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?… ale způsob přichycení i polohování je stejný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
5.3.15 09:33

@steeve
děkuji moc za rychlou odpoveď!
jsem z toho zmatená, manžel tvrdil, že nemáme ani jedno - ani polohovací sedadlo (tedy myšleno to zadní) a ani isofix - auto je je rok výroby 2002.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.3.15 11:17

@lumpisek pokud máte P 307 SW tak máte obojí, to sedadlo na kterém je to focené je právě z toho auta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
13.3.15 17:00
@steeve píše:
@hedabedna většina sedaček 15-36 má polohování obdobné jako jsem posílal ty fotky ta Cybex m-fix je novinka budu ji mít v ruce v pátek, tak pak kdyžtak poreferuji

Steeve tak jak vypadá ta cybex??? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.3.15 08:11

@hedabedna tvarově pěkný, pěkný barvy, ale starší modely Solution X-FIX nebo Q-Fix mi přijdou takové mohutnější, robustnější,
do toho nového Pallas M-FIX si vedle mě lidé zkoušeli dát dítě, cca roční, a už v tu chvíli mi přišlo, že je tam na těsno, no přijde mi malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
16.3.15 13:04
@steeve píše:
@hedabedna tvarově pěkný, pěkný barvy, ale starší modely Solution X-FIX nebo Q-Fix mi přijdou takové mohutnější, robustnější,
do toho nového Pallas M-FIX si vedle mě lidé zkoušeli dát dítě, cca roční, a už v tu chvíli mi přišlo, že je tam na těsno, no přijde mi malá.
:think: hm no já byla v obchodě v chiccu na novém smíchově, tam vedle sebe mají romera, chico a cybex a ten romer prostě vypadal největší :nevim:
tak mám asi rozhodnutu :) moc díky :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
18.3.15 09:55

Dobrý den všem, jdu si také pro radu.
Máme tři děti, momentálně sedačky Storchenmuhle Solar(15-36kg) a 2× Storchenmuhle Starlight SP(9-36kg). Teď máme velké auto (dodávku),takže ještě zbývá mezi sedačkami dost místa, ale během měsíce budeme mít Citroen Berlingo. Sedačky se tam vejdou, ale jednu chceme vyměnit za kategorii 15-36kg, která bude uprostřed. Druhá Solar se tam určitě nevejde, ta má hodně široký boky. Potřebuji něco v šířce Starling SP. Se značkou jsme spokojení. Koukala jsem na Storchenmuhle Explorer nebo Cybex Solution X, tam mě trochu vadí, že z boku neni plně chráněná, ale u prostřední sedačky by to třeba nebyl takový problém nebo něco od Römer KID 2. Která je bezpečná, pohodlná(jezdíme i dálky), prostorná a přitom neni moc široká?
Díky za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
18.3.15 12:53

@Jasou ta Stralkight má v nejširším místě nějakých 47 cm, takže zkuste třeba Storchenmühle My Seat: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… na šířku má 45 cm, je bezpečná má 4* a oproti Exploreru je pohodlnější a bezpečnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
18.3.15 13:10
@steeve píše:
@Jasou ta Stralkight má v nejširším místě nějakých 47 cm, takže zkuste třeba Storchenmühle My Seat: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… na šířku má 45 cm, je bezpečná má 4* a oproti Exploreru je pohodlnější a bezpečnější

Díky moc za tip, také jsem na ní koukala, jen mi podle fotek přišel lepší potah na Exploreru, ale nejspíš to dělají fotky. Určitě dám ale přednost bezpečnosti. Podívám se, jestli jí v Plzni někde najdu v obchodech, abych jí zkoukla.
Ještě jednou díky. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
18.3.15 14:25
@steeve píše:

Ještě se chci zeptat. Koukala jsem, že jí nabízíte za dobrou cenu. Je možná sehnat i jiná barva nebo jsou za tu cenu možné jen dvě vyobrazené? Moc díky Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí