Jakou autosedačku pořídit 9-18 kg

11
7.10.13 21:09

Jakou autosedačku pořídit 9-18 kg

Ahoj,
chtěla jsem se poradit jakou autosedačku mám pořídit synovi. nedávno mu byl rok a zatím se vozí ve vajíčku. sice zatím nemá 9 kg, ale do vajíčka už se nám pomalu nevejde, hlavně je mu užší v ramínkách. Neustále procházím net a porovnávám autosedačky. rozhodla jsem se pro kategorii 9-18 kg, ale z toho množství si neumím vybrat. přemýšlela jsem nad autosedačkou značky Recaro nebo Cybex s pultíkem, ale nikdo z mých známých nemá s touto autosedačkou zkušenost. Má některá z Vás zkušenost s touto autosedačkou popřípadě jaká jiná autosedačka by byla nejlepší. Ještě musím podotknout, že nemáme Isofix. děkuji za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5476
7.10.13 21:15

Já mám nejradši značku Romer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31417
7.10.13 21:15

@Petulička my máme Cybex Junofix a spokojenost maximální, jde do auta s i bez izofixu, je extrémně lehká na přenášení (kdo musí často stěhovat mezi auty, tak to ocení, jinak je to samozřejmě jedno), snadno se instaluje, mě vyhovuje i to, že se do ní nemusí dítě nijak moc navlíkat, pže je v ní trochu tepleji než bez pultíku, mám srovnání i s Römerem a za mě mnohem uživatelsky příjemnější, i syn se v ní míň ošívá a blbne. Ale naslepo bych to nekupovala, jsou děti, co naprosto pultík neakceptujou a nesnesou, takže určitě vyzkoušet před nákupem ho do toho posadit.

druhá věc: pokud ještě nemá 9kg, tak na JAKOUKOLI sedačku 9-18kg rovnou teď zapomeň. Nesmí se, nelze, přes to nejede vlak. Sama rozhodni, jak moc už jeho přesazení hoří, pokud je to ještě jakž takž, tak vydrž do těch 9kg, pokud už se tam fakt nevejde a není šance, že bude mít 9kg během pár dnů, tak holt jediné řešení, vajíčko 0-18kg :nevim: Jiná možnost fakt není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
7.10.13 21:17

My máme Römer King Plus 9-18 a naprostá spokojenost. V testech vychází dobře a bohužel už jsem i vyzkoušela to, za jakým účelem byla vyrobena a naprosto v pohodě, malé se díky bohu nic nestalo. Jinak ve vajíčku malá jezdila asi do 14 měsíců, už jí tam bylo taky těsno ale neměla ještě 9kg, sice jí čouhaly nohy ale to nevadí, hlavně nesmí přesahovat hlavička, museli jsme do auta vždy sundat bundu nebo mikinu, aby se jí sedělo pohodlně ale dalo se to přežít :) Isofix taky nemáme ale do auta se instaluje celkem v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
7.10.13 21:17

Máme Romer King plus a jsme nadmíru spokojení. Super výrobek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
7.10.13 21:19

Ahoj. My máme sedačku od Sparco…je od 0 do 18 kg a malej je v ní úplně nadšený.

Jde uvázat i proti směru jízdy.

Příspěvek upraven 07.10.13 v 21:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
7.10.13 21:19

Já kupovala Maxi-Cosi Tobi, malý neměl ani rok a byl v ní. Ještě jsem uvažovala nad Rómer king plus, ta by měla jít pásat i proti směru jízdy jako vajíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
7.10.13 21:22

@mydie Romer king se dá pásat jen po směru, ale roční dítě /my vozíme od 11 měsíců/ je v ní bezpečné i po směru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
7.10.13 21:22

Römer King Plus máme taky. Jestli jde pásat proti směru, nevím, ale já to teda nezkoušela.

Jinak sousedka a kamarádka mají pultíkovou Cybex, a sice jim holky zkraje brečely, ale teď už si zvykly. Mně by vadilo, že nejde polohovat za jízdy (ta Römerka se dá naklonit), a ani se mi nelíbilo, jak je v tom malá zapasovaná, i když pro bezpečnost to asi je dobře.

Jinak mám taky super reference na Maxi Cosi Tobi, kdo ji má, ten chválí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
7.10.13 21:23

My to teď budeme také řešit. V testech dobře vychází Cybex Juno-fix. Ale tu jsme neměli možnost zkusit. Zkoušeli jsme Chicco X-Pace, protože taky nevychází tak špatně, ale nevím, nelíbilo se mi to. Přišlo mi že má málo kolem hlavy a celkově taková tvrdá. Pak jsme zkoušeli Römer King Plus a to bylo o něčem jiném, hodně polstrování kolem hlavy a byla oproti té Chicco měkčí. Ale cena jinde. Chceme právě vyzkoušet ještě ten Cybex jak se nám bude líbit. Cena není tak hrozná a isofix máme. Máme známé co mají Pallas a pokud vím, tak jsou spokojeni. V krámě nás od ní ale odrazovali, že se tam pak nemůžou vejít v kombinéze atd. ale vlastní zkušenost nemám, tak nevím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
7.10.13 21:25

Cena je opravdu za tu Romer vysoká, ale dá se pak prodat, protože v testech vychází moc dobře, bývá o ní zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
7.10.13 21:25

@mydie King plus se dává jen po směru jízdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31417
7.10.13 21:26
@B EL píše:
V krámě nás od ní ale odrazovali, že se tam pak nemůžou vejít v kombinéze atd. ale vlastní zkušenost nemám, tak nevím :roll:

já jsem asi nějaká zabržděná, ale furt nějak nechápu kdy a proč bych měla dítě do auta navlíkat do kombinézy :nevim: Prostě to je druh oblečení, kterej vůbec do auta nedávám, vždyť se v něm dá zatopit, nikdo nevozí děti v kočáře, ve kterým je -5, aby musely mít kombinézu. Naopak, já si hrozně pochvaluju, že do auta přejde teda v bundě, ale pak se zatopí a pěkně mu ji svleču klidně za jízdy, díky tomu, že nemá žádný pásy na sobě, který bych musela rozepínat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
7.10.13 21:26

U nás to na plné čáře vyhrála BeSafe Izi Combi X3, máme ji kvůli větší bezpečnosti navázanou protisměrně, ale dá se připevnit i po směru jízdy, takže spokojenost :)
 http://www.baby-international.com/…-isofix-.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
7.10.13 21:28

@Verca1989 Aha, tak to je asi jiná Romer, která jde i proti směru. Když jsem byla v Malviku vybírat, tak mi to tam prodavačka říkala. Osedali jsme tam snad všechny sedačky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí