Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ještě bych měla dodat, že nemáme isofix…
Předem děkuji za Vaše rady, snad si v tom nějak udělám jasno ![]()
@kacena00 píše:
- Dobrý večer, potřebuji koupit novou sedačku pro syna a do jeho stávající přesedlat naši roční dceru. Syn měl zatím romer 9-18. Je poměrně drobný, na 4,5 roku má 104 cm, cca 15-16 kg, víc nemá. No a teď zjišťuji, že existují váhové kategorie sedaček 9-25, 15-25, 15-36 a já tedy vůbec nevím, jak s tím naložit, pro kterou váhovou kategorii se rozhodnout a proč…
Ještě bych měla dodat, že nemáme isofix…
Předem děkuji za Vaše rady, snad si v tom nějak udělám jasno
já osobně, pokud má přes 15, tak bych koupila 15-36
Většinou je 15-36. Nebo ještě je varianta 9-36.
Já jsem 14kg synovi koupila cybex pallas, je to 9-36, ale dle ADAC testů velmi dobré bezpečnostní parametry. Když se pak do pallasky stěhoval mladší, tak jsem zůstala věrná Cybexu a starší má tu nejlevnější 15-36 cybex, taky výborné bezpečnostní parametry, je bez isofixu, protože jsme ji pendlovali mezi dvěma auty, tak aby to šlo snadno.
Obecně, do 15-36 by dítě mělo jít až když se doopravdy nevejde do sedačky do 18kg. Syn šel do této kategorie jako 16kg a zpočátku jsem z toho byla nesvá, že mu sjede pás, plus párkrát usnul, předklonil se a visel na pásu
Takže fakt co nejdýl vydržet v sedačce do 18kg, to je nejbezpečnější
Jenže my musíme přesedlat vůli dceři… proto mě napadlo, jestli by nebylo bezpečnější s ohledem na to, že je drobnej, nejí, na váze stagnuje jít do té 15-25, ale zase ji nechci mít na chvíli… @malinada
jestli má přesně 15 nebo něco přes 15… to bohužel nevím, asi zajedu k doktorovi na převážení
každopádně myslím, ževíc jak 15 nemá, on je prostě hubeňour..
Příspěvek upraven 01.10.13 v 22:11
@kacena00 píše:
Jenže my musíme přesedlat vůli dceři… proto mě napadlo, jestli by nebylo bezpečnější s ohledem na to, že je drobnej, nejí, na váze stagnuje jít do té 15-25, ale zase ji nechci mít na chvíli… @malinadajestli má přesně 15 nebo něco přes 15… to bohužel nevím, asi zajedu k doktorovi na převážení
Příspěvek upraven 01.10.13 v 22:11každopádně myslím, ževíc jak 15 nemá, on je prostě hubeňour.. proč k doktorovi, vy doma nemáte váhu?
![]()
@kacena00 ty jo tak to nevim
ale je to nějaká obyč stála asi 3500 ale fakt neví jaká to je
já jsem hrozná ale jak jezdíme autem tak jednou za měsíc tak netuším zkusím mrknout na nějaký fotky na netu a když ji najdu tak napíšu
Tak to neva nehroť to, hned zejtra ji kupovat nebudeme, snad mi ještě někdo napíše a budu moudřejší ![]()
díky @anickadomnik
@kacena00 Já osobně bych koupila pultíkovou Cybex 9-36, klidně pouze ISIS, myslím, že polohování už až zas tolik nevyužiješ.
Majda měří cca 107cm a má 16kg. Už půl roku jezdí v Cybex solution a ani nemá tu hlavovou opěrku na nejnižší pozici.
15kg musí mít děcko komplet oblečené, s botama.
V této sedačce jezdí hlavně do/ze školky, na delší trasy ještě vytahujem 9-18, v tom se jí lépe spí.
@kacena00 jesltiže už má 15-16 kg, a 4,5 roku a 104 cm, tak jít rozhodně do sedaček 15-36 kg, to ostatní co píšete nemá smysl, sedačky 9-25 nejsou nic moc, sedačky 15-25 se již ani nedělají, tam je místo nich 15-36, a co někdo doporučuje 9-36 je také nesmysl, protože dítě už má 16kg a 104 cm, takže by u těch 9-36 využil vnitřní pásy nebo pultík jen na pár měsíců( používá se max. do 18kg, a výškou do 105-110cm).
proto tedy nejlépe 15-36kg, a bez isofixu mezi nejlepší 15-36 patří Römer Kid ( Kid plus a varianty SICT), Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, STM Solar, STM My-Seat …..- všechny mají 4 hvězdičky z bezpečnosti
Holka má 15kg, ale výšku asi 98.. sedačku 15-36 máme objednanou, Cybex solution, co zkoušela v krámech různé téhle velikosti, tak ji celkem sedly, tak snad to nebude problém, že je takhle hraničně veliká.
@steeve @hofka @Pipet @j.a.n.i1
děkuju všem za rady a cenné zkušenosti, já si říkala, že nám de fACTO vyroste na objemu a na váze, jelikož bude teď několik měsíců navlečený do vrstev
polohování asi využiju málo, nicméně delší trasy občas musíme dělat a tam vytuhne raz dva, ani jsem nevěděla, že už se ty 15-25 nevyrábí, včera jsem to teprv začala studovat…