Autosedačka 9-36 kg do auta prarodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4605
20.2.13 13:16

Neberu nikomu jeho názor, ale jak poznám opravdu ale opravdu bezpečnou sedačku? Vždyť kolikrát ani ta co se tváří jako ta nej nej, neprojde testem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
20.2.13 13:18

@marki77 asi jen podle testů, jinak to nepoznáš :think:

• Citovat
  • Upravit
918
20.2.13 13:18

Ted se dívám, že zakladatelčin syn má teprve 10m. Tak to bych doporučila, britax a nebo pak ty s pultíkem, cybex, kiddy. Třeba zrovna ta nase se nedá polohovat, což by byl u tak malého dítěte problém. Ty ostatní se taky moc nepolohují, ale aspon trošičku jdou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.2.13 13:23

@marki77 bezpečnou poznáte podle toho, že v tesetch dostala dobrou známku, takže projít si testy a z těch sedaček vybrat, všechny testy třeba zde:http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html

Příspěvek upraven 20.02.13 v 13:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
20.2.13 13:23

@marki77 Já když kupuju sedačku, tak si ji pořádně „ošahám“, většinou poznáš, když je to nějaký laciný plast. Vždy koukám na to, aby měla vysokou boční ochranu. A pořádné polstrování, to hlavně pro pohodlí dítěte. Ted už bych koukala i na délku pásů. A u káždé sedačky u nás bylo důležité polohování - teda až na tu poslední u prarodičů, tak jsem polohování neřešila
A jinak samozřejmě testy. Na časté užívání, bych spíš brala ověřené (profláknuté) značky jako např. cybex, romer, maxi cosi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
20.2.13 14:28

veverik,nastarší dceru máme sedačku už skoro 5 let, užíváme ji poměrně často, nemáme ani jednu z těch jak říkášověřenou značku a nebyl jedinej problém. Dcera v ní dá v pohodě i cestu do Chorvatska.
Steeve, jenže i polde testů aby byla sedačka opravdu jo echt, bys musela z víc sedaček udělat jednu.Ani ta nej značka není vždycky bezvadná na všechno.

Prostě každá sedačka má svoje mouchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.2.13 14:29
@marki77 píše:
veverik,nastarší dceru máme sedačku už skoro 5 let, užíváme ji poměrně často, nemáme ani jednu z těch jak říkášověřenou značku a nebyl jedinej problém. Dcera v ní dá v pohodě i cestu do Chorvatska.
Steeve, jenže i polde testů aby byla sedačka opravdu jo echt, bys musela z víc sedaček udělat jednu.Ani ta nej značka není vždycky bezvadná na všechno.Prostě každá sedačka má svoje mouchy.

tak snad bezpecnost je na prvnim miste ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
20.2.13 14:32

Kattkka nikde jsem nepsala že ne.Ale pokud řeknu že třeba ta nebo ta sedačka se mi nezdá bezpečná, neznamená to že mám stopro pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.2.13 14:36
@marki77 píše:
Kattkka nikde jsem nepsala že ne.Ale pokud řeknu že třeba ta nebo ta sedačka se mi nezdá bezpečná, neznamená to že mám stopro pravdu.

jenomze opet od toho tu my nejsme od toho mame testy. A ty rozhodne nebudes vedet jak se chova ta sedacka v 50km rychlosti v pripade narazu i ta sedacka muze udelat vic skody nez uzitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
20.2.13 14:40

No jasně. Chtěla jsem jen říct že stejně se může chovat sedačka vyhlášený značky jako ta která tak vyhlášená není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.2.13 14:43
@marki77 píše:
No jasně. Chtěla jsem jen říct že stejně se může chovat sedačka vyhlášený značky jako ta která tak vyhlášená není.

nejde o vyhlasenost snad.Jako jestlize sedacka nema testy tak ja to vidim jako velikou chybu. Takze zkouset tu nevyhlasenou nebudu. A do te sedacky nevidim od toho tu je nekdo jiny.

Příspěvek upraven 20.02.13 v 14:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
20.2.13 14:46

Zatím mi to přijde že každej propaguje hlavně tu značku. Třeba jsem neviděla testy přesně na tu samou co máme my ale typově stejná sedačka se testovala a prošla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.2.13 14:49
@marki77 píše:
Zatím mi to přijde že každej propaguje hlavně tu značku. Třeba jsem neviděla testy přesně na tu samou co máme my ale typově stejná sedačka se testovala a prošla.

jezis marja holka jak muzes tohle tvrdit. Protoze je tipove stejna nevim ktera je tomu tak podobna tak projde taky?? Nemyslis vazne co jsi napsala??
Mohu se zeptat ktera v testech podobna prosla?? Bych se rada podivala. Mimochodem je velky rozdil mit 76% a 60 napriklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.2.13 14:53

@marki77 no právě, typově můžou být 2 sedačky podobný, nebo na pohled úplně stejný, a le bez testů to my laici nepoznáme, jak je na tom opravdu z bezpečností, proto jsou ty testy, kde je vyzkoušejí i při nárazu crashcentru, a tam se teprve zjistí její bezpečnost
pak je další věc jako pohodlí, to nejlépe posoudí dítko, které v ní sedí, a uživatelský komfort, to zase nejlépe posoudí uživatel, jak se mu dobře nebo špatně se sedačkou manipuluje, ale bezpečnost bez testů nikdo z nás neposoudí
a mnohdy je to o těch značkách, pokud je značka jako Römer, Besafe, Maxi-cosi, které dělají jenom sedačky, specializují se na ně, mají svá zkušební centra, tak mají většinou i daleko bezpečnější sedačky než NONAME značka, která dělá sedačky jen okrajově mezi dudlíky a dupačkama, jen aby měla kompletní Babyprogram

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.2.13 14:53

Bezpečnou autosedačku nepoznám pohledem a ani omakem, tak dobrá fakt nejsem. :mrgreen:
poznám jí podle toho, že vyšla v testech ADAC dobře, plus se mi líbí materiály, atd., ale subjektivně už vybírám pouze z těch testovaných a úspěšných.

jinak není pravda, že by kategorie 9.36kg byla apriori špatná, a už vůbec bych neřekla, že jsou kompromisem.. špatné sedačky jsou ve všech kategoriích. a i v téhle je pár sedaček bezpečnostně stejně dobrých, jako v katg. 9.18kg.

naopak, přijde mi jako fajn, protože si lépe rozložím životnost autosedačky, a navíc, starší dítě mi ve 3 letech vyrostlo z romerky a ještě ve 4letech se vešel do pallasky s pultíkem! a vím, že by mi tehdy hrozně pomohlo, kdyby mohl ještě chvíli jezdit třeba pod tím pultem,.. jediné, co u nich trochu kulhá, je polohování, což mi nevadí, protože obě moje děti usínají stejně v sedě. sklon u pallas fix mi přijde fajn, ve výsledku srovnatelný s tím, co jsme měli předtím pro strašího.

při výběru si prostě musím stanovit cenovou hranici a nějakou bezpečnost, kterou požaduju, a na základě toho pak vybírat.

jinak dítě se má před upoutáním do sedačky VŽDY svléknout ze zimní bundy, protože poutat ho v zimní bundě není bezpečné. neříkám, že tohle vždy dodržuji. snažím se ale tak často, jak to jen jde.

a ještě jedna věc, na to rychlé měnění dětí, které se v sedačce vozí, je suprová Cybex Isis-fix. buď se dítě připoutá pultem, nebo pásem, u pallasky se musí odendat základna. tady nic. právě proto jí má můj tchán v autě. i když parkujeme v jedné garáži, nemůžeme sedačky přendavat, tchán vozí ještě i švagrovic děti a stává se pravidelně, že vyjíždíme v jednu chvíli oba a zpět vezeme každý dvě děti. a když jsem kupoavala do jeho auta druhou sedačku, chtěla jsem, aby v ní v okamžiku nouze mohlo jet i to mladší dítě, ostatní tři mají 5,9, a 11.5roku.. takže jen příklad, že přendavání někdy není možné, ani u aut parkujících v jedné garáži :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí