Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
já nemám v úmyslu se s někým hádat, také zastávám pouze svůj názor, názor člověka, kterému ale prošlo rukama stovky sedaček, který má sám 3 děti, které jsou mými nejlepšími poradci při výběru sedačky, ( samozřejmě po tom, co projdou sedačky testováním, ) jsem člověk, který dá hlavně na testy, byl u nich přítomen( MMCH, nedají se koupit, dělá je nezávislá organizace a nemá důvod podvádět, nic by ji to neprospělo)
věřím, že jste pro své dítě vybírali sedačku podle nejlepšího vědomí a svědomí, ale já si budu vždy stát za svým, že je lepší sedačka 9-18 a poté 15-36 než jedna 9-36- toť odpověď na původní otázku zakládající tohoto vlákna
MMCH nevěřte vždy reklamním trikům, že má Recaro 100 letou tradici, když první dětskou autosedačku na světě vyrobila fy. Römer a to v roce 1973
a ještě jedna věc, proč třeba doporučuji Römer- a ten zrovna nedělá 9-36, je to kvůli bezpečnosti, zde je zdůvodnění tady jsou výsledky bezpečnosti jednotlivých značek: http://www.autosedacky.estranky.cz/…/uploaded/39
abyste to nemusela dlouze studovat, tak Römer měl od roku 2001 kdy se sedačky testují 30 testů, průměrná známka 3,67, Recaro 9 testů průměr 3
a za roky 2007 a 2008( od roku 2007 jsou přísnější testy s bočními nárazy, proto někdo bere jen tyto posldení 2 roky : Römer 5 testů průměr 4,2, Recaro 4 testy -průměr 3 takže Recaro není špatné, ale prostě ty značky, které dělají vícekategorické sedačky nedopadají tak dobře, resp. ty sedačky vícekategorické nedopadají dobře, a když můžu dát dítěti za stejnou cenu sedačku s lepšími výsledky testů tak dám raději tu, proto si stojím za svým názorem, že je lepší sedačku 9-18 než 9-36
a zde jsou všechny testy sedaček : http://www.autosedacky.estranky.cz/…esty-a-videa
Jenom přece ještěš:
Firma, která vyrábí Recaro má stoletou tradici ve výrobě sedadel do aut…sporťáků a závodních aut, né dět. autosedaček. V žádném testu jsem neviděla konkrétně R. Start! vždy byl testován jiný typ Recara a připadá mi trochu zcestné shrnout…tato firma dělá dobré sedačky a tato né. Myslím, že by se měla každá (každý typ) hodnotit zvlášť. Jistě, když někdo dělá nekvalitní autosedačky, jen ztěží vyrobí bezpečnou, kvalitní sedačku…
Pokud bude nutné koupit kat. 9-18, podívám se na toho vámi doporučovaného Rö., (ikdyž jsem uvažovala o Maxi cosi), ale jinak je u mě Recaro number 1 ![]()
Dobrou noc
sedacka Recaro Start testy samozrejme prosla (i kdyz ne temi nejvice sledovanymi) a nedopadla vubec spatne
http://www.test.de/…default.ashx?…
Jen se obavam zda se tim nezaradila mezi „ty kteri si koupi hvezdicky v testech“ ![]()
Zaplati si hvězdičky…Je to jako u bot. Chcete koupit zdravotně nezávadné boty pro dítě, vyberete si s žirafkou…jistě, jsou zdr.nezávadné, ale to neznamená, že jiné nemohou být stéjně dobré. Za každé testy musí výrobce zaplatit, to znamená, že se to projeví v ceně výrobku (kdo jiný by to platil než spotřebitel?) U bot jsou to dost velké částky a u autosedaček nevím, ale myslím, že mnohem větší.
Byla jsem zkouknout autosedačky Römer atd…a Steeve má pravdu!!!!!!!!!!!!!!!! Taková autosedačka (hlavně, co se týče potahu) opravdu nemůže vydržet déle než 4 - 6 let!!! (Zjistila jsem, že mám Recaro Start top-line, to jsem netušila, možná nějaké jiné nemají tak kvalitní potah). A Römer a ostatní autosedačky skupiny 9 - 18 kg se dají polohovat stéjně né-li méně jako Recaro.....Takže s tím příslušenstvím, které mám (bezpečností pultík, podnožku) budu s čistým svědomím vozit dceru až se mi nevejde do 0 - 13 kg. ![]()
steeve píše: ......a sedačku 9-36 spíše doporučí do druhého auta na příležitostné používání, nebo k prarodičům do auta, kteří vozí pokaždé jinak velké vnouče
a to je presne muj pripad.. mame v nasem aute Romer, ale k dedovi chceme neco 9-36 (3 vnucky 1,5;2 a 5let)prave proto ze vozi pokazde jine vnouce a to jen velmi zridka, ale usetrilo by to cesty a nekdy ani neni realne vlakem prevazet sebe a jeste autosedacku apod.. prosim poradte co vybrat opravdu chci neco levneho, uz jsem to tu nacetla co pisete a vim ze sestra poridila jako druhou k babicce Cybex palas, ale preci jen je to investice a jezdi v ni mala kazdy tyden. U dedecka to bude opravdu jen velmi zridka. diky Petra
Anonymni píše:
Tak naposledy:
Když jsme kupovali první Recaro Start, jeli jsme do obchodu původně pro autsedačku 9 - 18 kg, ale ouva! Zjistili jsme, že se nám syn do ní tak-tak vejde na šířku přes ramena…v zimní bundě jsem si ho tam nedokázala představit.....tak jsme hledali jinou a jinou a jinou…a nenašli, přešli jsme proto o váh. kategorii výše a vybrali jsme…plastovou sedačku, která se už v obchodě manželovi rozpadla v rukou (cena 2 800 kč!) ........Sedačku jsme vybírali asi 2 měsíce a postupně jsme své nároky zvyšovali a zvyšovali až jsme byli až na vrcholu, obětovali jsme ty peníze nelituji ani koruny! Nesnáším nekvalitní výrobky. Když se dcera narodila, dostali jsme darem novou autosedačku Chicco Max 3… KATASTROFA! Kus plastu, na kterém je přilepený polystyren potažený látkou tenkou jako punčochy, celá nějaká rozviklaná… .tvrdá (cena 2600 kč!) Nenašla jsem sedačku za 3 000, se kterou bych byla spokojená, kdyby jo, asi bych ji měla. Třeba budu nucena (pokud mi dcera nedoroste) koupit mezitupeň, já se tomu nebráním, jistě existují i jiné kvalitní autosedačky, já jsem jen byla s Recarem vždy tak spokojená, že nemám důvod zkoušet něco jiného, nového. Mají 100letou tradicí, dělají automobilové sedadla např. do aut Lamborgini…Dovozci a výrobci garantují o 55% vyšší bezpečnost v oblasti hlavy a 36% v oblasti trupu než stanoví norma ECE 44/04!!!!! (při pohledu z profilu synovi vidím jen nohy!) Váš chabý argument, že může dítě pod pásem proklouznout.....nesmysl! Pokud je dítě správně připoutané - absolutně nemožné! V crash testech a jiných testech jsem nikdy Recaro Star neviděla, takže k tomu se raději ani vyjadřovat nebudu. (myslím, že to bude jako se vším…hvězdičky se dají koupit!) Nevím, kde jste vzal, že je autosedačka do 135 cm? Já mám 168 cm a na výšku se tam vejdu (sice tak-tak, ale sedím). Malý měl v 10 měs. sedačku do polohy polosedu-pololehu, pás musí jít přes ramínko (pod krkem!), to splňoval, měl podnožku a pultík a neměli jsme s ničím problém. (mám zdravotní vzdělání - věřte, nedopustila bych, aby si mé dítě ničilo zádička) Myslím, že tuto autosedačku moc neznáte, plastu tam je poskromnu a všechen je na vnější straně rámu (až za kovovým rámem!) Dítě nesedí na plastu, ale na pevné pogumované „látce" zavěšené na pružinách upevněných na kovové konstrukci! Toto zajišťuje, že záda dítěte netrpí při drncání auta. Má ERGO polstrování, žádný půl centimetrový molitan!, drží certifikát ISO. To, že tato autosedačka se nedá použitá koupit, mluví za vše! Každý, kdo ji má, je s ní spokojený, nezbavuje se ji a vydrží mu dlouho. Řekla bych, milý Steeve, že jste prodejce autosedaček zn. Römer a trochu intolerant! Projevila jsem vlastní názor a zkušenost, nejsem jako vy „Vrchní autosedačkový rádce" , ale maminka, která má ráda kvalitní věci a to především pro své děti.
Chtěla bych se Gabči omluvit, napsala jsem vám svou zkušenost, netušila jsem, že to přeroste v takový dialog. Dobře vyberte a ať už koupíte takovou či makovou, přeji vám, ať nikdy nevyzkoušíte skutečnou kvalitu na vlastní kůži (tedy kůži vašeho dítěte).
S pozdravem Lada M.
my osobne mame http://www.slune-cz.cz/…opa-carrera/ a velika spokojenost! a ke vsemu za rozumnou cenu. Pani v obchode nam ji z tech stovek sedacek nejvic doporucila – 1 bezpecna, 2 – pohodlna, 3 – snadna instalace, 4 – pasuje do vsech aut a za 5 – moje dcera si do ni sedla a neplakala
a jde cela vyslect a potahy vyprat. spokojenost ![]()
Poraďte mi prosím nějaké autosedačky ve váhové kategorii 9-? kg. ![]()
Pro 0-13 kg máme Maxi Cosi CabrioFix, dcera má nyní 5měs a cca 7kg.
Auto nemáme (vím, v dnešní době rarita
), ale i přesto se občas někam svezeme (sveze nás někdo z rodiny, kamarád, na podzim nás čeká delší cesta,..).
Co by měla splňovat:
Snad jsem na nic důležitého nezapoměla ![]()
edit:
Příspěvek upraven 19.04.14 v 17:01
@zvědavá borůvka -my teď koupili cybex pallas 2 fix - dělá se i bez isofixu..Splňuje všechny tvé podmínky, až na poslední..
Popravdě, vůbec bych to neřešila a dokud to půjde, tak používala to vajíčko Maxi cosi…
pokud má malá 7 kg, tak jí vydrží ještě pomálu rok.
Jinak 0-36 bych vůbec nekupovala, je to velké rozpětí, prcek v tom bude plavat, navíc prý nejsou tak bezpečné, jako postupné roky.
Za mě bych pak doporučovala jako 9-18kg Maxi cosi priori např. je celkem levná a dostačující
ségra má Maxi Cosi Tobi a ta je skvělá ![]()
EIT: přehlídla sem tu nastavovací opěrku hlavy, to tyhle dvě nemají…
@Mar__tanka1983 píše:
Popravdě, vůbec bych to neřešila a dokud to půjde, tak používala to vajíčko Maxi cosi…
pokud má malá 7 kg, tak jí vydrží ještě pomálu rok.
Jinak 0-36 bych vůbec nekupovala, je to velké rozpětí, prcek v tom bude plavat, navíc prý nejsou tak bezpečné, jako postupné roky.
Za mě bych pak doporučovala jako 9-18kg Maxi cosi priori např. je celkem levná a dostačujícíségra má Maxi Cosi Tobi a ta je skvělá
EIT: přehlídla sem tu nastavovací opěrku hlavy, to tyhle dvě nemají…
Tobi má normálně nastavitelnou výšku opěrky hlavy. Proč by neměla?
Jinak přesně. Nebuď blázen, dávat ji zbytečně brzy do větší sedačky. Do větší může až bude splňovat zároveň 9kg, dítě samo sedí a nejméně 9 měsíců věk. Teď chce EU uzákonit, že děti musí být v protisměrné do 2 let! A není to pro srandu králíkům, ale proto, že děti mají proporcionálně hodně velkou a těžkou hlavu k tělu a tudíž jakmile ji posadíš do posměrné a měla by ses fakt čelně nabourat, letí mu ta hlava dopředu a krček ji neunese. Jsou to velká zranění. Já udržela obě děti v té autosedačce co máte do roka a půl, mladšího ještě o 2 měsíce víc. Jsou sice drobnější, ale ať tak nebo tak, do roka minimálně ve vajíčku vydrží podle mě každé dítě.
Jinak jak píší holky, dál koupit 9-18 kg a pak zvlášť 15-36. To je mnohem bezpečnější. A pokud koupíš bazarovou- nějakou novější, není to taková pálka. Konkrétně bez isofixu byla nejlepší ta Tobi (před 2 roky, nevím, jestli je něco nového), je super. A na další máš pak čas.
@Levandule121 - jenže z bazárku nevíš, jestli náhodou nebyla bouraná.. ![]()
Máme zoppa carrera http://autosedacky.heureka.cz/…3-limegreen/. Kromě těch testů splňuje vše. Někde jsem slyšela, že ty testy jsou jen o penězích. A neznamená, že když není v testech že je nebezpečná. Naopak jsem viděla video se Cybex pallas, kdy se auto točilo přes bok a dítě ze sedačky vyjelo hned. Zatímco s pětibodovými pásy vydrželo v sedačce. A na takovýhle kotrmelec ty sedačky v adac testech asi netestujou. Každopádně my jsme spokojení ![]()
@Levandule121 píše:
Teď chce EU uzákonit, že děti musí být v protisměrné do 2 let! A není to pro srandu králíkům, ale proto, že děti mají proporcionálně hodně velkou a těžkou hlavu k tělu a tudíž jakmile ji posadíš do posměrné a měla by ses fakt čelně nabourat, letí mu ta hlava dopředu a krček ji neunese.
že by konečně tohle dorazilo i k nám! Konečně bych nevypadala jak b. b a nemusela pořád vysvětlovat proč že vozím dceru v protisměru a že jí tím fakt nechci zabít, ale je to pro její dobro ![]()
Příspěvek upraven 18.04.14 v 17:13
@habina - nevíš, kde jsi to video viděla? Sice už jí máme koupenou, ale víš jak ![]()
Tak naposledy:
Když jsme kupovali první Recaro Start, jeli jsme do obchodu původně pro autsedačku 9 - 18 kg, ale ouva! Zjistili jsme, že se nám syn do ní tak-tak vejde na šířku přes ramena…v zimní bundě jsem si ho tam nedokázala představit.....tak jsme hledali jinou a jinou a jinou…a nenašli, přešli jsme proto o váh. kategorii výše a vybrali jsme…plastovou sedačku, která se už v obchodě manželovi rozpadla v rukou (cena 2 800 kč!) ........Sedačku jsme vybírali asi 2 měsíce a postupně jsme své nároky zvyšovali a zvyšovali až jsme byli až na vrcholu, obětovali jsme ty peníze nelituji ani koruny! Nesnáším nekvalitní výrobky. Když se dcera narodila, dostali jsme darem novou autosedačku Chicco Max 3… KATASTROFA! Kus plastu, na kterém je přilepený polystyren potažený látkou tenkou jako punčochy, celá nějaká rozviklaná… .tvrdá (cena 2600 kč!) Nenašla jsem sedačku za 3 000, se kterou bych byla spokojená, kdyby jo, asi bych ji měla. Třeba budu nucena (pokud mi dcera nedoroste) koupit mezitupeň, já se tomu nebráním, jistě existují i jiné kvalitní autosedačky, já jsem jen byla s Recarem vždy tak spokojená, že nemám důvod zkoušet něco jiného, nového. Mají 100letou tradicí, dělají automobilové sedadla např. do aut Lamborgini…Dovozci a výrobci garantují o 55% vyšší bezpečnost v oblasti hlavy a 36% v oblasti trupu než stanoví norma ECE 44/04!!!!! (při pohledu z profilu synovi vidím jen nohy!) Váš chabý argument, že může dítě pod pásem proklouznout.....nesmysl! Pokud je dítě správně připoutané - absolutně nemožné! V crash testech a jiných testech jsem nikdy Recaro Star neviděla, takže k tomu se raději ani vyjadřovat nebudu. (myslím, že to bude jako se vším…hvězdičky se dají koupit!) Nevím, kde jste vzal, že je autosedačka do 135 cm? Já mám 168 cm a na výšku se tam vejdu (sice tak-tak, ale sedím). Malý měl v 10 měs. sedačku do polohy polosedu-pololehu, pás musí jít přes ramínko (pod krkem!), to splňoval, měl podnožku a pultík a neměli jsme s ničím problém. (mám zdravotní vzdělání - věřte, nedopustila bych, aby si mé dítě ničilo zádička) Myslím, že tuto autosedačku moc neznáte, plastu tam je poskromnu a všechen je na vnější straně rámu (až za kovovým rámem!) Dítě nesedí na plastu, ale na pevné pogumované „látce" zavěšené na pružinách upevněných na kovové konstrukci! Toto zajišťuje, že záda dítěte netrpí při drncání auta. Má ERGO polstrování, žádný půl centimetrový molitan!, drží certifikát ISO. To, že tato autosedačka se nedá použitá koupit, mluví za vše! Každý, kdo ji má, je s ní spokojený, nezbavuje se ji a vydrží mu dlouho. Řekla bych, milý Steeve, že jste prodejce autosedaček zn. Römer a trochu intolerant! Projevila jsem vlastní názor a zkušenost, nejsem jako vy „Vrchní autosedačkový rádce" , ale maminka, která má ráda kvalitní věci a to především pro své děti.
Chtěla bych se Gabči omluvit, napsala jsem vám svou zkušenost, netušila jsem, že to přeroste v takový dialog. Dobře vyberte a ať už koupíte takovou či makovou, přeji vám, ať nikdy nevyzkoušíte skutečnou kvalitu na vlastní kůži (tedy kůži vašeho dítěte).
S pozdravem Lada M.