Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Králičice Snažila jsem si vzpomenout, kde jsem to viděla, ale nevím. V tom videu byla umístěna kamera vevnitř auta a snímala sedačku s figurínou dítě a asi při třetím kotrmeci auta přes bok ta figurína z autosedačky horem vyklouzla
Ale neříkám, že je nějak nebezpečná. Všude jí chválej a třeba to bylo je fingovaně natočený. Ale mě to video od ní odradilo.
@Levandule121 aha,tak to jsem nevěděla, že ta opěkrka je nastavovací, viděla jsem ji jen u ségry v autě, vím, že ona na bezpečnost dá, ale přesné parametry jsem nehledala…
tak v tom případě @zvědavá borůvka bych ti fakt doporučovala tu. Ale záleží, jak moc řešíš finance, protože Priori stojí okolo 2,5 a Tobi okolo 4,5tis. ![]()
Penízků sice nemáme nazbyt, ale tohle je vĕc kde mi jich líto nebude.
Samozřejmĕ ji nebudu do ní dávat teď, jen chci být včas připravená a nehledat na poslední chvíli.
Jen dotaz - proč je už bouraná špatná, ztrácí tak svou bezpečnost? Lze to poznat pokud ji máte po nĕkomjiném?
@zvědavá borůvka - můj názor je ten, že je to stejné jako třeba u helmy.. že když absolvuje nějaký náraz, dojde k opotřebení..Ale nerozumím tomu.. ![]()
@habina píše:
@Králičice Snažila jsem si vzpomenout, kde jsem to viděla, ale nevím. V tom videu byla umístěna kamera vevnitř auta a snímala sedačku s figurínou dítě a asi při třetím kotrmeci auta přes bok ta figurína z autosedačky horem vyklouzlaAle neříkám, že je nějak nebezpečná. Všude jí chválej a třeba to bylo je fingovaně natočený. Ale mě to video od ní odradilo.
Viděla jsem a nebyla to cybex pallas ale jiná pultikova sedacka
@Martina8888 Jo to je asi možné. Já jinou pultíkovou neznám a tak jsem si to asi špatně spojila
Ale každopádně to vypadalo hrozivě a pultík mě odratil. Nehledě na to, že když jsem do té pultíkové sedačky posadila prcka tak moc nadšenej nebyl.
@zvědavá borůvka píše:Jen dotaz - proč je už bouraná špatná, ztrácí tak svou bezpečnost? Lze to poznat pokud ji máte po nĕkomjiném?
u bourané je průšvih v tom, že můžou být narušený ty plasty, takže pak i při menším nárazu se říká, že se může sedačka někde ulomit, asi třeba průšvih by to byl, kdyby se vylomila ta část u pásů…
Já měla sedačku od kamarádky, ségra je myslím kupovala od nějaké maminky, co s ní obchodovala na netu dlouhodobě.
Já bych se asi bála jí koupit někde úplně anonymně v kamenném bazaru třeba, ale jinak proti použitým z rozumných zdrojů nebrojím.
@habina píše:
@Martina8888 Jo to je asi možné. Já jinou pultíkovou neznám a tak jsem si to asi špatně spojilaAle každopádně to vypadalo hrozivě a pultík mě odratil. Nehledě na to, že když jsem do té pultíkové sedačky posadila prcka tak moc nadšenej nebyl.
Holky, co máte na mysli tou „pultíkovou“ sedačkou? ![]()
Jakože je z pultového prodeje?
![]()
Je to hrozný se mnou, já vím ![]()
Já mám právě tu CabrioFix koupenou od jiné maminky, je jako nová a za dobrou cenu jsem ji měla.
Ale vůbec mě nenapadlo zjišťovat jestli byla bouraná nebo ne, tohle je docela důležitá informace a jsem ráda, že to teď vím
![]()
@zvědavá borůvka cybex má místo pásů takový pultík, který to dítko drží - popravdě si to úplně neumím představit v praxi, jak to drží, aby to netlačilo na břicho a nohy ![]()
@zvědavá borůvka - zadej do googlu pultíkové autosedačky a uvidíš.. ![]()
Ty pásy (pásy od auta) vedou v „zářezech“ toho pultíku. Pultík je nastavitelný, takže se dá zvolit správná volnost pro bříško. U nožiček má také místo. Synek měl v roce 13 kg, tak jsme museli zvolit právě Cybex Pallas 2, protože Maxi Cosi Priori a Tobi byly prostě malé, pro statné a urostlé dítě. Teď v 17 měsících má už 15 kg, takže to byla dobrá volba vzhledem k velikosti.
Před „pultíkem“ mne varovaly kamarádky, že tm prý děti nechtějí sedět. My jsme ji tedy koupili s tím, že v nejhorším budeme jezdit bez pultíku. Nakonec sedí spokojeně za pultíkem, na to, jaký je to jinak divoch.
@Mar__tanka1983 @Levandule121 @angellik23
Je Maxi Cosi Tobi protisměrná?