Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Chicco X-Pace Isofix?
Přidejte zkušenost s Chicco X-Pace IsofixAhoj, koukám na tuhle sedačku. Máme pro starší chicco key 1 xp, je dobrá, ale koukám, že tahle nová chicco, co chci koiúpit mladší dcerce má jen 3-bodový pás? Nebo ne??Ta starší chicco key 1 xp má normálné 5-ti bodový. To mi přijde dost rozdíl…Nebo to na bezpečnost vliv nemá?? Díky
@Kulišanda Chicco X-pace je vylepšený model původní Chicco Key 1- obě mají 5ti bodový pás, konstrukce je úplně stejná, jen se liší šitím potahu
Můžete mi někdo prosím poradit jaký je rozdíl mezi autosedačkou Chicco X-pace a tou s isofixem? Ta s isofixem je v něčem lepší?
@maraida ta s isofixem je lepší v tom, že je v autě přidělaná na isofix, takže kov na kov do karoserie auta, a ta na pásy drží jen pásem.
a dle statistik jsou sedačky na isofix v 97% správně připoutány, kdežto sedačky na pásy jsou správně pouze ve 30%, takže isofixová je o dost bezpečnější
@steeve děkuji za odpověď. My máme Škodu Octavii combi a Škodu Superb, obě auta tam isofix mají. Ale co když jí budu chtít přemístit do nějakého auta, které isofix nemá? Jde poutat i jen pásy?
@maraida ano, jde připoutat i pásy v autě kde isofix není, ale pokud ji poutáte isofixem, tak má ještě zadní pás Top Tether, a musí jím být auto také vybaveno, Octavia ho má od roku 2011, Superb ho má od II generace, takže ještě to si ověřte
Ahoj! Treba muj příspěvek někomu usnadní výběr. Koupily jsme všemi zboznovanou autosedačku romer king plus, a museli jsme ji vratit. Spatne promyslene polstrovani pod zadickama. Je to tam jen ptikryte kouskem latky.
Pak jsme koupily autosedacku x-pace a maximalni spokojenost. Pohodlna, snadno se pridelava pasama a dostatečne polohovaci. Mnohem lepsi nez vyse zmiňována. A jeste je o tisicovku levnejsi. Doporucuji.
Taky jsem jí loni v červnu koupila, v modré barvě a jsme všichni moc spokojení.
Dobrý den,
chtěl jsem se pouze zeptat zda někdo neprodává autosedačku x - pace bez ISOFIX? Děkuju.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda-li je polohovatelná i varianta s isofixem. Dále se chci zeptat, tech, co uz ji maji delsi dobu, jak jsou s autosedackou spokojeni. dekuji
Ahoj! Odpovim jen na druhou část otazky( mame bez isofixu). Stale velka spokojenost. A dokonce i synovi uz se zalibilo cestování. Dřív vydrzel jen 5 minut a řev a ted vydrzi i hodinu. Tak asi je pohodlna. Koupila bych znova
@xxjaja ano, dá se polohovat i isofixová varianta, ty sedačky jsou úplně stejné ať je to varianta s isofixem nebo bez, takže funkce mají obě stejné
@steeve Dobrý den,
uvažujeme o koupi této sedačky s isofixem. Máme v obou vozech Izofix, ale manžel nema ukotvení Top Tether. Můžeme i v manželově aute použit isofixove uchycení, pokud jeste použijeme i poutání s pásem vozu, nebo v jeho voze můžeme poutat tuto sedacku jenom pásy? Dekuji za info