Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Cybex Aton?
Přidejte zkušenost s Cybex AtonAhoj, Vlada pise, ze Cybex Aton 2 mel velkou vuli na drzadle - nam se stalo to same. Ale nechce se mi ji kvuli tomu reklamovat. Je (pomerne velka) vule na rukojeti normalni? Diky Robert
My sedačku i se základnou nakonec koupili a jsme maximálně spokojení. Vůli v rukojeti taky máme, ale myslím, že je to prostě tak konstruováno a není to na reklamaci. Nám to tedy nevadí. Nedovedu posoudit, zda ta vůle je velká či malá
Co mě ale nejvíc potěšilo, tak je ta základna, protože to uchycování je fakt bomba
Jen tam sedačku dám a během vteřiny je uchycena. Žádné pásání pásem. Prostě nacvaknu a hotovo. A stejně tak i vyndávání. Škoda, že jsme to neměli už i u prvního dítka
Našla jsem teď tuhle diskusi přímo na atonku se základnou. tenhle dotaz už jsem položila, ale myslím, že spíš patří sem, tak zkouším znovu:
pořídila jsem aton2+isofix základnu. ale na našich sedadlech má sklon, že dítě sedí pomalu v předklonu!!! mám opravdu velký strach na počátku, kdy ještě nebude držet hlavičku, aby mu nepřepadla dopředu. na netu ukazují instalaci na rovných sedadlech, ale my máme supersklon a už i základna je hodně zkopce. v manuálu píší vypodložit, ale nám tam do roviny chybí třeba 10 cm!!! nemáte někdo zkušenost? poraďte, prosím.
@Jedis základna stále zůstává v autě a autosedačka se na ni jenom nacvakne aniž by se musela poutat. Ohledně bezpečnosti základna ji většinou zvyšuje. A samozřejmě to ušetří určitý čas tím, že se nemusí stále poutat pokud člověk jezdí autem často.
Pokud základna není, tak se sedačka musí pokaždé připoutat pásem. Nemyslím si, že je to naprostá nutnost, ale je to pohodlnější.
@Jedis pokud chcete vajíčko dát na isofix tak musíte mít isofixovou základnu, ta se přimontuje na isofix a na tu základnu pak nacvakáváte vajíčko,
pokud základnu nekoupíte tak musíte vajíčko poutat pásem. S tou základnou je to jednodušší, že vajíčko jen nacvanete, a je to i bezpečnější, na základně lépe drží…
Holky mame Cybex Aton 4 a zajimalo by me, zda se da ten potah sundat a vyprat? ![]()
Zdravim, prosim, zajalo by me, jak zjistim, jakou isofix základnu mam sehnat na svoji značku vajíčka?
@Ssmajlik Nevim,zda te to jeste zajima,ale u isofix zakladny pisou s jakou autosedackou je kompatibilni ![]()