Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Cybex Pallas 2?
Přidejte zkušenost s Cybex Pallas 2Dobrý den, nepíšete kolik je pro Vás cenově dostupné, ale ideální sedačka by byla z kat. 9-18, jsou polohovatelné, a určitě koukněte na Römer King plus: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
dle potahů se pohybují mezi 4-5t, a mezi neisofixovými 9-18 patří v bezpečnosti k nejlepším.
Tak přiznám se, že jsem počítala tak 3,5, ale když je nejlepší..
Psala mi také kamarádka, že si ji pořídila a je max. spokojená.
Děkuji tedy za ujištění.
Asi se po ní poohlídnu.
Děkuji ještě jednou za radu.
Věra.
tak dá se koupit i její starší model King TS plus, a ten pořídíte za něco málo nad 3,5T : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Dobrý den, četla jsem , že máte sedačku cybex pallas, jak je to prosím s tím pultíkem? Nevadí dětem a neutlačujeho? Děkuju A.
Arven, určitě pokud uvažujete o sedačce s pultíkem ji vyzkoušejte s vlastním dítětem a s vlastním autem, nedá se posuzovat dle ostatních, každé dítě je jiné a jinak to snáší, takže určitě zajeďte do obchodu a vyzkoušejte osobně, i u auta vyzkoušet, zda je dost dlouhý pás
Psala jsem přímo výrobci ohledně toho, jak je to s tím používáním sedačky celých jedenáct let a jestli kvůli křehnutí plastů musím sedačku po cca 5ti letech musím koupit fungl novou. Kopíruji sem odpověď:
„autosedačky firmy Cybex Pallas jsou navrženy a tvořeny opravdu pro použití po dobu až 11 let. Nemusíte mít tedy žádné obavy s životností materiálu. Jediný případ, ve kterém firma Cybex nedoporučuje další používání jakékoliv autosedačky, je po případné kolizi, kdy může vzniknout oku neviditelný defekt materiálu. Proto také nedoporučuje nákup autosedaček z „druhé ruky“. Věříme, že pokud se rozhodnete pro nákup autosedačky Cybex, budete s ní víc než spokojeni.“
Dobrý večer,
listuji radami ohledně výběru autosedačky a zaujely mě Vaše rady ![]()
Netuším zda jste ještě ve stejné branži, neboť reakce jsou z roku 2011…
Ale zkusím Vás poprosit o radu, či Váš názor na můj dotaz. Čeká nás nákup nové sedačky, máme 7měsíčního syna, není žádný obřík, takže máme na výběr sedačky ještě dost času.
Líbí se nám Romer King plus a Cybex Juno-Fix 2013, momentálně máme auto bez sedaček s izofixem a určitě ho příští 3 roky nebudeme měnit. U Cybex sedačky se mi líbí výsledky testů a od pohledu komfortnost sedačky, obávám se ale pultíku, ani ne tak snášenlivosti dítěte ale třeba pohodlím v letních parných dnech, zda dítěti není s pultíkem větší vedro a zda se naopak v zimě do sedačky vejde v kombinéze?
Dále mě zajímá polohovatelnost sedačky, zda při spánku nepadá dítěti hlavička?
U sedačky Romer King plus vím, že má 4 polohy od sedu po leh, odvětrání sedačky a patří mezi nejbezpečnější sedačky bez izofixu.
Já bych se rozhodla pro romerku, ale manžel by raději cybex 9-18kg
Děkuji za příspěvky.
Tak my pallasku mame.male nikdy hlavicka nepadala, ani kdyz jsme ji nemeli v poloze spanku. obcas si ale schrupne na pultiku, je to pro ni pohodlne.nase dcerka je trosku oplacanejsi a mela macatou bundu, takze v bunde se nevesla, takze jsme proste klasicky pripoutali. nevesla se ale nekdy az od roku. jinak do auta bundu sundavam. v lete-to se da vyresit potahem, ktery planujeme koupit.je s teflonem a odrazi teplo. stoji kolem 700.sedacka je vazne pro deti pohodlna. hodne lidi rika, ze ne, ale neni to pravda.ba naopak. jak je mala bez pultiku, tak je v aute protina.
Moc děkuji za názor, ještě Vás poprosím o info, jak je to s polohováním, jde polohovat, při používání bez izofixu?
@Ňuva píše:
Dobrý večer,
listuji radami ohledně výběru autosedačky a zaujely mě Vaše rady
Netuším zda jste ještě ve stejné branži, neboť reakce jsou z roku 2011…
Ale zkusím Vás poprosit o radu, či Váš názor na můj dotaz. Čeká nás nákup nové sedačky, máme 7měsíčního syna, není žádný obřík, takže máme na výběr sedačky ještě dost času.
Líbí se nám Romer King plus a Cybex Juno-Fix 2013, momentálně máme auto bez sedaček s izofixem a určitě ho příští 3 roky nebudeme měnit. U Cybex sedačky se mi líbí výsledky testů a od pohledu komfortnost sedačky, obávám se ale pultíku, ani ne tak snášenlivosti dítěte ale třeba pohodlím v letních parných dnech, zda dítěti není s pultíkem větší vedro a zda se naopak v zimě do sedačky vejde v kombinéze?
Dále mě zajímá polohovatelnost sedačky, zda při spánku nepadá dítěti hlavička?
U sedačky Romer King plus vím, že má 4 polohy od sedu po leh, odvětrání sedačky a patří mezi nejbezpečnější sedačky bez izofixu.
Já bych se rozhodla pro romerku, ale manžel by raději cybex 9-18kgDěkuji za příspěvky.
vzhledem k tomu, že sedačky 9-18 jdou do cca 3,5 let dítěte a píšete že nemáte auto s isofixem a další min. 3 roky mít nebudete, tak nekupujte sedačku s isofixem, je to zbytečné. Ohledně Junofixu, pokud nebude na isofixu nedá se polohovat( ono i s tím isofixem má pouze 2 polohy, takže i tak oproti klasickým sedačkám s pásy ty pultíkové se polohují málo)
takže ideální volba je ten King plus, dá se polohovat do 4 poloh, je i prostornější, takže vydrží o něco déle
a ohledně bezpečnosti, obě, jak Cybex Junofix, tak i Römer King plus mají z bezpečnosti 4*, takže jsou stejně bezpečné
Děkuji moc za příspěvek, to jsem potřebovala
vědět.
Hezký den.
Dobrý den, opravdu je potřeba, aby byly splněny všechny tři podmínky při přechodu z vajíčka na větší autosedačku? Naší malé je 16 měsíců a má jen 8 kg, je hodně drobná, a než bude mít 9 kg, tak to si ještě asi nějaký ten měsíc počkáme.
To bude mít dřív 80 cm.
Už teď jí nohy „čouhají“ ven a je ve vajíčku zkroucená.
Předem díky za radu.
@Neliva sedačky jsou homologované podle kilogramů, takže ty kila jsou nejdůležitější, větší posměrné sedačky 9-18 kg jsou pro děti od 9 kg, pokud 9 kg nemají, tak do ní nemůžou.
Pokud by se dítě nevešlo do vajíčka a stále nemá 9 kg můžete jít do větší protisměrné 0-18kg
Maminky prosím, která má Cybex Palas 2013. Máte tam také zadní část volnou - pohybující se dopředu dozadu? Nevím jak to vysvětlit. Včera jsem si přivezli autosedačku domu a zjistila jsem, že se dá volně zadní část pohybovat dopředu a dozadu. V autě už je přiražená k sedadlu a je to ok, ale nevím zda to není třeba vadná autosedačka. ![]()
@rachele samozřejmě že je zádová část vůči sedáku volná, je to proto, aby v každém autě kopírovala sklon opěradel