Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@MaryJackie mame taky joie igemm signature a uplne stejny problem. Syn mel 3 kg a odjezd z porodnice byl horror. Do novorozenecke vlozky se nam v zavinovacce urcene do sedacky nevesel vubec, tak jsme ji vyndali. A i tak hlavicka s cepici se nemohla vejit do te novoeozenecke vlozky a navic byl uplne zlomeny, bradicku na hrudniku. Te dje mu 6 tydnu a stejny problem. Vlozka mala ze se mu vedle tela uz nevejdiu ruce. Tu hlavovou cast jsem davno odstranila do te se nevesel uz jako novorozene. A ted sem vyndala i tu vlozku a ten klin z ni strcila do te kapsy v sedacce. Ale jestli to tak muze byt netusim
@Arome Nikki Z porodnice to jeste slo,mel necele 3kg a bylo teplo,tak zavinovacka nebyla potreba. Ale bradu mel na hrudnicku taky. Myslela jsem si,ze je to tak spravne.
Hlavovou cast uz nepouzivame cca od 2 mesicu (ted mu budou 4 mesice), ale kdyz jsem vyndala i novorozeneckou vlozku pod telem,tak v autosedacce skoro sedel a to prece taky nemuze. Ale je pravda,ze ruce nema vedle telucka,ma je az na te vlozce. V autozavinovacce se ale porad nevejde, jen ho prikryvam. Zajimalo by me,jak funguji ostatni autosedacky…
A tam je nejaky klinek, ktery se mu po vyndani vlozky da pod zadecek, aby tak nesedel,ale spis lezel?
@MaryJackie no klinek je zasunhty vzadu v novorozenecke vlozce a jde vyndat a v sedacce jds zastrcit pod polstrovani. Myslela jsem si ze to je ucel a ma to tak byt. Neni oak tak zapadly. Ale nekde jsem cetla, ze to tam nepatri. Snad napisu nekam dodavateli, jinak uz nevim. Nam se tam nevejde skoor ted uz v 6ti tydnech.
@Arome Nikki Aha,tak to jsem nevedela,zkusim to. Psala jsem nekolika prodejcum, neozval se ani jeden.
Ja s nim radeji nikam nejezdim,nez abych ho tam musela cpat. Opravdu jen akutne a vzdycky strasne breci. Fakt ji nema rad.
@MaryJackie no tak to jsms na tom stejne. Nikam nejezdime jen k lekari a uz zvazuju jinou. Stve me to porotze mela dobra hodnoceni z testu a nenapadlo me pri koupi ze do ni dite nepujde. Pasy jaou kratky a kdyz ma silnejsi obleceni tak nejde mezi nohama vubec dopnout. A mam zavinovacku od emitexu a tu kdyz tam dam tam dite tam uz nedostanu. Tak jako nevim. Taky ho prikryvame dekou
@Arome Nikki Taky mame zavinovacku od Emitexu
. Otazka je,jestli ma cenu kupovat dalsi drahou autosedacku. Pokud nejste cestovaci typ, jestli neni lepsi pockat,nez v ni bude moci byt kompletne bez novorozenecke vlozky a pak teprve jezdit na vylety. Pro nas dat dalsi 4000 za dalsi autosedacku je dost. Tuhle uz za kupni cenu neprodam.
@MaryJackie prave ze budeme cestovat dost. Takze mi to vadi. Ale treba az vyroste tak tam bude sedet lip.
@Arome Nikki No ja myslela jako ze ted treba jeste tolik cestovat nechcete. A az bude vetsi (myslim ze pisi od 8 kg nebo 80 cm?),tak vlozku potrebovat nebude a nebo uz se rovnou prejde na autosedacku pro vetsi a tezsi deti. Na to ted taky cekam. A do te doby se holt nikam nepodivame.
Pokud byste nahodou menila a nejaka se osvedcila, tak dejte prosim vedet. Volila bych pak u vetsi asi tu samou znacku.