Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte všechny maminky, jsem zde přihlášená poprvé a potřebuji poradit ohledně koupě autosedačky pro miminko od 9m
.Vajíčko nám už je malé
, malý měří 75cm. Nejlépe bych chtěla až od 9 do 36kg.Nemám s tím ale zkušenosti, co je lepší jestli od 9 do 18kg. Poradťe mi i značku.
Děkuji.
Ahojky,připojím se, taky už uvažuju o koupi nové autosedačky. Máte někdo zkušennost se sedačkou do je od 0 do 12 let, jak jsem kdesi viděla nabídku? Nemůže to mít víc nevýhod?Díky za názory.
Michi
Ahojky,připojím se, taky už uvažuju o koupi nové autosedačky. Máte někdo zkušennost se sedačkou do je od 0 do 12 let, jak jsem kdesi viděla nabídku? Nemůže to mít víc nevýhod?Díky za názory.
Michi
Ahojky
urcite je lepsi koupit nejdriv 9-18kg nez 9-36 kg,Myslim si ze v te mensi je dite vice v bezpeci..
Mam 16 mesicniho syna a koupili jsme Romer Lord,ve sleve(v akci na netu) za 3.900,– normalni cena je okolo 4.100-4.700,–
Nekde jsem cetla ze vyhrala nejake testy pro nelepsi bezpecnost.
Jsem s ni velmi spokojena..Doporucuji!!!
Zdravi Trinitron a Jenik 16.mesicu:)
Ahoj,
my jsme sedacku resili ted, protoze syn vyrostl z vajicka. Nakonec jsme koupili Maxi Cosi Priory XP (9-18kg). Pry ma vyborne vysledky v testech, jeste jsme zvazovali Romer, ale nakonec MC vyhrala.
Obecne se da cim mensi rozmezi kg, ci veku tim lepe. Do sedacky 0-12let bych urcite nesla. Je to na ukor bezpecnosti, ale urcite i pohodli, protoze mezi novorozencem a predpubertakem je sakra rozdil
Jana
Souhlasím, taky bych si nekoupila sedačku 9-36kg apod, nemám moc důvěru v takové ty univerzální věci, a navíc taky pochybuji, že bude stejně pohodlná pro dvouletého prcka i desetiletého školáka. Mám objednanou Maxi-Cosi Priori SPS, je o něco levnější než XP, ale snad stejně dobrá ![]()
A až z ní malá vyroste, „vyfasuje“ ji sestřička nebo bratříček a malá dostane novou.. ![]()
Radka
Taky doporucuju z duvodu bezpecnosti nejdrive vajicko, potom, 9-18 a pak teprve tu pro starsi deti. NIKDY bych nekoupila sedacku 0-12 let za 2 a půl tisice apod. Podivej se, co se deje na slinicich a i kdybych si ty penize mela vzit na splatky a jist chleba se soli
tak si ji koupim. Stejne jako holky doporucuju Maxi Cosi nebo Romer. My mame Romera, taky ve sleve za 3900, normalne stoji kolem 5000. Kdyz se spokojis s nic moc designem a treba vyprodejem kolekce, tak muzes usetrit.
Miminko bych nevezla v nicem jinem nez vajicku. I tam doporucuju Romer, Maxi cosi. levneji vyjde Safety 1st a Kiddy (obe maji take vyborne vysledky v testech).
Holky, na tomhle fakt nesetrete!!!! Prosim prosim.
Autosedacky techto znacek se daji i dobre prodat, i kdyz je otazka, nikdy nevite, jestli je bourana, ale ta pravdepodobnost je falt mala. Ja bych tedy sedacku po autohavarii, byt i mensim narazu nikdy nikomu nemohla s cistym svedomim prodat, doufam, ze jsme takove maminky vsechny ![]()
Paaa
Martina
Ahoj maminky,
my jsem tento problem resili nedavno, nebot nam bylo vajicko uz taky maly.
Koupili jsme sedacku od Chicca 9-18 kg, cena 4500,– Kc. Bohuzel ted nevim nazev,ale bylo to na Cernem moste chicco centrum.
monca
Mame autosedacku 9-18kg od MaxiCosi Priori a jsme vsichni (hlavne hlavni uzivatelka) moc spokojeni. Je pro dite pohodlna, pro nas na prenaseni z auta take a hlavne je bezpecna. Autosedacka typu 9-36kg nebo 0-12kg je podle mne „kockopes“ a vzdy je neco na ukor neceho. Do autosedacek Chicco bych taky nesla - dopadaji v bezpecnostnich testech nejhure. Ale porad je lepsi nejaka autosedacka nez zadna. Nemame zadny supr auto - Fabii, ale na sedacce bych nesetrila na rozdil od me kamaradky, ktera ma Superba a je ji lito dat pet tisic za kvalitni autosedacku.
omlouvam se za omyl v predchozim prispevku, samozrejme jsem nemyslela, ze „kockopes“ je autosedacka v kategorii 0-12kg, myslela jsem typy 0-18kg, popripade 0-36kg, nebo 9-36kg - takove ty univerzaly…
Ahoj holky,
problém autosedačky řeším také, malá pomalu z vajíčka vyrůstá. do univerzální 9-36 kg bychnešla. U nás vyhrála Maxi cosi, protože má všechny atesty a hlavně má jako jedna z mála ochranu proti bočnímu nárazu. Do Chicco bych nešla, protože od kamarádky chlapeček ( má rok a půl)se opřel nohou o bok a vylomil ho.Co by se stalo při nehodě?
Ahoj
Ahoj maminy, taky jsem před nedávnem řešila tuto otázku. Samo, že jsem prošla všechny testy a víte, proč dopadají chicca tak zle a rëmery tak dobře? Já vám to povím. Značka chicco je italská a remer je německá a hádejte ve kterých časopisech tato značka má prim? No ano v německých!!! I náš D-test časopis od nich tyto výsledky přebral. Tak se prosím nad tím zamyslete.
Zjistila jsem si, že: 0-36 kg či tak nějak, tzv. kočkopsi - nebrat na tom se nušetří, je to na úkor pohodlí dítěte a kde máte jistotu, že z ní nevyroste? Tyto sedačky se dělají příliš malé.
Po nastudování různých materiálů jsem si taky chtěla vybrat mezi maxi cosi, bebeconfort a chicco key one - to jsou novinky letošního roku - odradila mě tak trochu i cena. Ikdyž pro bezpečnost dítěte na prachy nekoukám. Po shlédnutí v obchodě jsem byla zklamaná. Máme totiž trošku větší mimi, už teď ve svých necelých pěti měsících z vajíčka vyrůstá (mmch taky chicco, malý má 9 kg a ještě nesedí a taky je to čahoun). maxi cosi i bebe bylo na mě moc drahé cca 6-8 tis, zaváděcí cena u chicca key 1 je cca 5 tis. Ale ouha, byla o moc menší než jejich loňská vezre Zenith (kterou jsme koupili).
A teď pár postřehů: důležité jsou pro bezp. tzv. uši - bočnice - kvůli příp. nárazu, pak i délka sedáku a konstrukce - (u zenitu je železná), samozřejmě celková manipulace atd. Taky si myslím, že nemusí mít tisíc různých poloh, stačí i dvě (jedna sedací, druhá lehací). takže taky radím vyzkoušet přímo s dítětem. My jsme spokojeni a cena 4 tis. je myslím taky zlatý střed.
Takže zkuste popřemýšlet, stáhněte si test od Ivuldy (je tu na něj někde odkaz) a zadumejte. Případné dotazy ráda zodpovím (v rámci svých možností
)
Díky, že jste dočetli až sem a s pozdravem BEZPEČNOSTI ZDAR zdraví Alča a Alánek (21 týdnů)
Ahoj holky,
problém autosedačky řeším také, malá pomalu z vajíčka vyrůstá. do univerzální 9-36 kg bychnešla. U nás vyhrála Maxi cosi, protože má všechny atesty a hlavně má jako jedna z mála ochranu proti bočnímu nárazu. Do Chicco bych nešla, protože od kamarádky chlapeček ( má rok a půl)se opřel nohou o bok a vylomil ho.Co by se stalo při nehodě?
Ahoj
Ahojky,
zkus se podívat na www.britax.cz . Máme od nich od 9 do 18kg, sedačka má pět poloh, takže se v ní velice dobře spí. na dlouhé cesty super…Byla dražší, ale u sedaček se kvalita opravdu odráží na ceně…
Jsme s ní moc spokojení, je masivní, má super bočnice, dítě v žádným případě nerozepne sponu u pásů, vyrábí je Concord (dělá i sedačky do letadel..) Syn byl také větší, takže od 9 měsíců v ní seděl, spíše ležel..
Při koupi jsem měla výborný výklad …a rozhodně se nedoporučuje kupovat sedačku 9-36kg (i když Britax ji taky vyrábí)…
Dělají i sedačky polohovací od 0 do ..teď nevím kolik kil..ale vypadalo to taky dobře…ovšem není možné ji přenášet z auta, neboť je také masivní a těžká…
Dobrou koupi
přeje Theo