Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
My máme bez isofixu Römer king plus trend line 2012 a naprostá spokojenost. Hlavně si cením výborného potahu, dcera se na něm skoro nepotí..a dá se dobře sundat a vyprat… http://www.delfinek.mimishop.cz/…endline-2012
Taky zrovna řešíme, a zatím je největší favorit Römer king plus ![]()
Náš malej v obchodě brečel, když jsme ho dávali do sedačky s pultíkem, ale byl i po vyšetření u dr., tak byl celkově takový rozmrzelý a dnes si už pultík podává sám ![]()
@Zuzlounek
A jaký jsou přednosti toho pultíku? „Nevadí“ nějak dítěti?
Tak hlavní předností je bezpečnost. A našemu nijak nevadí, kdybych se rozhodovala znovu, tak bych ji koupila znovu. A malý si připadá „důležitý“ když mi pultík podává a i když ho sundává ![]()
Tak on ten princip pultíku je vlastně ala airbag, při nárazu je dítě chráněno velkým „polštářem“ přes břicho a hrudník. Už pod ním není připoutané, ale zas není tam nijak navolno. Celá ta sedačka mi přijde výrazně lehčí a na manipulaci snazší než námi zkoušená Romerka. Oceňuju zejména při přendavání z auta do auta, stejně jako to, že Cybexka (Kiddy nevím) je certifikovaná pro použití s isofixem i bez, takže v našem autě bez iz. poutám jen pásem, ale když jede s našima s iz., tak ten iz. vytáhnu. V pohodě jí stačily i naše celkem krátké pásy, což u Romerky bohužel ne. Ale tak spíš, je to zcela jiný princip poutání a bezpečnosti než u pásových (nepíšu lepší nebo horší, prostě to funguje jinak).
Jasný.
Jinak holky, kdo chcete, tady se podívejte, je to shrnutí D-testu:
http://www.stream.cz/…tosedacky-ii
@Pinkie píše:
Určitě, musím vypucovat auto (drobky z rohlíků) a pak zajedem vyzkoušet. Čím víc o sedačkách čtu, tím víc je pro mě favoritem ta Kiddy Phoenixfix pro 2.
Prý jasně vyhrála i v Dtestu.Příspěvek upraven 06.08.13 v 11:59
Ja ji mam uz objednanou. Taky jsem se toho pultiku bala. Ale sestra ji ma taky pro sveho syna, tak jsem ji rovnou poradne vyzkousela i s malou a uplne v pohode. A to moje mala se rozciluje pri jakemkoliv poutani kamkoliv. Samozrejme zalezi na diteti, ale tady jde podle me jen o zvyk.
A jelikoz mela snad nejlepsi hodnoceni co kdy bylo a stoji relativne „malo“, tak byla jasna. Kdybych nebrala tuto, tak bych koukala asi po Romeru.
Mně přijde, že tam toho teda moc netestovali, z těch tady zmiňovaných (Romer King plus, Maxi Cosi Tobi, Cybex Junofix) žádnou. Koukala bych třeba po testech Adac a klidně i do minulých let.
Tak jsme objeli obchody s autosedačkama. Ta Kiddy vypadá fakt dobře, naše dítko pultík snese v pohodě, ale nelíbí se mi to upevnění sedačky - ten pultík se jen tak zamáčkne k sedačce (za nic nedrží!) a drží ho jen poutací pás silou tahu k autosedačce a sedadlu auta. To se mi vůbec nelíbí.
Naopak nás velmi mile překvapil Romer king plus, má super vyřešený upevnění sedačky do auta (autosedačka se vzadu rozdělá a pás jde uvnitř sedačky za zády dítěte. Dítko samotné je připoutáno 5bodovým pásem autosedačky. Má super polohování - podsekne se zadeček a dá se napolohovat, když dítě spí. Takže my asi půjdeme do Kingu plus. Ačkoli máme v autě isofix a tahle je bez, prý je to stejně docela k prdu. Tahle má to přidělání do auta udělané fakt precizně. A dítku se v ní líbí.
Tak to je můj postřeh z toho, jak jsme sedačky viděli naživo.
Akorát teda nesmíš chtít tu sedačku moc často přendavat, my se s King Plus pod dozorem prodavačky pachtili dva, pultíkovku přendám sama jednou rukou a ještě váží půlku. Jako fakt je, že je ten pultík dopředu jen zasunut a přepásán, ale na druhou stranu - na to to přeci takhle testovali a dopadlo to výborně, ne?
A i ten King Plus drží jen na pásu, který je vzadu, nebo ne? Ale jasně, pokud jste z té většiny lidí, co autosedačku instalují do auta a mají ji tam pár let, ber mé dotazy jako zcela bezpředmětné ![]()
Vůbec nic proti Romerkám, ale popravdě mít v autě isofix, tak jdu do isofixové všema deseti (i Romer přeci dělá isofixové). My šli do té cybexky i proto, že jde s isofixem i bez, naše auto isofix nemá, ale mých rodičů ano a jakmile jedu s nima, tak ten isofix teda tahám i na párkilometrovou vzdálenost.
@Pinkie Römera doporučuju, máme ho taky, cca dva týdny teda, ale zatím maximální spokojenost, malej je v ní spokojený. Sedačku naprosto v pohodě přendám sama, ale je fakt že je těžší, ale zas jí nepřehazuju desetkrát denně, takže za mě určitě Römera ![]()
@ugluk
Jojo, king plus drží „jen“ na pásu auta, ale je to tam celkem šikovně udělaný, líbí se mi to.
Mluvila jsem teďka s odborníkem přes autosedačky po telefonu. My totiž máme v autě sice isofix, ale nemáme za zadním sedadlem to oko na ten podpůrný pás. Takže bychom museli volit ten Romer s podpěrnou nohou a to se mi moc nelíbí. ![]()
Takže i když máme isofix, uvažujeme na tím romer king plus i když je do aut bez isofixu. Pán mi říkal, že podle statistik je jenom 30% dětí poutaných v sedačkách přes pás připoutaných dobře. A že u isofixu se ti to stát nemůže.
Ach jo, je to věda.
@Pinkie já ti tu Romerku vůbec nerozmlouvám, abych nebyla špatně pochopena, naprosto souhlasím, že je to super sedačka a byla i v našem nejužším výběru ![]()
Jinak ty pultíkové tím, že jsou poutané ještě zpředu, tak jim stačí ta dvě isofixová oka a víc nepotřebují.
Já to furt beru tak, že má-li to držet za pás vpředu nebo vzadu, tak to furt drží za ten pás. A nejsouc odbornice, věřím výsledkům testů, které oba systémy staví jako srovnatelné (samozřejmě vyberu-li kvalitní značky).
Jinak určitě věřím, že u sedaček typu vajíčko, kde se ten pás tahá předem zadem, to půlka lidí udělá blbě. Ale u pultíkovky nevím, jak by se to dalo připoutat špatně, pokud si ohlídám, aby oba pásy seděly v té pultíkové drážce k tomu určené, jinudy vést nejdou, pořádně to zacvaknu, tak mě nějak nenapadá, kde by se dala udělat chyba ![]()