Autosedačka s pultíkem nebo bez

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3.2.14 10:19

Moja mala ked sme sli k nasim - 8 hodin cesta v aute, tak dve hodiny spala a 6 revala. A to ani nemala pultik. Mam nervozneho sofera, naucila som sa kojit za jazdy :oops: Nie, dudlik nezaberal. Prva ho vyplula v troch mesiacoch a viac do pusy nevzala, druha ma sice dudlik aj teraz (16 mesiacov), ale reve kvalitne aj s dudou v hube.

Zalezi od toho, kolko znesie sofer. Ja vodicak nemam, a manzel by nas niekde vybural, keby sme lamali decko na nieco co nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
3.2.14 14:08
No tak které auto má zadní přední airbag?, leda tak boční zadní a to podle mě jen ty novější auta. Švagr je profesionální hasič a sám říkal, že autosedačka s pultíkem je bezpečnější
@Krkael píše:
No tak pultík ti nahrazuje jakoby airbag. Ale pokud v autě airbagy máš, tak klasický pásání urdží tělo a hlavička se při nárazu zaboží do bagů ;) Jinak doporučuju mrknout na crashtest při otočení přes střechu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
3.2.14 14:12

@MacinkaCZ máme úplně stejný typ a neměnila bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
3.2.14 14:27
@Martina 25 píše:
Ahoj Chtěla bych se zaptat. Malá bude potřebovat novou autosedačku. Myslíte si že ta s tim pultíkem je lepší? Já se pořád nějak nemůžu rozhodnout. Nebude ji ten pultík bránit v pohybu? A ještě jedna věc, když nemáme v autě ten isofix, dá se tam nějak dodatečně přidělat?

Sedačky s pultíkem jsou nyní považovány za bezpečnější. Pokud se nemůžeš rozhodnout, tak vem auto, dítě a jeď to někam vyzkoušet. Ne každé dítě snese pultík, uvidíš, jak na malou bude pultík působit a hlavně si nech sedačku vyzkoušet rovnou do auta. Pultík se musí fixovat pásama a pokud jezdíš často, může to být docela otravné. Já jsem třeba zjistila, že bych měla velký problém ho sama upevnit, prostě přes tu sedačku s dítětem nedosáhnu na druhou stranu, abych zacvakla pás.
Zrovna v neděli jsme byli sedačku zkoušet, nakonec jsme koupili sedačku bez pultíku.
Isofix se do auta dodatečně přidělat nedá.

• Citovat
  • Upravit
11565
3.2.14 19:16

@MacinkaCZ Ano, je polohovatelná, ale ne za jízdy, můžeš jen před vyjetím, když v ní není dítě. Situaci „aby dítě mělo pohodlí, když vytuhne za jízdy“, to neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
4.2.14 08:13

Já bych právě taky radši tu s pultíkem, ale mám obavu z toho že se jí v tom nebude líbit…ona totiž nemá ráda, když je moc omezená v pohybu, takže cestování s ní, je docela oříšek :-) No musíme to vyzkoušet. Děkuju za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
4.2.14 10:47

@Martina 25 mám pultíkovku na druhé dítě. podle mého záleží na dítěti, jetsli pultík snese. a taky jak se to vyzkouší. já to zkoušela třikrát, ve třech různých obchodech, vždycky jsem dítě posazovala a poutala já, ne prodavačka, jak jsem viděla u jiných. bylo to 2:1 ve prospěch pultu. riskla jsem to a dobře udělala. pultík je hračka, jezdí po něm autama, je to jídelní stoleček. Letos ujel 2× 1500km na dovolenou a zpět. polohovat jí jde (mám pallas 2fix), pro mě dostatečně.
Měla jsem i safefix, se kterým jsem nebyla spokojená vůbec a šel z domu. jednak jsem měla blbej kus, musela jsem reklamovat! a jednak se mi ve 3 letech nevešel a musel do další sedačky, kde když usnul, přepadával přes pás :( všude se tvrdí, jak romer vydrží pomalu do 4let, ale houby, dítě mělo metr a už to nešlo. :( a to mě na těch sedačkách štve nejvíc. ta další kategorie.
zatím co u pultíkovky dál klidně jezdí pod pultem, při stejné výšce, do R. se už nevejde taky..

Za mě - minimálně zkusit, opatrně, víckrát, taky ono je často problém, že člověk přijede do obchodu, šup honem, posadí dítě, ono zaječí a rodič řekne - hm, vadí pultík.. a ono to tak být vůebc nemusí.

plus pultík a zapasování dítěte - nepřijde mi, že by byl nějak uťáplý nebo tak. pultík je posuvný, v pohodě ho tam dám ve 3 letech v kombinéze, to jsem se už taky dočetla, že to nekomu nejde - stačí ten pultík povolit, přizpůsobit. to naopak, do R. se mi blbě dávalo velké dítě v bundě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.2.14 23:28

Cybex Pallas Fix je polohovatelná i za jízdy, jednou rukou a bez námahy ;-). Já ji zapnul bez problému ve Focusu II (údajně tam nejde kvůli délce pásů) a můžu i vysunout pultík a bez problému sedačku napolohovat. Dítko v zimní bundičce se mi tam vleze (má 10 měsíců). Opravdu to chce vyzkoušet před koupí i s dítětem v autě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
8.2.14 23:36

Nekde jsme davala. odkaz na crash test autosedacky s pultikem a romera, byl to test co se deje kdyz jde auto.pres strechu…dite v autosedacce s pultikem vypadlo ven…pri tech pohybech se pomalu soujaoo ven az bylo venku cely…proste jak ho nedrzely pasy na ramenou tak ho lutik.pri rotaci neudrzel. Prave tyto testy se normalne nedelahi a nejsou sedacky an tohke testovany ted to udelaly.snad u romera a ja jsem.teda rada ze jsem.si pultik nakonec nevybrala, mala pri posezeni mi vzdy schvalne zadkem sjela dolu a vznikla tam. mezera mezi zady a sedackou a hlavne se neda polohovat za jizdy…coz u romera vyuzivam velice casto!!!Ikdyz jsem si to nemyslela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
9.2.14 00:04

@Monika46 podle mého maximálně záleží na velikosti dítěte, resp. figuríny při testu. dovedu si upřímně představit 9m malé dítě, jak se rotací ze sedačky vykroutí. ale nedovedu si absolutně představit 2leté dítě, jak se vykroutí, když nohy má bůví kde, to by musel být Houdini hadr.. fakt.- ten test jsem viděla… ta figurína byla fakt malá.. (myslím proto, že největší problém při rotačním testu je v zařazení od 9kg..) já jsem nadšená, že dítě může ve 3letech a kousek stále jezdit pod pultíkem a nemusím řešit 15_36kg sedačku, ve které by při usnutí přepadával přes pás, což je opravdu nebezpečné. (mám vyzkoušeno, že R. je mu teď malej..tohle je 100× bezpečnější.)

jinak blbej dotaz, ale vy fakt polohujete sedačku za jízdy??? v životě jsem tohle nedělala!! a to jsme se starším jeli s romerem do Chorvatska (1000km) a teď s oběma 1500km do Itálie. jezdím denně, i během roku jezdíme hodně, dlouhé trasy, a nikdy jsem nepolohovala za jízdy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
9.2.14 02:49

@Nataša Když stojím na červené, nemám problém natáhnout ruku dozadu, chytit páčku a dítě položit.

Jinak za sebe: pokud jde o bezpečnost, myslím, že každá z těch sedaček má něco. Ale pravda je, že prostě hodně dětí pultíkovou nechce. A teda já když vidím, co všechno moje dcera „potřebuje“ u sebe za jízdy mít (plyšáka, pití, občas jídlo atd.), tak považuju docela za výhodu, že má v sedačce prostor, kam by si to dala (mezi nohy, vedle sebe), tam to drží, a dítě neječí, že má něco zásadního mimo dosah ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101797
9.2.14 08:15

@Nataša Upřímně, nikdy a to ani toho romera… i když na něj taky na červené dosáhnu, ale nikdy jsem to nepotřebovala. Zezačátku jezdil furt „vleže“ a když už se nohama pořádně nevešel za sedačku, tak jsem to dala na sezení a je to furt tak. A hlavně když mé dítě usne, tak se na něj nesmí sahat, tak nebudu riskovat, že ho polohováním sedačky zase vzbudím. Na červené spíš podávám dudlíky, autíčka a další bordel a upřímně je úplně fuk, zda mu to na zem padá z romerky nebo z pultíkovky.

@Monika46 No, ono je otázka jak to byl provedený crash test, že :think: jednak se tam neuvádělo jaká to byla sedačka, jak byla či nebyla dobře upevněná figurína… to bych mohla stejně tvrdit, že všechny pásové jsou naprd, protože jich už dost v testech ADAC propadlo a má to asi tak stejnou informační hodnotu. Ano, až se tyhle testy budou dělat standardně u všech sedaček, tak se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
10.2.14 10:39

My máme obě - v autě, se kterým jezdím já (nákupy, popjížďky) máme RÖmer s bio krabičkovým potahem a v rodinném (normálně ho používá manžel a je větší, takže jezdíme dovolené, víkendy, hory a tak) máme Cybex s pultíkem. Náš malý reaguje na obě dobře, jen jednou byl problém, když jsme jeli z dovolené, nesedlo mu jídlo, zvracel a pultík mu asi tlačil na bříško, tak jej odtlačoval. Všeobecně je určitě bezpečnější a taky ji využiješ dýl. Fakt ale je, že jsem ji schválně půjčovala kamarádce, ať vyzkouší a ani po 14-dnech si jejich malý nezvykl a brečel.
RÖmer mi přijde i uživatelsky příjemnější - vlastní popruhy a hlavně polohování jde úplně samo.
Když jsme zvážila pro a proti, tak pro dceru už jsme volili právě Römer.

Jinak obě máme cvaknuté v Iso-fixu. Je to super věc, ale pokud ji v autě nemáš, nikdo už ji nedodělá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.2.14 12:28

V některých autech, pokud nemají ISOFIX z výroby, je udělaná příprava a stačí dokoupit pouze ISOFIX konzoli a pomocí pevnostních šroubů (mimochodem stejných co drží bezpečnostní pásy) přidělat. Ale nedokážu říct, která auta nebo od jakého roku výroby, to už si musí majitel zjistit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101797
10.2.14 12:53

@oggo To sice jo, ale prakticky jich je naprosté minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí