Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kukacka123 píše: Více
Podle mě už klasickou Evolvu neseženeš, leda doprodej starých skladů a ano, tam je 5-ti bod. poutání do 18kg. Teď dle nové normy mají Evolvafix a tam je 5-ti bod do 22kg a max.105cm, ale myslím, že je třeba mít Isofix a Toptheter, takže si asi nepomůžeš.
Jako 5-ti bod je u více sedaček do vyšší váhy než 18kg, ale limitující je ještě výška obvykle 105cm. Sehnat novou sedačku s pětibodovým poutním a upevněním jen na pásy v autě bude asi oříšek.
Já bych asi k babičce pořídila něco jednoduššího levnějšího bez izofixu a ve svém autě měla prostě izofix. My měli dokonce jednu dobu 3 autosedačky 15-36, já v autě, chlap v autě, tcháni v autě (teď už nejezdí)
@KKK85 no, mam ale 3 deti, ktere potrebuji 3 sedacky. Takze na 9 sedacek to nevidim
asi musime poridit nejaky kompromis… Ale diky ![]()
proč 9? chcete do auta k vám a do auta k babičce…? Mi to vychází na 6 sedaček…ale i to je mazec a docela pálka finanční…
@KKK85 píše: Více
My šest sedaček máme. S podsedákem sedm. Bez toho by u nás nešlo fungovat.
@Janli píše: Více
My měli jednu dobu tři sedačky pro jedno dítě. Ted už tchán nejezdí, tak dvě.
@KKK85 píše: Více
Mame dvoje prarodice, coz jsem nezminila…
babicky by si to leda musely pujcovat ![]()
a oni z oběma prarodiči jezdí tak často? Moji rodiče nikdy neměli vlastní autosedačky, jen tchán nebo s nimi žijeme a jezdii i do školky ráno jak pršelo.