Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@j.a.n.i1 No jo ale to mi přijde dost zásadní rozdíl. Mluvím o někom kdo chce protisměrnou. Já fakt nevím, jen uvažuji…
Tak velikost kolem hlavy je vyřešena. Viděli jsme zřejmě tu barvu interier car a tam je podle fotek ten podhlavník úplně jiný než u ostatních, přišlo mi to hrozně úzký
Arumbo, začnu od konce Vašich otázek, barva Interier Car je nyní kol. 2012, loni byla mezi premiovými sedačky LIMITED, a ty byly dražší s lepšími materiály, takže má i trochu více polstrovaný podhlavník, proto vypadá užší, ale je stejný, jen více vycpaný, ccož se potom zmáčkne.
Porovnávat King plus a IZI Combi je dost těžké, King plus je 9-18, tedy jen po směru, kděžto IZI Combi je 0-18 tedy protisměrná i posměrná. jsou to tedy 2 sedačky v jedné, tedy také skoro 2× tak drahá. Mezi 9-18 je King plus jedna z nejprodávanějších, mezi 0-18 je zase IZI Combi jedna z nejbezpečnějších, ale protože je hodně drahá, a v našich oblastech se moc protisměr nenosí, tak se tolik neprodává. Prodávají se i starší, jsou v inzerátech také vidět, ale musí si najít toho svého zájemce, jako u nové.
IZI Combi jde připoutat i na prostřední sedadlo, pokud je tam 3 bodový pás.
Moc dekuji za odpoved! Rozhodli jsme nakonec pro besafe. Jeste se zeptam jestli je rozdil v lonske a letosni kolekci? Cenovy rozdil je totiz hodne velky. Dekuji
kol. 2011 a 2012 je technicky stejná, měnili se jen některé barvy, ale třeba IZI Comfort již z 2011 snad nikde nic není, u IZI Combi je pár kusů, většina je už jen nová kol. 2012
a pak hodně levné jsou loňské IZI Kid, ale ty jdou jen protisměru, nejdou otočit do posměru: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
Já práve nasla kol 2011 za 6,5tis a od kazde barvy mají 1-2ks. Tak asi nebudu vahat
Ahoj,tak jsem zase tady
.Já předtím také uvažovala o besafe,ale ta kiddy mi přijde lepší na instalaci.V tom odkazu mi nejdou otevřít hodnocení-musím se tam nějak přihlásit?
@fifinka609 já mám pro syna pallas 2fix.
jak mohou být nedotažené pásy? asi stejně, jako u sedačkek 15-36kg. prostě když někdo neumí dítě připoutat, tak se může stát cokoliv. stejně tak i u těc klasických s vnitřními pásy.. spouta lidí je tam nedotahuje, takže ono dítě, co se „rozmlátilo v cybexu“ by se pravděpodobně rozmlátilo v kterékoliv jiné, …
jinak i tyhle jsou s isof. a bez isofixu. ty s isofixem se připoutají isofixem do auta a pak se poutá pásem, ty bez se poutají jen pásem a je dobré je nějak připoutat i když v nich dítě nesedí (stejně jako 15-36kg kategorii)
jinak sedačka vyšla v testech velmi dobře, a pro mě má spousty výhod, oproti bezpečnostně srovnatelným pásovým sedačkám..
pultík je pro mě a syna výhoda, syn ho objímá, posílá si po něm auto, spí na něm. měla jsem roemer safefix plus, šel z domu, po 6m se nám rozbila noha, oprava 2měsíce, vím, může se stát u jakéhokoliv výrobku ale já prostě už téhle nevěřila, tak jsem si jí nenechala pro mladšího. syn musel ve 3letech do větší, prostě se nevešel, a zkušebně jsem ho šupla do toho cybexu (co mám pro mladšího) a vešel se ještě ve 4letech. takže plus, že mladší nebude muset brzo do velké, .. plus potřebuju bez fixační nohy, starší přes to místo nastupuje do auta, no a v neposlední řadě, občas třeba umístit sedačku do jiného auta, pallas je jednoduchý na manipulaci, jde mi do všech možných aut, bez/s isofixem. je to jednoduché, což u té minulé tedy nebylo..
@Nataša No, to je to co právě nechápu, jak se dají nedotáhnout samonavíjecí pásy, pokud na ně nedám kolíček, tak se mi prostě samy natočí zpět a tím se dotáhnou… v těhotenství mi to bylo dokonce natolik nepříjemné, že jsem je tím klipsem zajišťovala, aby se nemohly dotahovat.
@j.a.n.i1 píše:
@Nataša No, to je to co právě nechápu, jak se dají nedotáhnout samonavíjecí pásy, pokud na ně nedám kolíček, tak se mi prostě samy natočí zpět a tím se dotáhnou… v těhotenství mi to bylo dokonce natolik nepříjemné, že jsem je tím klipsem zajišťovala, aby se nemohly dotahovat.
no, ono to jde, jak je dáváš do té rýhy, musíš nejdříve bederní část, dotáhnout a pak tu, co jde křížem, a zkontrolovat jestli není překroucená a jestli je pás v rýze pultíku a natažený. jako nic složitého, stejnou věco skoro dělám u poslední kategorie, ale je pravda, že když vidím, jak někteří poutají děti do 15-36kg sedačky, tak se tomu ani nedivím.. stejně tak ty 9-18kg pásové, tam taky lidi poutají v bundách zimních, a nedotahují (děti by to škrtilo..), některé děti mých kamarádek se prý z pásů dostanou (nechápu, náš je měl vždycky úplně utaženéprst pod ně strčit nešel..)
takže tak ..
když je blbě použiješ, tak to jde.. ale to není sedačkou, ale rukama
![]()
a v těhot. - jedině s tím těhot. pásem, protože jak mi šel pás přes břicho, bylo zle ![]()
@Nataša Tak poutám to stejným postupem, ale co jsem zkoušela, tak máme tak silný naviják, že tam můžu nacpat oba najednou a pak teprve zapnout a stejně se dotáhnou, ale je fakt, že tohle nebude platit u všech aut.
A o pásání do 9-18… to je někdy fakt děs, viděla jsem situaci, kdy byli na zadním sedadle 2 sedačky (9-18) a jedno dítko pošťuchovalo to druhé, už podle toho je jasné, jak tam bylo upoutané…
A to dítě se z toho nijak nevysouká, když ho drží jen ten pultík?
@strelish Ani náhodou, malý se v něm skoro ani nehne… i když to je dáno trochu i tím, že má 76 cm.
@strelish píše:
A to dítě se z toho nijak nevysouká, když ho drží jen ten pultík?
ani omylem.náš měl 77cm při přesunu, momentálně 83-85cm, nevím, ten pult ho udrží bezpečně, nemá šanci se dostat jakkoliv ven.
@j.a.n.i1 píše:
@Nataša Tak poutám to stejným postupem, ale co jsem zkoušela, tak máme tak silný naviják, že tam můžu nacpat oba najednou a pak teprve zapnout a stejně se dotáhnou, ale je fakt, že tohle nebude platit u všech aut.A o pásání do 9-18… to je někdy fakt děs, viděla jsem situaci, kdy byli na zadním sedadle 2 sedačky (9-18) a jedno dítko pošťuchovalo to druhé, už podle toho je jasné, jak tam bylo upoutané…
tak naše auto má slabší naviják, tohle bych nemohla..
a to pošťuchování, přesně, naše se nehnulo mimo.. ![]()