Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Díky ![]()
Právě taky nevím, kterou koupit a už bych pomalu měla…prcek je spíš taková žížalka a hodně živý.
A dovedete srovnat, která má to pásání nejjednodušší? Nakládám a vykládám sebe a prcka do auta vesměs víckrát než jednou denně a teď zatím máme MC Cabriofix s Easybase, takže jen sedačku nacvaknu a hotovo, poutat ji pásama už jsem asi v blázinci.
@strelish Po vajíčku se základnou budeš prskat u obou… která je jednodušší, těžko říct, pokud budeš mít sedačku stabilně v jednom autě, tak bych řekla, že o maličko rychlejší a jednodušší je pásová 9-18, ale třeba přítel zas tvrdí, že se mu lépe poutá ta pultíková… je to o tom jak si vysoká, jak máš velké auto a jak dobře dosáhneš přes sedačku na to zacvakávátko, s tím občas bojuju já.
Jinak my máme v jednom autě romerku a ve druhém cybex isis, protože stěhovat tu romerku je na vraždu.
@j.a.n.i1 píše:
@strelish Po vajíčku se základnou budeš prskat u obou… která je jednodušší, těžko říct, pokud budeš mít sedačku stabilně v jednom autě, tak bych řekla, že o maličko rychlejší a jednodušší je pásová 9-18, ale třeba přítel zas tvrdí, že se mu lépe poutá ta pultíková… je to o tom jak si vysoká, jak máš velké auto a jak dobře dosáhneš přes sedačku na to zacvakávátko, s tím občas bojuju já.
Jinak my máme v jednom autě romerku a ve druhém cybex isis, protože stěhovat tu romerku je na vraždu.
po té kombinaci, co jsi měla, budeš prskat. taky jsem jí měla… ![]()
mmchodem, vozím staršího do školky autem. takže mladšího do pallasky poutám min. 4× denně, když nemáme další jiný program… a ještě jsem nezešílela..
daleko víc šílím z botiček - zouvání a obouvání mladého doma, ve školce..
tak asi pak sedačka je hračka ![]()
Hm, hm…no pořád nevím
Nemáte někdo přehled, kde se dají omrknout v NJ a okolí popř. Ostravě? ![]()
@Nataša A jak je to u Cybex Pallas v teple? Bojím se, že se mi v tom bude prcek přehřívat - zatím ho vozíme ve vajíčku a i z toho je vždycky úplně zpocený. Jinak máme taky mazdu CX7, ale tam se asi poutají blbě všechny sedačky. Ale jsme oba celkem vysocí, tak snad to nebude tak hrozné.
Druhý měsíc používáme Kiddy GuardianFixPro. A nemůžu si ji vynachválit. Přečetla jsem spoustu testů a diskuzí, předtím než jsem se pro ni rozhodla. Hlavně jsem upřednostňovala bezpečnost a pohodlí pro dítě. Taky jsem chtěla nějakou, kde jde vyprat potah a není to nějaký „šunt“. Je sice drahá, ale vím, že do 12 let syna mu nemusím už jinou kupovat. Jediné z čeho jsme měli strach, byla jeho reakce na pultík. Ale úplně bez problémů…když jej dávám do auta, sám si pultík dá k sobě a pak ví, že jej má zase dát pryč. Taky se mi líbí, že se může použít s i bez isofixu. Koupili jsme ji přes polský internetový obchod, mají i kamenné prodejny, ale jsou pro nás daleko. Ušetřili jsme tisícovku, takže pohoda. Ale každý hledá něco jiného. Já můžu Kiddy doporučit.
@Veronika4 Vcelku souhlasím, krom věty, že už mu nebudeš muset jinou do 12 let kupovat… sedačka tak dlouho nevydrží, plasty křehnou a bezpečnost jde do háje.
@Salipa píše:
@Nataša A jak je to u Cybex Pallas v teple? Bojím se, že se mi v tom bude prcek přehřívat - zatím ho vozíme ve vajíčku a i z toho je vždycky úplně zpocený. Jinak máme taky mazdu CX7, ale tam se asi poutají blbě všechny sedačky. Ale jsme oba celkem vysocí, tak snad to nebude tak hrozné.
no, on je zpocený, ale on je proto, že se potí obecně hodně. zpotí se i v postýlce, ..
jestli se potí ve vajcu, tak si moc nepomůžete asi s žádnou sedačkou ![]()
obě naše děti jsou poťavé a starší byl zpocený i z 9-18 safefix Roemer, stejně jako mladší z pallase
je jasné, že z podstaty věci je pultík na bříšku ještě další potící místo.. ale já holt prostě zapínám klimu.. a pak bych řekla, že dobrý. určitě se nepřehřívá, ..
Dá se koupit i letní potah a nebo Rőmer na své autosedačky prodává i vložky proti přehřívání - nevím jak fungují, ale jsou skvělé ![]()