Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@luciifer píše:
Prosím potřebovala bych poradit byly jsme na orl s dvouletou dcerku budí se v noci s Karlem špatně spí a zjistil nám zvětšené nosní a krční mandle dali nám avamys sprej který máme střídat ráno a večer měsíc a pak se uvidí na letáku jsem četla ze je pro děti od 6 let a jsou to kortikoidy nejsem vůbec pro léky a zatezovani těla jaké mate zkušenosti není nějaká alternativa? Diky
Taky jsem se u syna desila, proc kortikoidy? Byl tenkrat predskolak. Pak jsem si rekla, ze ho prece nenecham trapit. Tech kortikoidu tam zase tolik neni. A ono to pomohlo. Jeden mesic uzivani a problemy s rymou a vecne ucpanym nosem odeznely a TUK TUK TUK uz se nevratily. Takze ja bych ten Awamys vyzkousela.
@evulkanov píše:
@luciifer Ahoj, prosím, můžu se zeptat, zda Vám Amavys pomohl? Máme stejný problém a dnes ORL napsala tento sprej pro mou 2letou dceru, ale moc se mi to nechce dávat, když je to kortikoid. Děkuji za odezvu (popř. i ostatním, pokud někdo zkoušel tento přípravek).
Aha, teprve ted jsem si vsimla, ze jsem odpovedela na starsi prispevek
Ale odpovey je stejna. Ano, synovi pomohl ![]()
@cecetka Děkuji za reakci. Ale dcera má jen 2 roky. Má odstraněnou nosní mandli a teď ji trápí tekutina v uších po té operaci a doporučili mi ji dát ventilační trubičky. Zašla jsem k jiné ORL a dle ní má problém jen s pravým uchem - tympano B. Zkoušela ji sluch a slyší dobře. Tak jí teď předepsala ten Avamys a za měsíc jdem na kontrolu. Ale že to je kortikoid jsem si přečetla až doma..
@evulkanov taky jsme měli poprvé ve dvou letech. Dcera byla pořád nemocná a následně brala antibiotika. Raději mini množství kortikoidu, než věčně antibiotika. Za mě super, jsou pak i další přípravky. Z Awamysu jsme později přešli na Mommox. Pro mě výhoda, že Mommox dáváme jen jednou denně. Awamys byl 2× a zabral za 48 hodin.