Averze k matce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19131
6.3.18 13:24
@Malaga píše:
proč ta nedůtklivost?
a přesně jak píše @Premek_Orac, že někoho adoptovat není úplně jednoduché rozhodnutí

To rozhodně není, ale určitě to neznamená povinnost vděku ze strany dítěte, to rozhodnutí adoptovat udělali rodiče, ne dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
6.3.18 13:26

Děvče, já to mám přesně naopak. Mámu mám vlastní a co bych dala za to, kdyby mi v době, kdy jsme to potřebovala, poskytla zázemí…A co bych dnes dala za to, kdyby měla o mé děti - její vlastní vnoučata - takový zájem, jako tvoje adoptivní mamka… Škoda, že si je nemůžeme vyměnit, co? Chtěla bys?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.18 13:26

@alenka84 úplně si pamatuju jak mi oznámila že jsem adoptovaná. Bylo mi myslím 5. Hodně jsem zlobila a ona mi řekla že si mě vzali že mě bio matka nechtěla..

• Citovat
  • Upravit
26270
6.3.18 13:27
@alenka84 píše:
To rozhodně není, ale určitě to neznamená povinnost vděku ze strany dítěte, to rozhodnutí adoptovat udělali rodiče, ne dítě.

jasně…rozhodnutí udělali dospělí… kteří se dítěti, které mohlo zůstat třeba v dětském domově, snažili zajistit rodinu, když to z různých důvodů nezvládli biorodiče…
takže vlastně oni uspokojovali jen svoje potřeby…
Zakladatelka má asi právo na hněv, ale namířila ho nesprávným směrem…ale to je jen můj názor…těch jejích adoptivních rodičů mi je celkem líto…

Příspěvek upraven 06.03.18 v 13:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
6.3.18 13:29
@Anonymní píše:
@alenka84 úplně si pamatuju jak mi oznámila že jsem adoptovaná. Bylo mi myslím 5. Hodně jsem zlobila a ona mi řekla že si mě vzali že mě bio matka nechtěla..

Dneska jsou ty přípravy pro adoptivní rodiče asi důkladnější než dřív a zrovna na téma „Jak to říct dítěti“ se klade velký důraz. Sama jsem adoptivní máma a doufám, že to zvládnu lépe a citlivěji než ta tvoje (prcek zatím nemá ani dva roky)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
6.3.18 13:29

Zakladatelko, ještě o tom přemýšlím. Myslím, že matka má tvou malou moc ráda. To je dobře.
Zkuste tedy s manželem věci dohadovt jakoby pro ni.,,Mami, co kdybychom upravili zahradu, aby malá mohla od jara do podzimutam být…" apod.?
Celkově myslím, že by bylo fajn, kdyby tobě se povedlo trochu povolit u vztahu matky k malé a naopak matka kdyby zbrzdila a více respektovala váš režim pro malou. Pak by to mělo fungovat. jak toho ale docílit, to je těžký…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
6.3.18 13:30

@Malaga Já třeba chci, aby mi moje dítě jednou bylo vděčné za to, že jsem ho dobře vychovala, ne za to, že jsem si ho osvojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.18 13:31

@Premek_Orac má ji až moc ráda. Někdy mám pocit že si myslí že je její, že dohání to co jí uteklo( mě dostali když mě byl půlrok)

• Citovat
  • Upravit
19131
6.3.18 13:32

@Malaga A taky chci, aby se mnou moje dítě mělo v dospělosti pěkné vztahy proto, že mě bude mít rádo, ne proto, že musí „být vděčné, že jsme se ho ujala“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
6.3.18 13:32
@alenka84 píše:
@Malaga Já třeba chci, aby mi moje dítě jednou bylo vděčné za to, že jsem ho dobře vychovala, ne za to, že jsem si ho osvojila.

přijde ti, že adoptivní rodiče zakladatelku špatně vychovali? a tím, že si jí osvojili, tak jí nabídli lepší alternativu než je dětský domov a rodička, která ji nechtěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.18 13:33

@alenka84 přeju vám aby to všechno klaplo. Já cítím pouze povinnost „splácet dluh“

• Citovat
  • Upravit
19131
6.3.18 13:34

@Malaga To jsem přece nikde nenapsala, že ji špatně vychovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
6.3.18 13:35
@Anonymní píše:
@Premek_Orac má ji až moc ráda. Někdy mám pocit že si myslí že je její, že dohání to co jí uteklo( mě dostali když mě byl půlrok)

I to může být. Hele, každý rodiče maj něco. Já mám třeba skvělé, fakt jim nemám co vyčíst, přesto mi někdy nesedne chování mamky… Věř mi, že ideální vztah bez jediného mráčku neexistuje, je potřeba se s tím nějak srovnat. Přesto věřím, že rodiče vědí, že je mám rád a že si všeho, co obětovali a udělali pro mě vážím… ikdyž jsem slaboch na to jim to takhle říct.
Pokud ty najdeš sílu někdy matce říct, že jsi ráda, že si tě vzala, pak to udělej. A myslím, že jsi dostatečně chytrá na to, abys to věděla, že prostě mohlo být mnohem hůř :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
6.3.18 13:35
@Anonymní píše:
@alenka84 přeju vám aby to všechno klaplo. Já cítím pouze povinnost „splácet dluh“

Díky, vynasnažím se. To je přesně to, co nechci, aby moje dítě někdy cítilo - povinnost „splácet dluh“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.18 13:36

@Malaga výchova nejspíš úplně správná nebyla když jsem založila tohle téma…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová