Babička a dudlík

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44198
4.11.17 16:30

Dudlík mělo jen moje nejstarší dítě, v deseti měsících samo nechtělo, jednu dobu dudal dost, ale když usnul a dudlík vypadl, už ho nevyžadoval. Rozhodně jsem neseděla celé noci u postýlky a nepodávala dudlík.
Nemám nic proti dudlíku, ale v porodnici jsem ho dítěti necpala, až po ustálení kojení, cca po čtyřech týdnech, další děti se na něj potom nechytly, vyrostly bez něj. Pětiměsíční dítě, které má dudlík v dosahu, si ho umí často podat samo.

Zakladatelko, pokud ho nechceš dávat, je to Tvoje dítě a Tvoje právo. Ale spoustu dětí rádo něco dudlá, prostě uspokojuje svůj sací reflex i v době, když zrovna nejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
4.11.17 16:36

Sorry, pokud by dudlík chtěla dala bych, určitě to není sedět u postýlky a přidržovat, děti se dudlíkem prostě uklidní a usnou, potřebují se uklidnit nečím, a pokud ho chce ta jí ho dej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
4.11.17 16:39

Co já bych tenkrát dala za to, aby si dcera dudlík vzala :(, nechtěla. Syn ho měl od porodnice. A spal ó hodně líp jak dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
4.11.17 16:45

Holky, bylo mi to tak řečeno, že nebudu dělat nic jiného. A já se toho strašně vyděsila.
Já v noci několikrát odsávám mléko a malá pije.
Malá dudlík v puse neudrží moc dlouho, jenom chvilku.

@Jana206 Naše malá si ho podat neumí. Ona má s tím uchopováním věcí menší problém. :oops:

@tumpach A pokud je to tak na půl? Jo i ne? Hned ho nevyplivne, ale taky nedudlá dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
4.11.17 16:50

@Izumi Miyako Nejsem propagátor dudlíku každému dítěti bez důvodu, ale nám osobně dudlík pomohl právě s tím spaním docela dost. Děti taky při usínání a spaní chtěly neustále dudlat, ale já bych se přitom nevyspala, navíc když tolik pily, tak zas víc čuraly a o to víc se budily. Takže jsem dávala dudlík, víc jsem se vyspala, děti v noci míň pily, ale hlad neměly, nebudily se tolik počurané. Dávala jsem teda dudlík jen na spaní a v případech nouze, třeba očkování, dlouhá cesta v autě apod. Oba se ho zbavili před prvními narozeninami.
Ty nemáš novorozence, takže pokud bude dudlík chtít, udrží ho v puse sama, takže nějaké sezení u postýlky a neustálé podávání dudlíku je nesmysl. Pokud ho chtít nebude, tak jí ho prostě dávat nebudeš a je to vyřešeno. Sice mi přijde nesmyslné od tvé mámy dítě učit na dudlík, když ho nechce, ale to už si musíte pořešit mezi sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.11.17 16:52
@Izumi Miyako píše:
Holky, bylo mi to tak řečeno, že nebudu dělat nic jiného. A já se toho strašně vyděsila.
Já v noci několikrát odsávám mléko a malá pije.
Malá dudlík v puse neudrží moc dlouho, jenom chvilku.

@Jana206 Naše malá si ho podat neumí. Ona má s tím uchopováním věcí menší problém. :oops:

@tumpach A pokud je to tak na půl? Jo i ne? Hned ho nevyplivne, ale taky nedudlá dlouho?

Tak jak by si ho taky měla umět sama podat, když ho nemá, že? :lol: A proč odsavače mléko a nekojis? K tomu je nějaký důvod?
Jako já nevím, s kým ty dudlíky a zachodovy hačánky konzultujes, ale tu bude nějaká, dle mě, radikálka :lol:

• Citovat
  • Upravit
9166
4.11.17 16:52
@Izumi Miyako píše:
@Hrosice23 My tatínka nemáme. V nosítku ji nosím. Ba právě, když ji mám v něm, tak s ní takhle chodím na záchod. Poslední dobou mi dokonce v něm usíná. Ale malá nějak nemá moc ráda, když se dlouho stojí na jednom místě a když se s ní ohýbám. Od porodu mám furt nadváhu, takže mám sto kilo a velké břicho. Takže jsem si nedávno namohla nějak z toho nosítka bok :)

@marka123 Teď nám bude pět měsíců.

@Catmum Já se ho nejdříve bála kvůli kojení, protože všude LP píšou, jak dudlík škodí kojení. Teď se bojím toho, že přes den budu neustále nosit a v noci zase permanentně přidržovat dudlíka.

@Tunrida Když to na ní přijde, tak ani těch pět minut nevydrží. Ječí jako tur :)

Dcera byla přímo to dítě, které mělo dudlík od prvopočátku, kojena byla do 8 měsíců a odstříkané mléko měla z láhve i z prsu…Ale v noci spala od 4 měsíců. Takže si nevybereš, buď povolíš nebo budeš striktně zakazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
4.11.17 17:04

@Hoa Mai Ona to dělá, protože my jsme ho taky měly, a protože byl s námi pokoj. A malá se v noci nebudí, protože by chtěla dudlat, ale protože zvedá nohy. Obvykle je počúraná, tak ji ve spánku přebalím. Malá přes den skoro vůbec nejí a jí až v noci.

@Tunrida Ona má ten dudlík v postýlce spolu s dalšími věcmi jako jsou chrastítka nebo kousátka. Nekojím, protože mi malá odmítla ve třech prso. Když jsem se o tom bavila s mámou, tak mi řekla, ať neblbnu a neučím malou zpět na prso. Dokonce mi vyhodila kloboučky. Nebo mi naši udělali to, že ji koupili um. Hrozně se divili, že jsem naštvaná. Neřeknu, kdybych měla málo mléka, ale mám lednici nacpanou mlékem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76968
4.11.17 17:09

@Izumi Miyako ty nohy zvedá miminko, když si potřebuje prdnout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
4.11.17 17:10

Myslím, že důvody, proč se děsíš dudlíku jsou nesprávné. To že dítko neudrží dudlík je tím, že to neumí - všechno se musí naučit. Dokonce jsem kdysi někde četla, že se dá trénovat - prostě mu ho povytahuješ a ono se snaží ho vcucnout zpět.
Spaní to podle mně spíš podporuje, než ničí.
Já osobně nedávala cumlík dítěti, když bdělo, batolata chodící s cumlíkem mi přijdou směšná a přijde mi to zbytečné, ale uspávání to jednoznačně usnadňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.11.17 17:12
@Izumi Miyako píše:
@Hoa Mai Ona to dělá, protože my jsme ho taky měly, a protože byl s námi pokoj. A malá se v noci nebudí, protože by chtěla dudlat, ale protože zvedá nohy. Obvykle je počúraná, tak ji ve spánku přebalím. Malá přes den skoro vůbec nejí a jí až v noci.@Tunrida Ona má ten dudlík v postýlce spolu s dalšími věcmi jako jsou chrastítka nebo kousátka. Nekojím, protože mi malá odmítla ve třech prso. Když jsem se o tom bavila s mámou, tak mi řekla, ať neblbnu a neučím malou zpět na prso. Dokonce mi vyhodila kloboučky. Nebo mi naši udělali to, že ji koupili um. Hrozně se divili, že jsem naštvaná. Neřeknu, kdybych měla málo mléka, ale mám lednici nacpanou mlékem :roll:

Jako ty jsi poněkud nervní, až docela vzteklá :lol: Ale děláš si všechno dobrovolně složitější, než by mohlo být :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5283
4.11.17 17:16

@Izumi Miyako a tobe je jako kolik? 15?? Ze ti mama rika jak se mas chovat ke svymu diteti a ty ji ve vsem poslouchas…to nechapu…je to tvoje dite, delej si to po svem. Nehces aby mela mala dudlika - tak ji ho nedavej. A malou zase nedavej svoji mame. Jednoduhe.

Jinak nechapu proc si beres dite s sebou na zachod. Ale to je tvoje volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
4.11.17 17:17

Ono to je o tom co je pro vas tedy. priorita. Vyspat se aspon trosku se zdravym rozumem a nebo nedavat dudlika, odsavat atd.Neni zadna spravna ci spatna varianta zalezi na vas a mimi co vam vyhovuje. Osobne bych dudlik dala, pokud mate mrazak plny mlika, neodsavala v noci a zkusila v noci kojit a pres den taky, pokud to nepujde na noc davala UM at ji zasiti a nema tolik hlad a ze se budi pohyby? jako napr. zvedani nozek? Bohuzel to u miminek tak byva. Mozna by ji dudlik dostal do hlubšího spanku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.11.17 17:21

Syn dudal rád a docela mi trvalo, než se s ním rozloučil. Zubařka na roce a půl varovala, ať ho má jen před usnutím. Kdybych měla tak neklidné dítě jako ty, dudlík bych prostě nabídla. A jinak je to tvoje dítě, ty rozhoduješ. Ne tvoje matka, ať už jsi na dítě sama a žiješ u rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.17 17:23
@Izumi Miyako píše:
Holky,

řeším takové menší dilema. Moje matka dává dceři dudlík. Dcera není nijak zvlášť dudlíkové dítě a většinou ho nechce. Jenže já mám až panický strach z toho, že se na ten dudlík naučí a nebudu dělat nic jiného než v noci sedět u postýlky a podávat jí ho. Zatímco matka řekne, že je unavená a půjde si prostě lehnout. Už takhle je to s malou náročné. Spánek zrovna 2× nevymyslela a budí se v noci na jídlo. Ona je z těch dětí, co nejvíce toho sní právě ve spánku. Rovněž dělá to, že se pořád v postýlce vrtí a zvedá nohy až se probudí. Nedávno se mi probudila asi ve tři hodiny ráno. Celá vyjuchaná. Já jsem ovšem seděla vedle na posteli a brečela jsem z toho, že je vzhůru. Brečela jsem naprostým vyčerpáním. Malá tohle dělá každou noc a když se vzbudí, tak je taky její den od 3.00 ráno do deseti do večera s tím, že přes den nespí skoro vůbec. Pak je protivná a ukňouraná. Poslední měsíc má člověk spánek rozkouskován na malé kousky.

Babička tvrdí, že kdyby malá chtěla dudlík tak je klid a že by ho měla jenom než by se uklidnila, a pak by ho stejně vyplivla. Když jsem doma, tak si to ohlídám a radši ji dávám cucat kousátka. Stejně ji rostou zuby. Ale když je sama s mámou, tak to neohlídám.

Bojím se zbytečně? Měla by malá mít dudlíka? Napadlo mě jí ho znepříjemnit. Pojistit se, aby ho nechtěla a babička jí ho tak nemohla cpát. Ale zase pije mm z láhve a nerada, aby mi přestala odmítat pít moje mléko v domnění, že jí je to pusy cpán ten nepříjemný dudlík.

Já vím, že si říkáte a proč by proboha toho dudlíka neměla mít, jen ať jí ho nechám, ale malá začala mít kromě toho spaní rovněž období neustálého nošení i na záchod ji nosím sebou. A taky období neustálé pozornosti. Nechce si sama hrát. Jako hračku má nejradši maminku, kterou může různě škrabat a dřípat. Celkově má období náročné na péči, takže bych pomalu upsala duši ďáblu, jen abych si mohla alespoň v noci odpočinout. Takže mě věci, co by byly spojené s potenciálním nespáním děsí. :oops:

Příště bych jí řekla důrazně ne pokud to nepůjde vysvětlit. ty jsi rodič když nechces to a to prostě to říct klidně i opakovat dokud to nepochopi.Neco takové jsme měli před rokem malé. Malá nikdy na dudlík také moc nebyl spíše na noc poslední dobou hodně pak ani na noc nepotřebovala, tak proč bych ji ho davala když ho chtěla dostala jinak ne. Tchyne toto nemohla pochopit furt ji ji dávala že si chce malá zadudlat atd. Brala to že její děti měli dudlík až do skolky pomale tak, že je malá. Proste jsme ji to vysvětlili a je klid. Prozmenu teď bojujeme hlavně s ním otcem pořád to říkám dokola a zatím je to k ničemu. Krmi ju vším možným co nechceme aby jedla hlavně smaženým! :zed:.V roce ji chtěl dávat pařížak. vychovali děti ale mi jsme teď rodiče, říkám že poradit můžou ale mi jsme rodiče takže mi rozhodujeme.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure