Babička na Vánoce sama...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43039
24.12.14 12:54

Ja bych babicku pozvala s tim, ze bych ji narovinu rekla, ze nechci slyset zadne ustepacne poznamky ani koukat na nejakou mimiku, jinak je pozvana naposledy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
24.12.14 12:56
@cecillka píše:
Vzala bych si babičku na Štědrý den domů, tohle by pro mě nemělo řešení, obě varianty jsou prekérka, buď se budu cítit špatně, že tam babička je, nebo že tam není. Takže bych volila, tu, která přináší i pozitiva, tj tu s tou babičkou. Pozitiva vidím v tom, že babička nebude sama doma brečet, manžel ve mě uvidí soucitnou osobu, děti vychovávám k tomu, že rodina drží pohromadě a jednou to neudělají mě.
A protože to v sobě řešíš, myslím, že víc si ublížíš, když jí necháš brečet doma. Tak jí pozvi. Maximálně si zítra řekneš, že to mohlo být víc v pohodě. V opačném případě, se budeš navěky sama před sebou obhajovat, že nejsi mrcha.

je to otazka s tim manzelem, jestli do nej bude rejt, tak zas bude mit zkazene vanoce on

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
24.12.14 12:58
@Bibi239 píše:
Nevzala bych. Moje mama stravila 2 SD sama a hodne zkrotla, ze jsem poprve za 5 let ochotna s ni zase byt. Delavala sileny dusno, ale fakt des, uz doufam pichopila, ze takhle se k sobe lidi nechovaji. Vzpominam na dobu, kdy to delala, velmi nerada, kdy jsme my s tatou vse udelali, nakoupili a ona nam pak u vecere hystericky rvala, vecerela v teplakovce a vyrabela „atmosferu“, ze clovek skoro nemohl pizrit ani sousto.
Jeji det se shodly, ze ma SD stravit sama, nekaz jim jejich rozhodnuti. Nekdy nejlepsi pomoc, kterou muzes dat, je neudelat nic.

nase mama se pravidelne na stedry den pohada s otcem a prohlasi, ze s nim nevydrzi v jedne mistnosti a je urazena, kdyz lidi nechteji jit na druhou veceri k ni. Jeden z duvodu, proc na stedry den jsme uz jen doma a kdo chce k nam, je zvan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
24.12.14 12:59

Určitě si babičku vemte k vám, moji rodiče u nás byli na štědrovečerní večeři každý rok, ani nás nikoho nenapadlo, že by to mělo být jinak. Bohužel rodiče již zemřeli, taky měli ve stáří své vrtochy, ale vždycky jsem je pozvala a pěkně jsme si to všichni užili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
24.12.14 13:00

Takže ve finále ti babička tak trochu zkazí vánoce tak či tak, pokud ji pozveš, tak tím, že bude třeba rýpat, když nepozveš, tak zas budeš mít špatné svědomí a taky si ty vánoce neužiješ v klidu a pohodě. Já bych ji v tom případě pozvala, pro mě je horší a díl mě trápí špatné svědomí z něčeho, než že musím něco překousnout, ale zas každý jsme jiný, když víš, že by tě to trápilo, tak bych ji opravdu radši pozvala i kvůli sobě, nejen kvůli ní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
24.12.14 13:03

Mě překvapuje, jak hodně lidí tady by dalo přednost zkaženým svátkům před klidem a pohodou ve vlastní rodině. To znamená, že když se chovám jako ta největší s. ině po celý rok, je to tak v pořádku, protože si nezasloužím být na svátky sám :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
24.12.14 13:12

@1024 Ano. Svátky nejsou o tom zda si to někdo zaslouží nebo nezaslouží. Něco jiného by bylo kdyby babička byla zlá, intriky by jí nebyly cizí, udělala té rodině něco hnusného - to bych jí pak řekla ať si jí na svátky nebere. Babička je ale evidentně stejná jako 90% babiček co znám - kritička, remcalka a rýpalka.Podle mě je to věkem, protože v případě mých babiček je to rok od roku horší. Tohle ale není důvod babičku na štědrý den nepozvat. Navíc zakladatelka s ní má jinak evidentně dobrý vztah když se s ní vídá 2× týdně. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
24.12.14 13:17
@Anonymní píše:
Ahoj, ja jsem asi hajzl… pro me je stedry den rodinna zalezitost do ktere spada ma rodina, klidek a pohodicka a pokud vim, ze by neco neklapalo, tak bych si babicku nezvala. U me to funguje tak, at klidne vsichni najednou 25 a 26,ale na stedry den jen manzel, deti a pohodicka. Nemame jako rodina na sebe moc casu a tudiz mi nikdo nemuze vycitat, ze nechceme zadne pribuzne… Na stedry den, pak vecer po rozbaleni darku pribuznym volame…Myslim, ze sice nikdo by nemel byt sam, ale… proste by u me mela smulu a provinile bych se necitila.

Proč anonym? Se za to stydíš, jaká jsi? Tak to je mnohem smutnější, než to, jaké máš názory…

Jinak za sebe si myslím, k situaci zakladatelky, že pokud to rozdýchá manžel - „ona je holt taková“ - tak by bylo opravdu lepší babičku pozvat. Přístup „děti by ji nechaly vycukat, tak to nech být, je to jejich věc“ bych asi taky nebrala. Kór jestli je to babička, se kterou se stýkáte a o kterou se zajímáte (a ona o vás).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
24.12.14 13:17

@Lynette Beru to celkově, navíc o tom, že se zakl. s babčkou stýká vylezlo až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
24.12.14 13:18

Nevzala bych si ji, vlastní deti ji nechcou a ty to budeš zachraňovat. Z úvodního popisu mi sympatická neni, tak at si to uvědomí. Kdyz si ji kazdy rok na Stedry den nekdo vezme, tak ji to ani nikdy nedocvakne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenentka
24.12.14 13:19

Ono taky je rypalka a „rypalka“. Pokud uz ji nikdo z rodiny na vanoce nechce, tak to evidentne bude tezsi kalibr. Kdo nemel v rodine, asi nepochopi.
Ja taky nevim, proc by se rodina, ktera se na vanoce tesi jako na den klidu a pohody, mela obetovat kvuli nekomu, kdo neni schopen se aspon jeden vecer ovladat.
Meli jsme v rodine to same, a opravdu nemyslim jen to, kdyz je nekdo trochu kritickej nebo rypavej, to se u starsich lidi da pochopit.
Na druhou stranu chapu i to, ze by pak zakladatelka mela asi spatne svedomi… Je to tezke.
Ja bych asi babicku prece jen pozvala, ale s tim, ze si nepreju, aby davala najevo ze meho muze nemusi a jakkoliv kazila pohodu… A pokud by to nerespektovala, nepozvala bych ji uz nikdy vic, a to s naprosto cistym svedomim.

• Citovat
  • Upravit
15404
24.12.14 13:20

@1024 souhlasím s tebou. Jestli je babča taková rejpalka a cpala se do života všem a všude po celý život - nechtěla bych ji doma na Štědrý den. Fakt ne. Její vlastní děti ji nechtějí a vnučka to má zachránit??
Ne, prostě bych to neudělala. Opravdu bych si raději užila společné Vánoce s mužem a prckem - ještě ke všemu první…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
24.12.14 13:24

@amy80 Babička mého bývalého, byla pozvaná k nám na Štědrý den. Její vlastní dcera jí odmítla pozvat přesně ze stejného důvodu o jakém se zmiňuje zakladatelka. Babička byla skvělá a večer s ní byl moc fajn. Takže podle mě toto nic nevypovídá o babičce ale spíš o tom, že její děti jsou citlivky a sobci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
24.12.14 13:28
@Lynette píše:
@amy80 Babička mého bývalého, byla pozvaná k nám na Štědrý den. Její vlastní dcera jí odmítla pozvat přesně ze stejného důvodu o jakém se zmiňuje zakladatelka. Babička byla skvělá a večer s ní byl moc fajn. Takže podle mě toto nic nevypovídá o babičce ale spíš o tom, že její děti jsou citlivky a sobci.

Ona si to asi musí zakl. rozseknout sama hlavně podle toho jaká babička opravdu je :nevim: Je fakt, že mojí babi bylo taky dost, ale byla to nejúžasnější babička na světě. Mužova matka by si babi taky na svátky nevzala kdyby nemusela ale já klidně, mám jí strašně ráda. Fakt záleží na tom, kam je babi schopná zajít a jaký kalibr nasadí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
24.12.14 13:38

No ona to zas taková čarodějnice nebude, když s ní zakladatelka tráví tolik času. Nehledě že manžel řeklřekl, že když si někoho bere, tak si bere i jeho rodinu. A že pokud moc chci, tak mám babi pozvat, že nám to sice pokazí, ale kvůli mě to zvládne. takže nevím nad čím přemýšlíš.

A hlavně by jste si všechny měli uvědomi že jednou budete taky starý protivný báby a taky polezete spoustou věcí mladým na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová