Babička-nebabička

202
17.9.14 10:44

Babička-nebabička

Ahojte :-) jd si za Vámi postěžovat, vylít srdce :-(. Jde o moji mámú. Úž je mi z ní úzko. :-(. Omloúvám se předem-nejde mi na klávesnici krátké „ú“ proto píši s dloúhým. Tak když se narodila první dcerka (teď jsoú jí 4r) a začala mlúvit první slabiky v roce, tak když mé mámě řekla „babi“ řekla jí na to, že není babi, ale „Ivanka“. Její přitel na maloú reagoval slovy : „nedávejte to sem“,mě bylo do breú a matka se připitoměle smívala. Když měla třeba malá 2roky zvala jsem ji na oslavú a její odpověď byla, že nepřijde, že vyžívá pěkného počasí a búde dělat na zahradě záhonky. Teď jsem ji zvala ke dceřiným 4r narozenin a ona mi řekla, že se msí podívat do deníkú jestli na sobotú úž něco nemá… :-( Jezdí moje dcerky navštěvovat 1krát za 1-2měsíce a to na 2h max. Přitom jezdí několikrát za týden okolo nás..necháp to :-(. Chtěla jsem koúpit dcerce kolo k narozkám, tak jsem telefonovala babičkám a složení peněz a babička z manželové strany žije sama-vyžívá taktak na jídlo a přispěla částkoú 2tis a moje máma která má měsíční obrat kolem 50tis za měsíc mě řekla, že víc jak 500kč mě nedá, ale hrozně se chtěla angažovat do toho, aby mohla říct, že kolo které stojí 5tis že je i od ní…
Prosím o názor, jestli Vám chování přijde normální, nebo úž jsem nenormální já :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10136
17.9.14 10:47

Na každej chce být babičkou, nedonutíš jí změnit postoj, prostě to tak je.. max si s ní o tom můžeš popovídat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
17.9.14 10:48

A jaka byla jako mama? Moje mama nikdy na deti moc nebyla a ani k vnoucatum nema zvlast vrely vztah…nektere zeny to tak maji a cit k diteti z nich nevypacis ani heverem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
17.9.14 10:49

Normální to není, nenormální nejseš, ale NEMÁ smysl se tím užírat. Je to tak, nezmění se to, tečka. :nevim: Začni to brát jako hotovou věc a neplýtvej na to svou energii a své emoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
17.9.14 10:49

Tak jen tak „z ničeho nic“ obvolat obě babičky a říct si o příspěvek na kolo, to je tedy silné kafe. Stát se to mě, jako babičce, tak nestačím zírat na tvou drzostí. Se nedivím, že dala jen blbou pětistovku, já bych ani nedala nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
17.9.14 10:51

Asi ji nezmenis, ale napsala bych ji normálně dopis, kde ji vše povez, jak té to trápí a chtěla vys její chování pochopit. Někdy se to skrz papír lépe chápe a lépe říká než do oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
17.9.14 10:51

@MonaM1 a proč se o to tak vehementne snazis, aby fungovala? me by hrdost nedovolila..a vubec si říkat o peníze. nema zájem-nema, tak bych se na ni vyprdla, deti bych ji nenutila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
17.9.14 10:53
@januschka píše:
A jaka byla jako mama? Moje mama nikdy na deti moc nebyla a ani k vnoucatum nema zvlast vrely vztah…nektere zeny to tak maji a cit k diteti z nich nevypacis ani heverem…

je fakt, že moje máma se nechovala jako máma…měli jsme stále na krkú socálkú.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
17.9.14 10:53

@Poustevnice Tak je asi normální, že když je potřeba děcku koupit něco dražšího, tak se skládá celá rodina, ne??? U nás je to teda normální a vždy, když jsou nějaké narozky, tak se řekne, co je potřeba a složíme se…všichni! To stejní s Vánocema… Nevím no…někde je asi nenormální se jako rodina chovat a mluvit spolu! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
17.9.14 10:54

Je to zvláštní, většina babiček byla ráda za svá vnoučata.. Jenomže to je podle mě tou dnešní moderní dobou, kdy je naprosto všechno jinak. Dnešní babičky se o sebe více starají..nějaká kosmetika, vlasy atd. Což dřív tolik třeba ani neřešily. No a některé se prostě necítí na to, že mají novou roli babičky. Spíš si nepřipouštějí svůj věk.. a nechtějí, aby se jim na veřejnosti náhodou nedej bůh neřeklo „Babi“.. No já sama to nechápu, je to dost smutné.. Protože je na světě spousta žen, které si tuhle roli ani nevyzkouší, protože jejich dceru třeba postihlo nějaké neštěstí a děti mít nemůže. Člověka někdy nepředěláte, pokud je tvrdohlavý a myslí si, že jen on má tu nejlepší pravdu na světě. Některé babičky by udělaly první poslední pro svá vnoučata a to jich někdy mají i více než jen dvě. Zkuste se o tom poradit pokud možno s Vaší matkou a říct jí, že jiné ženy v její kůži by byly šťastné.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556

@Poustevnice jak z ničeho nic? K narozeninám. Vždyť je to běžný postup domluvit se na jednom větším daru, než kupovat několik kravin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009

A ty sis ty dva tisíce od babičky, která vyživá jen tak tak s jídlem vzala? :? Na co potřebuje čtyřleté dítě kolo za pět tisíc? 8o Já vím, že toto neřešíš, ale připadá mi to dosti přidrzlé takto volat babičkám, nechce ti máma svým chováním spíš něco naznačit? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
17.9.14 10:55

Normální to není, na druhou stranu, každá není typická babička.. Vím, že to zamrzí, ale nezměníš ji, uživej si života a malou :-):-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
@Tapeta píše:
@MonaM1 a proč se o to tak vehementne snazis, aby fungovala? me by hrdost nedovolila..a vubec si říkat o peníze. nema zájem-nema, tak bych se na ni vyprdla, deti bych ji nenutila.

nevím, asi mě je líto dcerek :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12

Joo plně tě chápu. Řekla bych že jediné co ti pomůže je nevnucovat se jí. Nezvat ji. A ona časem možná pochopí o co přišla no a nebo taky ne…
Mě to taky mrzí že se babička neangažuje ale nutit ji nechci. To pak není ono. Jen slyšet pak ty vety že se nestavíme a že douho neviděla kluky atd. A přitom může kdykoli přijít kdykoli zavolat…
Tož asi je to dobou nebo nevím čím…
Drž se :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová