Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To ma taky napadlo, ale predsa len si hovorím je to porád muj otec. ![]()
Take bych se stezovala v nemocnici. Tohle je naprsoto neprofesionalni jednani doktora.
Tady by bylo asi dobry nikomu nic nerikat a taky se obratit na nemocnici. Podle me nesmi jen tak posilat snimky s RTG. Ani kdyz jsou to spoluzaci. Kazdopadne aspon do te nemocnice se ozvat. To by pak mohli posilat jakekoliv snimky komukoliv kdo si vzpomene.
Upřímně? Bez ohledu na lékařská tajemství? Neřešila bych to
(ale ujistila bych se, že můj gyndař se s ním nezná
)
@Vartová otec sice ano, ale taky jde o pochybeni doktora. Pokud nemaji primo tvuj souhlas, tak to nesmi poskytnout nikomu ani rodine
@Vartová píše:
To ma taky napadlo, ale predsa len si hovorím je to porád muj otec.
Nejde o otce, jde o vyzrazení lékařského tajemství. Pokud jsi ho neměla napsaného v seznamu informovaných, tak porušili tvoje práva… ![]()
Kdyz je to tvuj otec, tak nemocnice primemu pribuznemu muze poskytnout informacu, ne? To by jsi musela nejspis vyslovne zakazat nebo tak neco.
Já bych se zamyslela, asi to s otcem nebude tak zlé, když má zájem o léčbu ruky. Spíš bych řešila svůj vztah s ním, než rozpitvávat únik informací. Nakonec, nikdy nevíš, kdy bude v nemocnici ležet někdo z Tvých blízkých a informace budeš potřebovat ty.
SAma ze svých zkušeností ale vím, že oni řeknou všechno všem… DOkonce i po telefonu
![]()
A když to odesílající lékař popíše tak, že to pouze s kolegou konzultoval a čirou náááhodou to byl otec zakladatelky?
myslím, že se stížností v nemocnici zakladatelka moc neuspěje…
a koneckonců - neznám, jak to mezi sebou mají, ale pokud se otec zajímá, tak je to ještě dobrý, kdyby zakladatelku vymazal ze života bylo by to možná horší. A babička asi taky není moc ráda, že má její vnučka se synem ne úplně ideální vztahy…
@Bibi239 píše:
Upřímně? Bez ohledu na lékařská tajemství? Neřešila bych to(ale ujistila bych se, že můj gyndař se s ním nezná
)
asi tak nějak
![]()
@loula píše:
Nejde o otce, jde o vyzrazení lékařského tajemství. Pokud jsi ho neměla napsaného v seznamu informovaných, tak porušili tvoje práva…
Samozrejme nie, to bych to neřešila, protoze nikdo nic neporušil, ale nikdo krome manzela nema prave to vědet, uvedla jsem pouze jeho.
Skúsim nejak v krátkosti. S tatou sa dlhšiu dobu nebavíme kvôli jeho partnerke, on respektíve prestal so mnou. A take sa mi vzdy plietol do zivota, riešila by som az neadekvátne. S jeho mamou teda mojou babičkou, občas hovorím. Ted som s mi zrovna hovorila zhruba po roku 2×. Nedávno sme sa s manželom presťahovali a ja mela zrovna pred týždňom úraz a mam ruku v sadre. Premýšľala som kam s tym pôjdem, či do Prahy ci do bližšej nam nemocnice k bydlisku. Skoncila som teda v te mimo Prahu a babičke, keď som s ňu hovorila som to samozrejme povedala. Bohužiaľ… a tá to samozrejme hneď povedala otcovi… no a za 3 dni hovorím s babičkou znova, ona sa pýta na tú ruku, čo s ni mam a ked som ju odpovedala, tak z nej vypadlo bez predsudku chtela, tata Hovoril, že to vraj urobili dobre. Tak hovorím, ako ten to vi?!? A ona, ze ke mu povedala, čo sa mi stalo, tak zdvihol telefón a volal do te nam nepribližuje nemocnice na chirurgiu, a zhodou okolnosti primár chirurgie je jeho spoluzak z medicíny. A on mu proste poslal me zábery z RTG!!! Clovek, ktory me v zivote nevidel. Je to po niekoľkýkrát čo babička takto neco vykecal a hodne veci tim prezradila! Ja som ted hodne naštvaná a premyslim ako to riešiť! Ide o to, ze otec mohol napísať a rict mi, mam starosť, či ti tú ruku urobila dobre, mohol by som si vyžiadať tve snímky. Čo by ste robili?